Nieuwe boeken De Groene Gedachte

De Groene Gedachte, Tienen (B)

09/11/2012

Trefwoorden: De Groene Gedachte, Jo Huylebroeck, Eefje Versweyveld, Rollin Verlinde

 

 
!!   NIEUWE BOEKEN DE GROENE GEDACHTE   !!
 
   
DE AVONTUREN VAN BIX & BEY - Zo maak ik je blij
Het is niet zo dat kinderen met opzet brokken maken. Vaak genereert zo’n voorval een irritante schuldinductie. Volwassenen vergeten dat euvel snel, maar gevoelige kinderen nemen het al mee in hun kleine rugzak. Kinderauteur Jo Huylebroeck wil zo’n tegenvaller een positieve draai geven via een creatieve impuls, wat overigens heel bevrijdend werkt voor kind en ouder! Jo verpakt een zeer inspirerende tip in dit avontuur over twee eigenwijze kleine knuffelberen die een echte keuken verkennen. Een uniek prentenboek over pech met een verrassende afloop, met levensechte foto’s en eenvoudige zinnetjes die door eerste lezertjes al kunnen worden gelezen.
 
 
tekst en foto’s: Jo Huylebroeck
NUR-code: Avi-niveau 2 - kleuterboeken - prentenboeken - tot 6 jaar
Verkoopprijs: € 16,00
isbn: 9789081809153
 
 
  HET REGENBOOGMEISJE
Kinderauteur Eefje Versweyveld wil de mensen weer in contact brengen met hun wezenlijke kern, met hun vergeten levensdroom, hun innerlijk vuur... En Eefje Versweyveld doet dit met dit prachtige sprookje dat symbool kan staan voor de innerlijke weg van elkeen. Het regenboogmeisje leeft voluit en geniet van haar kleurrijk bestaan in het Elfenrijk. Maar dan loopt het onverwachts mis. Zonder het te beseffen, heeft ze iets teweeggebracht met grote gevolgen. Radeloos verloren gaat ze de uitdaging aan om het weer goed te maken. Ze vertrekt naar het mensenland met de opdracht om daar alle kleuren van de regenboog terug te vinden. Verrassende ontmoetingen volgen. Uiteindelijk wordt het Regenboogmeisje beloond voor haar doorzettingsvermogen. Dit is een fantasierijk verhaal met een happy end!
 
 
auteur: Eefje Versweyveld - illustrator: Ward Broes
NUR-code: Verhalen en sprookjes - fictie - 10 - 12 jaar
Verkoopprijs: € 16,00
isbn: 9789081809160

 
DE NATUUR ONTKLEED
Bestaat er zoiets als een natuurlijk evenwicht of is het een fabel? En hoe zit het nu met die complexe relaties in die natuur? Veel doorgeefkennis ging onderhand verloren. Best wel spijtig. Met een beetje ecologische achtergrond, krijgt je natuurlijke omgeving meteen wat meer betekenis. Ecologie is de wetenschap die probeert te begrijpen hoe de natuur in elkaar zit. Rollin Verlinde vertelt vlot vanuit zijn eigen natuurervaringen, maakt daardoor allerlei processen en verbanden duidelijk. Aan de hand van het alfabet, scheidt hij de wetenswaardigheden van de algemeen geaccepteerde wilde verhalen. Ben je ook benieuwd wat daar dan nog van overblijft? Start dan alvast met dit boek. Het is namelijk geschreven voor iedereen die graag een goed inzicht wil krijgen in de natuur! Geen voorkennis vereist!
 
Auteur en (natuur)fotograaf: Rollin Verlinde
Verkoopprijs: € 19,50
Isbn: 9789081809177
 
 
.
 
 
Voor al deze boeken kan je terecht in de gewone boekhandel of stuur een mail naar: info@degroenegedachte.be.
Bestellen via webshops bol.com of www.altiplanobooks.be kan ook.


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy