2007 lacht u toe...

Guy Rosquin (BBC Belgium)

08/01/2007

2006 zegt u vaarwel

2007 lacht u toe

 

Wie had er in 2006 nooit eens een kwade bui? 1 keertje maar?

Wie blies er in 2006 nooit eens van de hoge toren? 1 keertje maar?

Wie zat er in 2006 nooit eens een keertje krap? 1 keertje maar?

Wie verloor in 2006 nooit eens zijn evenwicht? 1 keertje maar?


Mag ik wensen dat dit alles u volgend jaar bespaard wordt?

 

Moge het nieuwe jaar

Kracht geven als het moeilijk gaat

Vrede scheppen waar wanhoop heerst

Liefde brengen in eenzame dagen

 

Ik wens u een voorspoedig, gezond en gelukkig 2007.

 

In het nieuwe jaar willen we je weer de mogelijkheid geven om aan jezelf te werken. In ons programma zijn er dingen die we herhalen voor hen die vorig jaar niet de kans hadden om deel te nemen en er zijn nieuwe workshops of introducties. We proberen het programma zo te maken dat je steeds nieuwe dingen kan ontdekken die je leven verrijken, je geluk verhogen, je zelfvertrouwen opkrikken, je een beter gevoel geven.

Programma januari 2007

09/01/07

20 uur

5 €

 

Chi Neng Qi Gong Introductie                         

Chi Neng Qigong is een gemakkelijk voor iedereen te leren Chinese bewegingsleer gericht op de doorstroming van energie en het ontwikkelen van innerlijke kracht. Het zijn eenvoudige, effectieve oefeningen die de energiebanen openen, blokkades opheffen en lichaamsfuncties verbeteren.

 

Vanaf

16/1/07

18 u

20 u

Chi Neng Qi Gong oefenavond

Elke dinsdag avond is er oefenavond. Om 18 uur voor de beginnende beoefenaar van Chi Neng, om 20 uur voor de meer ervaren beoefenaar.

 

26/01/07

20 uur

20 €

Boodschappen voor 2007 van uw gidsen en begeleiders
Bewustwording van energetische hulpverlening vanuit andere dimensies. Hoe kan men bewust contact leggen met de verzamelde innerlijke kennis die in elk van ons ligt opgeslagen. Deze lezing demonstratie is geen vervanging voor medische zorgen, of sensatie. Met persoonlijke boodschappen. 

 

Oorkaarsen

Oorkaarsen is een ritueel dat al eeuwen oud is. Haast al de oudere volksstammen kenden het gebruik. Het proces was bijvoorbeeld gekend bij de Maja en de Azteken, maar ook in China, India, Tibet en Egypte. In onze cultuur is het overgebracht uit de Amerikaanse indianencultuur.

 

Eén of andere vorm van was of een brandbare substantie werd gebruikt als drager van kruiden die werden ingebracht in kegelvormige instrumenten. Oorspronkelijk maakte men gebruik van kegelvormige buisjes in aardewerk of glas, waarin spiraalvormige lijnen werden aangebracht en waar de brandende kruiden in konden afdalen of werd er in het pijpje aan de onderkant een klein filtertje aangebracht waar kruiden op gebrand werden. Voor elke aandoening gebruikte men een ander kruid.

 

De Chinezen gebruikten kleine bamboestaafjes, gedrenkt in kruiden en olieën en bij de Tibetanen werd het gebruik van vuur vervangen door het maken van klanken van metalen staafjes rond het oor om op deze manier trillingen te veroorzaken.

 

Bij de Indianen werkte men met vuur. Sommige stammen drenkten buffelhuid in kruiden en oliën en rolden dit dan op tot oorkaars. Anderen namen de rook van de kruiden in de mond en bliezen deze in het oor. Maar ook zijn vonden snel een andere manier uit, zoals het oprollen van papier en daar doorheen blazen. Later is men overgegaan tot het maken van oorkaarsen op basis van echte bijenwas gemengd met kruiden.

 

In een artikel in Het Eindhovens Dagblad van 15/7/1998 vonden we een verwijzing naar het gebruik van het principe in onze cultuur. Men rolde een kokertje van krantenpapier stevig op en lieten dit gedeeltelijk opbranden in het oor.

 

De moderne oorkaarsen zijn hol en gemaakt van zuivere bijenwas (opgelet dit is niet altijd het geval), die in een dun laagje over een linnen of katoenen tube gesmeerd wordt, al dan niet verrijkt met verschillende kruiden of etherische olieën.

 

Oorkaarsen worden vooral gebruikt om alle problemen van het neus-, keel- en oorkanaal te helpen verlichten. Daarenboven zijn ze ook zeer nuttig bij depressies, angsten en stress want ze hebben een kalmerend effect.

Programma februari 2007

10/2/07

10 – 17u

75 €

Lichaams- en oorkaarsen Workshop

Tijdens deze workshop leer je hoe je lichaamskaarsen een oorkaarsen kan gebruiken om je gezondheid te bevorderen. Ook leer je deze gebruiken op je chakra’s.

Lichaamskaarsen worden al eeuwen gebruikt door natuurvolkeren.

Lichaamskaarsen zijn geschikt voor: het zuiveren van de luchtwegen, afslanken, gewricht- en spierpijnen, relaxatie en anti-stress en nog vele andere toepassingen. Ze worden op verschillende punten (zoals chakra of acupunctuur punten) geplaatst. Door de onderdruk, gecreëerd door de vlam in de schouw van de kaars, wordt de huid pijnloos vacuüm getrokken en wordt het lichaamspunt gestimuleerd. Dit kan zowel thuis gebeuren als door een professional. De professional heeft uiteraard een meer gespecialiseerde opleiding gekregen dan de thuisverbruiker. Tijdens deze workshop leer je de kaarsen gebruiken zoals een thuisverbruiker.

 

16/2/07

20 u

20 €

Mediumschap
Wat is het? En wat is het niet? Uitleg over de
boeiende geschiedenis en over de verschillende takken binnen het vak van het mediumschap. Mental, trance en physical medium. Kans om vragen te stellen. Met voorbeelden en audiomateriaal. Met persoonlijke boodschappen.

 

17/2/07

18/2/07

10/3/07

10 – 17u

230 €

Emotioneel Evenwicht Workshop

EE is een heel efficiënte en door iedereen te leren methode. Met behulp van een simpele spiertest, het activeren van bepaalde acupressuurpunten en het gebruik van affirmaties zorg je ervoor dat de energie in de meridianen (energiebanen) weer gaat stromen.
Stagnatie in deze energiebanen zorgt voor emotionele onevenwichtigheid, onbewuste sa
botage en zelfs ziekte. Met EE neem je het heft in eigen handen en staat de wereld weer voor je open.

 

23/2/07

19u30

20 €

Klankschalen Introductie

Wat zijn klankschalen, waar komen ze vandaan. Tijdens deze introductieavond leer je hoe je schalen kan kiezen, welke schalen goed zijn en welke minder goed. Je leert van klankschalen met je lichaam doen en waarom ze dat doen, hoe het voelt om een behandeling te krijgen en hoe het voelt om er één te geven.

 


Programma maart 2007

2/3/07

19-23 u

30 €

Familieopstellingen Introductie

Familieopstellingen is een methode die je kan helpen om thema's die steeds terugkeren in je leven meer helderheid te geven. In bijna alle families doen zich gebeurtenissen voor waardoor de harmonie verstoord is en de liefde ophoudt te stromen. Deze trauma’s trillen na in volgende generaties en hebben een belangrijke, meestal ook onbewuste invloed op ons leven.

Zo kunnen we, ook al is schijnbaar alles in orde, een onbestemd verdriet voelen, faalangst hebben, geen plek innemen, bang zijn voor contact, fysieke klachten hebben, ons geremd voelen, diepe eenzaamheid ervaren, ons leven vullen om maar niets te voelen, mislukken in relaties, problemen hebben met onze kinderen en dies meer…

 

18/3/07

14 u

20 €

Klankconcert

Een klankconcert is muziek om naar te luisteren, waarbij je een ontspannende klankmassage ondergaat. Tijdens het concert maak je een klankreis en kun je genieten van de wonderlijke klanken van onder andere klankschalen, gongs, monochord, koto, oceandrum, rainstick, tincha’s, sjamaantrommel, carillons, tube chimes, mondharp, steeldrum en zo verder.

Even helemaal niets moeten, lekker op een matrasje liggen en je laten verwennen door allerlei klanken die voor diepe ontspanning en rust zorgen. Je heb in principe telkens een andere individuele unieke ervaring. Na het concert voel je, je verkwikt, helder en dichtbij jezelf.

Na afloop is er gelegenheid om zelf op de instrumenten te spelen en de klanken en geluiden te ontdekken.

 

20/3/07

20 u

20 €

Mediumschap en Gidsen

Onderwerp nog te bepalen in functie van de gebeurtenissen in de wereld. Bewustwording van energetische hulpverlening vanuit andere dimensies. Hoe kan men bewust contact leggen met de verzamelde innerlijke kennis die in elk van ons ligt opgeslagen.

Deze lezing demonstratie is geen vervanging voor medische zorgen of sensatie.

Met persoonlijke boodschappen. 

 

24/3/07

25/3/07

 

Emotioneel Welzijnscoach

Wie en wat ben ik na de opleiding Emotioneel Welzijn©? Indien je kiest voor zelfontwikkeling dan ben je na deze training in staat om jezelf blijvend te coachen naar vitaliteit, succes en innerlijke kracht. Je inspireert anderen door je uitstraling en manier van doen. Je geniet meer van je leven en je ervaart meer momenten van geluk, zonder dat je daarvoor iets moet doen. Je relaties zijn meer bevredigend en je maakt keuzes op basis van hetgeen jij wilt bereiken. Je voelt je onafhankelijk van de mening van anderen en je ervaart dat je denken, voelen en je handelen elkaar ondersteunen en versterken. Je geeft je grenzen helder en duidelijk aan, je bent assertief, je confronteert waar nodig, gaat uitdagingen aan en coacht jezelf door alles wat je tegenhoudt heen.

Ga je ook door voor de professionele verdieping dan beheers je na deze training de Emotioneel Welzijntechnieken als geen ander. Je voelt je veilig om ander mensen te coachen naar de door hen gewenste doelen en resultaten. Je hebt handvatten om een eigen praktijk op te zetten of uit te bouwen. Je bent gelicenceerd door Roy Martina als Emotioneel Welzijn Coach en je kunt gebruik maken van de doorverwijzing via de site van Roy Martina

 

28/3/07

20u

De kracht van je denken op je gezondheid

Voordracht door Roy Martina

 

30/3/07

19u30

30 €

 

Inspirience Healing

Groeps- en individuele healing, bewustzijns- en DNA-activatie.

Vanuit de Goddelijke essentie, het Ene, werken met het vrouwelijk principe (fysieke healing) en het mannelijk principe (inzicht, helderheid en verlichting).

We openen het fysieke lichaam met enkele eenvoudige oefeningen.

Daarna volgt een meditatie: via chakra’s wordt er contact gelegd met de ziel en het lichtlichaam. Tijdens dit proces wordt je DNA hersteld en geactiveerd. Dit heeft een sterk helend effect op het lichaam. Emotionele en mentale blokkades worden opgeheven waardoor ziekte getransformeerd wordt in gezondheid. Iedere avond is uniek en de inhoud verschilt naargelang de aanwezigen.

 

31/3/07

10 – 17u

60 €

De zeven Chakra’s: de 1ste chakra

Gespreid over 7 maanden behandelen we elke maand één van de chakra’s.

 

 

 

Wij zijn veel meer dan ons lichaam en onze persoonlijkheid.

De innerlijke geest is altijd mooi en liefdevol,

ook als onze uiterlijke verschijningsvorm verandert.

 

Overgenomen uit: Gebruik je innerlijk kracht van Louise Hay

 

 

Voorlopig vervolg van het Programma

In de volgende maanden hebben wij voorlopig het volgende programma voor jou. Voor meer informatie zie onze website. Het programma zal evenwel nog aangepast worden, dus hou onze website in de gaten.

 

13/4/07

Mediumschap en Gidsen

 

21/4/07

De zeven Chakra’s: 2de chakra

 

28/4/07

Lichaams- en oorkaarsen

 

4/5/07

18/5/07

Tenen lezen introductie

 

12/5/07

De zeven Chakra’s: 3de chakra

 

13/5/07

Klankconcert

 

26/5/07

9/6/07

Vitaliteit en kinesiologie

 

27/5/07

Familieopstellingen Introductie

 

16/6/07

De zeven Chakra’s: 4de chakra

 

5/9/07

De wet van aantrekking, je krijgt wat je aantrekt

 

22/9/07

De zeven Chakra’s: 5de chakra

 

20/10/07

De zeven Chakra’s: 6de chakra

 

3/11/07

Creëer het leven dat je wil

 

24/11/07

De zeven Chakra’s: 7de chakra

 

 

 

Aangezien ons aanbod voortdurend aangepast wordt, is het goed om regelmatig onze agenda te raadplegen op www.opleiding.rosquin.net, waar je je ook kan inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Of stuur ons een gele briefkaart met je naam, adres en telefoonnummer zodat we je per post regelmatig op de hoogte kunnen houden.

Wij zijn erkend door het Vlaams Gewest voor opleidingscheques


Opleiding.Rosquin Centrum voor vitaliteit en persoonlijke groei

Guy Rosquin
Coach & Trainer
BBC Belgium bvba
Generaal Lemanstraat 20 B1
2600 Berchem - Antwerpen
guy@rosquin.net
www.opleiding.rosquin.net
mobile: +32 (0)486 442453

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy