Touchstudio: nieuwsbrief november 2012

Touchstudio, Antwerpen (B)

03/11/2012

Trefwoorden: touchstudio, zelfliefde, intimiteit, afhankelijkheid

 

OSHO TOUCHSTUDIO NOVEMBER 2012

 

Afhankelijk of tegen-afhankelijk

Zelfliefde en intimiteit in relaties, een dans van versmelten en scheiden.

Ons verlangen om in een diepe, intieme en blijvende relatie met iemand te zijn is natuurlijk en gezond. Het probleem is dat we bij dat verlangen dikwijls bewustzijn missen. Meestal starten we een liefdesrelatie vervuld met fantasieën en naïviteit, op een nogal puberale manier. Dikwijls is de start van een relatie ook een prachtige tijd. Maar het is ook een droomfase. Vroeg of laat, komen problemen naar boven en wanneer dat gebeurt denken we natuurlijk dat het probleem bij onszelf ligt, bij de andere persoon of in de relatie. Dan stoppen we met de relatie, of we worden depressief en geven de mogelijkheid van liefde op. Of erger, we behouden de relatie, soms zelfs voor jaren, tot de liefde verdwijnt en er weinig of enkel verbitterde energie overblijft.

Misschien realiseren we ons niet dat liefde onderstelt dat we werken aan onszelf en ons bewust worden. Het vraagt inderdaad bewustzijn om te zien dat een intieme relatie dieperliggende thema's naar boven brengt.

Geliefd worden is een enorme bron van kracht waaraan we ons blijvend kunnen voeden. Voor beide partners kan het iets anders betekenen. Voor sommigen betekent het leven in verbondenheid, samen dingen ondernemen, genieten van de tijd die je met elkaar doorbrengt, aandacht en fysiek contact hebben, jezelf begrepen voelen. Anderen voelen zich geliefd als ze de ruimte krijgen om onafhankelijk te zijn en zich te ontplooien, als ze tijd kunnen nemen voor zichzelf, voor vrienden of voor activiteiten waarbij de geliefde niet is betrokken. Verbondenheid en autonomie: ze vormen in elke relatie een soort van dans. Als we er ons niet van bewust zijn, lopen we het gevaar in dezelfde patronen te vervallen, ruzie te maken, wrok te voelen of de relatie te verbreken. Een beter begrip van je hechtingspatronen kan je blik op relaties veranderen. Het kan je band met elkaar verbeteren en een verrassend inzicht in je relatievorming bieden, ook wanneer je er geen hebt.

Deze weekendretraite is erop gericht jouw specifieke behoefte aan verbinding en autonomie te verkennen om zo vrijheid te kunnen ervaren in een relatie.

De vier hoofdthema’s:

  • Een beter inzicht krijgen in hoe onze hechtingen uit onze kindertijd onze volwassen relaties beïnvloeden.
  • Het verschil leren tussen afhankelijke en tegen-afhankelijke stijlen in relaties.
  • Begrijpen welke behoeftes aan de basis liggen van deze stijlen.
  • Leren hoe je je behoeften in een relatie op een gezonde en directe wijze kan uitdrukken.

De methodes die we gebruiken:

  • Codependency therapie
  • Lichaamsgerichte meditatie

We raden deze retraite aan iedereen aan die momenteel een relatie heeft, een relatie heeft gehad of graag een relatie zou willen hebben.

Datum: vrijdag 23 november 2012 om 19:00 tot zondag 25 november 2012 om 18:00
Locatie: Het Lotushuis te Westerlo (meer info)
Prijs: 180 EUR incl. BTW, verblijf en maaltijden (200 EUR bij inschrijving na 10 november)

 

Savera Noriega is een gecertificeerd seminarie facilitator in Codependency van het Learning Love Institute, Arizona, USA. Meditatie begeleidster (Osho Multiversity, Pune, Indië). Trainee in Somatic Experiencing en traumaverwerking therapie (SEN, Nederland).

Johan Coolen assisteert het seminarie. Hij volgde en assisteerde workshops bio-energetica, Gestalt, Ademwerk, Mannenwerk, Tantra en Familie-opstellingen bij een brede waaier van instellingen, ondermeer bij Instituut voor Communicatie, Centrum voor Tantra, BodyMind, Yatri, Learning Love Institute en Path of Love.

 

 

Keep in Touch!

Volg ons op Twitter via @OshoAntwerpen

 

 Bezoek ook onze community-pagina: Touchstudio en Osho Wellness

 

 

 

 

 

 

OSHO TOUCHSTUDIO
info@touchstudio.be
+32 (0)484/ 713.900
www.touchstudio.be

 

Humaniversity vredesmeditatie

 

Een sociaal en meditatief evenement op 30 november in Antwerpen Veeresh creëerde deze meditatie om ons eraan te herinneren dat de zaden voor oorlog en vrede diep in elk van ons aanwezig zijn. Als we ons dit realiseren en inzien dat we liefdevol kunnen zijn, helen we onszelf en de wereld. Doe mee samen met ons in dit mooie proces van bewustwording, verbinding, dans, vrede en viering van het leven.

Facilitator: Prem Jan uit Humaniversity, Nederland.

Locatie: Iyengar Yogacenter , Verschansingstraat 55, 2000 Antwerpen.

Wanneer: vrijdag 30 november van 19:45u tot 22:00u

Prijs: 18 EUR

Mis de kans niet om dit bijzondere evenement te ervaren. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20, tijdig inschrijven is aangewezen.

 

 

 


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy