Schrijfworkshops in de Kempen

Aag Vernelen, Herentals (B)

21/02/2013

Trefwoorden: Aag Vernelen, De Eenhoorn, schrijven, Herentals 
Schrijfworkshops in de Kempen
 
Droom je ervan ooit een boek te schrijven? Vanaf februari 2013 organiseert jeugdauteur Aag Vernelen in Herentals inspirerende workshops voor schrijfliefhebbers. Je kan kiezen voor korte kennismakingscursussen of langere trajecten prozaschrijven of schrijven voor kinderen. Ook autobiografisch schrijven en schrijven voor eerste lezers behoren tot het aanbod. Er zit vast iets bij dat de schrijfkriebel in jou wakker maakt!
Aag Vernelen schrijft kinder- en jeugdboeken voor uitgeverij De Eenhoorn.
 
Info en inschrijvingen:
WORKSHOP Autobiografisch schrijven
 
Om een goed verhaal te schrijven hoef je geen eindeloze fantasie te hebben. Je eigen leven zit boordevol inspiratie. Ja, ook het jouwe! Samen ontdekken we manieren om schrijfmateriaal uit ons eigen leven te puren. We leren hoe we onze alledaagse en minder alledaagse ervaringen kunnen neerpennen zodat ze herkenbaar en boeiend worden voor iedereen.
Elke week krijg je een schrijfopdracht mee naar huis waarbij je je eigen leven als basis gebruikt. Door onze eigen schrijfsels voor te lezen in groep ontdekken we welk effect ze hebben op anderen, en welk effect de verhalen van anderen op óns hebben. We leren op een respectvolle en opbouwende manier feedback geven, zodat we door elkaar kunnen groeien als schrijver.
Natuurlijk komen ook diverse schrijftechnieken en de kenmerken van een goed verhaal aan bod, maar altijd toegepast op ons eigen verhaal.
 
VOORKENNIS geen
DATA 6 vrijdagavonden : 22 feb – 8 maart – 22 maart – 19 april – 3 mei – 24 mei 2013
UUR 19u30 – 22u00
PRIJS 140 euro voor de reeks, drank inbegrepen
WORKSHOP Schrijven voor kinderen: kennismaking
 
Schrijven voor kinderen is niet zozeer ánders dan schrijven voor volwassenen, het is vooral méér. In deze korte cursus leer je wat dit méér precies inhoudt. Daarnaast ontdek je aan de hand van speelse oefeningen of schrijven voor kinderen iets voor jou is. Al schrijvend maken we onze fantasie wakker. We leren hoe we inspiratie kunnen halen uit onze eigen kindertijd. We oefenen op specifieke schrijversvaardigheden: observeren, verwoorden, creëren, kijken door de ogen van een kind, spreken met de tong van een kind en nog veel meer! Heb je zin in meer, dan kan je intekenen voor een basiscursus schrijven voor kinderen.
 
VOORKENNIS geen
DATA 3 zondagvoormiddagen : 24 feb – 3 maart – 10 maart 2013
UUR 10u00 – 13u00
PRIJS 75 euro voor de reeks, drank inbegrepen
 
WORKSHOP Schrijven voor kinderen : basis
 
Zes ochtenden lang dompelen we ons onder in de wereld van het kinderboek. Waar vind je inspiratie? Wat boeit een kind? Hoe creëer je een levensecht personage? Hoe schrijf je een spannend verhaal dat ook grappig is en liefst een beetje stout? We ontdekken het al lezend, pratend en schrijvend. Alle genres passeren de revue: prentenboeken, (voor)leesboeken, AVI-boeken, jeugdboeken en adolescentenromans. Elke week krijg je een schrijfopdracht mee naar huis. We leren door te doen en vooral van elkaar.
 
VOORKENNIS geen
DATA 6 zondagvoormiddagen : 24 maart – 14 april – 28 april – 5 mei – 26 mei – 9 juni 2013
UUR 10u00 – 13u00
PRIJS 140 euro voor de reeks, drank inbegrepen
WORKSHOP Prozaschrijven: basis
 
Hoe schrijf je een steengoed verhaal? We ontdekken het doorheen talloze voorbeelden en speelse oefeningen waarmee we zelf aan de slag gaan. Elke week krijg je een schrijfopdracht mee naar huis die van feedback wordt voorzien. Begrippen zoals personages, verhaalopbouw, dialogen, perspectief, implicatie, beeldend schrijven… hebben aan het eind van deze cursus geen geheimen meer voor jou!
 
VOORKENNIS geen
DATA 6 dinsdagavonden : 26 maart – 16 april – 30 april – 14 mei – 28 mei – 11 juni 2013
UUR 19u30 – 22u00
PRIJS 140 euro voor de reeks, drank inbegrepen
WORKSHOP Schrijven voor eerste lezers (avi-schrijven)
 
Weet je nog hoe het was toen je zelf leerde lezen ? Een wereld vol verhalen ging open ! Helaas waren die verhalen vaak nietszeggend en saai. Verhalen schrijven voor beginnende lezertjes is dan ook niet vanzelfsprekend. Je hebt maar een beperkt aantal woorden ter beschikking en moet je aan een heleboel regels houden (de zogenaamde AVI-niveaus). Een hele uitdaging om de spanning en de humor erin te houden. Toch kan het ! Denk maar aan de populaire boeken van Vos en Haas : pittige, spannende verhalen boordevol humor, ritme en klank die door jonge lezers erg gesmaakt worden.
In deze cursus gaan we de uitdaging stap voor stap aan. We leren fantaseren, een personage uitwerken, een verhaal bedenken… en gieten dit in een klankrijke taal precies op maat van eerste lezers. Schrijven, puzzelen en schrappen is de boodschap !
Voor ouders, leerkrachten of mensen die ervan dromen een kinderboek te publiceren. Uitgeverijen hebben vaak een tekort aan goede AVI-verhalen. Misschien helpt deze cursus je wel op weg voor je eerste publicatie !
 
VOORKENNIS geen
DATA 3 donderdagavonden: 30 mei – 6 juni – 13 juni 2013
UUR 19u30 – 22u00
PRIJS 75 euro voor de reeks, drank inbegrepen

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy