Worden in 2013 je voornemens werkelijkheid?

School voor Filosofie, Antwerpen (B)

26/12/2012

Trefwoorden: School voor Filosofie, meditatie, cursus 'Praktische Filosofie', natuurkrachten

 


 
Worden in
2013 je voornemens werkelijkheid?

Straks komt de tijd er weer aan dat we mekaar het allerbeste toewensen en misschien ook onszelf voornemen bewuster, wijzer, liefdevoller of rustiger te leven.  Of dit allemaal!
 
De cursussen Praktische Filosofie, aangeboden door de School voor Filosofie vzw reikt inzichten en methoden aan om deze voornemens in praktijk om te zetten.  De lessen sporen ons aan de wereld en onszelf te observeren en te onderzoeken.  Ze bieden ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.
 
Deze cursussen en lessen zijn toegankelijk voor iedereen en er is geen voorkennis vereist.
De nieuwe algemene cursus 'Praktische Filosofie’ starten weer op:
·         Maandag 7 januari van 19.30u tot 22.00u
LOCATIE : SINT-THOMASSTRAAT 26, 2018 ANTWERPEN
·         Maandag 7 januari van 19.30u tot 22.00u (in het Frans)
·         Maandag 7 januari van 19.30u tot 22.00u (in het Engels)
·         Woensdag 9 januari van 19.30u tot 22.00u
LOCATIE : GACHARDSTRAAT 43, 1050 BRUSSEL
De cursussen zijn ontworpen voor wie zichzelf en de wereld waarin we leven beter wil begrijpen.  De combinatie van kennis en praktijk leidt tot de ontwikkeling van het bewustzijn, verfijning van het gevoel en efficiënt handelen. Er is geen voorkennis nodig en de opgedane inzichten zijn onmiddellijk toepasbaar in het dagelijkse leven.
Een greep uit de inhoud van de algemene cursus, eerste trimester:
·         het verschil tussen kennis en wijsheid
·         zelfkennis en vrij door het leven te gaan
·         de rede, drie fundamentele natuurkrachten
·         de volledige ontwikkeling van het menselijk potentieel
·         het loslaten van zorgen, twijfels en angst
·         schoonheid, wie ben ik in werkelijkheid?
 
Zij die dit wensen kunnen de studie en hun ervaringen naderhand verder zetten.
Na ongeveer anderhalf jaar wordt de mogelijkheid geboden kennis te maken met meditatie.

De algemene cursus Praktische Filosofie en daarna de thematische cursussen van de Inleidende Cyclus starten 3 keer per jaar (januari, april en september).  Alle trimesters bestaan uit 11 wekelijkse lesavonden/lesochtenden en vinden plaats in het mooie kader van de schoolhuizen of de cultuurcentrums die de School voor Filosofie vzw ter beschikking heeft.
Aanvullend op de cursussen van de (internationale) School voor Filosofie worden er activiteiten georganiseerd waarop je, naar keuze, van harte welkom bent.  Dit gaat om praktijk- en cultuurdagen, (zomer-) lezingen, concerten, symposiums, studie en bekwaming in thema’s of kunsten, retraites, etc.  Zie daarvoor ook de aankondigingen via de school e-nieuwsbrief, de Uit-in-Vlaanderen.be en agenda.be kalenders.

Meer info:
Het inschrijvingsgeld per trimester bedraagt 135 euro per persoon.  Er is een voordeeltarief van slechts 40 euro voor jongeren tot/met 25 jaar.  De prijzen zijn inclusief lesmateriaal, koffie, thee, etc. met cakes tijdens de pauze.  Vooraf inschrijven en reserveren is gewenst.
 
Betaling van het lesgeld (alleen contant) op de 1ste lesdag vanaf 19.00u of via een bankoverschrijving.  Wens je nog meer te weten over de School voor Filosofie vzw of over de cursussen, contacteer ons op 03/230.04.10 en 02/649.90.29 of info@schoolvoorfilosofie.be en www.schoolvoorfilosofie.be.
 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy