Kennismakingsdag Dimschool Leuven

Dimschool, Mechelen (B)

27/11/2012

Trefwoorden: Dimschool, Aum-ruimte, Leuven, Wilsele

 
 

Kennismakingsdag Leuven

Op zaterdag 26 januari 2013 organiseert DIMschool vzw een speciale kennismakingsdag in de Aum-ruimte te Leuven (Wilsele), waarop we jou willen laten kennismaken met 2 boeiende lezingen. Het beste van al is, dat je op dit ogenblik mee kunt helpen bepalen welke lezingen het zullen worden! Tot 13 december kan je namelijk stemmen op het thema waar jouw voorkeur naar uitgaat. De twee lezingen met de meeste stemmen vinden dan uiteindelijk op die datum plaats.

Overloop en breng jouw stem uit!

Je kan kiezen tussen de volgende 9 thema's, welk hiervan verkrijgt jou voorkeur?...

 • Is er leven na de dood?
  Uiteraard kunnen we hier geen sluitend antwoord op geven (er is namelijk nog niemand uit de dood gerezen om het ons te komen vertellen!), maar dat is ook niet de bedoeling van deze lezing. Wat we wél gaan doen, is ontdekken hoe verschillende filosofiën en godsdiensten de dood - en, wat erna komt, bekijken, en wat dit betekent voor onszelf - nu. Bovendien blijven andere vragen bestaan, zoals: Wat is het wezenlijke verschil tussen reïncarnatie, wedergeboorte, en een leven aan de andere zijde? En, is er voor iedereen wel degelijk een leven na dit leven? Ook deze thema's zullen op een diepgaande manier worden behandeld.
 • Werken met licht- en kleurlicht
  In deze interactieve workshop leggen we de principes uit van werken met zowel licht als met kleurlicht, en hoe we dat licht en kleurlicht dagdagelijks kunnen aanwenden om onze gezondheid te behouden en/of te bevorderen. Bovendien krijg je zowel dingen te zien als te horen, die je nergens anders kunt lezen of aantreffen.
 • QiHuna, Oost ontmoet... Polynesië
  QiHuna is een combinatie van Medische Qigong en Huna, de authentieke leer van de Kahuna's. Al meer dan 5.000 jaar is QiGong, net als de Kahuna-filosofie, één van de best bewaarde geheimen ter wereld - met als gevolg, dat het enkel en alleen toegankelijk is voor hen die de toegangssleutel ervan bezitten. Oude Boeddhistische kloosters en verafgelegen hermitages behoedden de esoterische tradities angstvallig en wel niet zonder reden. In deze lezing kom je meer over deze twee leerstellingen aan de weet, en nog belangrijker: hoe ze elkaar aanvullen om tot een vollediger geheel te komen en bespreken we de voordelen die jijzelf eruit zou kunnen halen.
 • Ontwikkel jouw zesde zintuig
  Altijd al willen ontdekken of je ja dan neen over bepaalde gaven beschikt? Of je bent daar zeker van, en je wilt deze gaven nog verder ontwikkelen? In deze workshop dompelen we je in tal van parapsychologische thema's onder, scheiden we het kaf van het koren, en maken we tevens ruimte voor enkele leuke, praktische experimenten.
 • Ontwikkelingspsychologie voor kinderen
  Zeer jonge kinderen de kans geven om in zichzelf - vanuit hun ware essentie - (en niet vanuit de verschillende aangemaakte persoonlijkheden) stevige fundamenten aan te leggen, waarop in een later stadium de nodige bouwstenen kunnen worden aangebracht, opdat ze zich verder kunnen ontwikkelen tot volwaardige, bewuste mensen met een eigen, zelfstandige denken. Kom tijdens deze lezing er alles over te weten!
 • Neuro-pedagogie
  Nogal een zware krachtterm om simpelweg te duiden hoe we wit licht kunnen gebruiken om - bijvoorbeeld - beter te kunnen studeren. Heb jij, of heeft jouw kind, concentratieproblemen bij het studeren? Ben je geïnteresseerd om creatiever met jouw geest om te gaan? Of, heb je gebrek aan een stevige nachtrust? En, indien je er belang aan hecht, kun je met dezelfde soort techniek, gebaseerd op wit licht, jouw geestesoog ontwikkelen. Je gelooft het niet? Kom dan gerust eens luisteren en enkele dingen voor jezelf uittesten!
 • Wie ben IK?
  DIMschool staat voor de afkorting van ‘School voor de Ontwikkeling van de Innerlijke Mens’. Maar..., wie of wat is die Innerlijke Mens? We bestaan uit zoveel verschillende persoonlijkheden - met als gevolg, dat sommige onder ons misschien niet meer goed weten wie of wat ze in wezen zijn. Zijn we wel dat lichaam met al zijn ikjes, die elk hun eigen wensen, verlangens, doelstellingen, dromen, enzovoorts, hebben? Of, zijn we iets meer? We bedoelen: bestaat er iets innerlijks, losstaand van dat lichaam? Deze vraag en vele andere - waaronder: Wat is de zin van het leven? Wie Ben Ik? Bestaat er zoiets als een God? Bestaat toeval? Wat is ware Liefde? - enzovoorts, worden tijdens deze lezing één voor één beantwoord.
 • Cursus in Wonderen
  Op 21 oktober 1965 weerklonk een stem duidelijk in de geest van Helen Schucman: “Dit is een cursus in wonderen. Maak a.u.b. aantekeningen.” Zo heeft Helen de drie boeken - een Tekstboek, een Werkboek, en een Handboek voor Leraren - aanhoord en opgeschreven, die we nu kennen onder de naam ‘Een Cursus in Wonderen’. De centrale boodschap van de Cursus is, dat verlossing optreedt zodra twee mensen zich verbinden in een gemeenschappelijk belang of samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Daarbij zal er altijd een aspect van vergeving een rol spelen. Maar ‘Cursus in Wonderen’ op jezelf bestuderen, en in de praktijk brengen, is een bijna onmogelijke taak. Waarom?
 • Het Nulpuntenergieveld
  Alles is energie. Het energieveld waarover we het zullen hebben, wordt het ‘Nulpuntenergieveld’ genoemd, of kortweg ‘Het Veld’. Wat is Het Veld? Vooraleer hierop een eenvoudig antwoord te geven, kunnen we onszelf een andere, tweeledige vraag stellen, namelijk: “Hoe absoluut vol is een tafel” - en, “Hoe absoluut leeg is het universum?” Op het eerste deel van deze nieuwe vraag kunnen we vandaag de dag een duidelijk antwoord geven, namelijk: we weten dat een tafel meer ruimte bevat dan ‘volheid’. En, als antwoord op het tweede deel, weten we dat de vermeende lege ruimte in werkelijkheid een immense kookketel van energieën is. Het Nulpuntenergieveld is dus een oceaan van onzichtbare, microscopische trillingen dat de ruimte tussen alle dingen opvult. Alles staat dus met alles in verbinding alsof er een onzichtbaar web bestaat. Meer daarover in onze lezing....

Jouw stem uitbrengen doe je door hier te klikken.

Uiteraard houden we jou dan ook op de hoogte van het definitieve programma!


Plaats van ontmoeting: Aum-Ruimte - Kolonel Begaultlaan 15/2.20 (tweede verdieping) - 3012 Wilsele (Leuven), waarvan hier de link.

Bijdrage: 12 euro per persoon. Inschrijvingen geschieden slechts na 13 december 2012.

Advies: schrijf jezelf tijdig in van zodra het programma gekend is, en zorg ervoor dat jouw betaling ons tijdig bereikt - want: vol is vol! Dus vóór 26 januari 2013, a.u.b. Hoe kleiner de groep, hoe meer persoonlijke aandacht jijzelf verkrijgt. Anders gezegd: van zodra we ons vooropgesteld quota bereiken, sluiten we de inschrijvingen definitief af.

Tot zaterdag 26 januari 2013 !?...

Met vriendelijke groeten,

Het Dimschool Team
www.dimschool.be


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy