De kunst van het zijn: internationale workshop met Bruce Gottlieb

Touchstudio, Antwerpen (B)

16/03/2013

Trefwoorden: Bruce Gottlieb, Touchstudio, Lotushuis, Westerlo

 

Uitnodiging

DE KUNST VAN HET ZIJN - op 19, 20 en 21 april met Bruce Gottlieb

 

Beste lezer,


Het leven verlangt er altijd naar om zich te ontwikkelen, te groeien, open te bloeien in een volgend moment. Elk moment van het bestaan is nieuw, voor altijd. Elk moment bezit eigenheid en creativiteit. Voor zover we weten is de mens de enige soort met een bewustzijn dat zichzelf kan gewaarworden. We kunnen bewust zijn.

Alles beïnvloedt elkaar. Wie je bent bij jezelf, wie je bent in de wereld en bij anderen, de beslissingen die je maakt, de handelingen die je stelt, de manier waarop je jezelf prijsgeeft of niet: alles is deel van de wijze waarop we onze wereld scheppen, van moment tot moment.

Zoek niet naar esoterische antwoorden. Sluit je ogen, neem een moment de tijd om bewust adem te halen, observeer wat er zich afspeelt in je lichaamssensaties en gebruik je intuïtie.
De antwoorden liggen in het zachte vlees van je lichaam, de gevoelens in je hart en in je diepgeworteld instinct. Je lichaam is een levensinstrument dat de weg wijst naar het volgende moment van maximale levendigheid.

Dit is mijn uitnodiging om in de komende lente samen met ons deel te nemen aan de workshop ‘De kunst van het zijn’ met Bruce Gottlieb.

Laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan.

Met warme groeten,
Savera Noriega

 

“Wanneer mensen overweldigd worden, kan hun ziel gescheiden worden van hun lichaam. De ‘overweldiging’ van de ziel is de meest verspreide en schadelijke oorzaak van ziekte. Mensen raken in een spirituele staat van onzekerheid omdat ze het belangrijkste van hun ziel missen. Bij heling gaat het erom om zo gunstig mogelijke voorwaarden te scheppen voor de terugkeer van de ‘verloren’ ziel naar zijn rechtmatige plek in het lichaam”.

Peter Levine, auteur van het boek ‘De tijger ontwaakt’
De kunst van het zijn


Het lichaam spreekt tot ons op verschillende manieren, net als de geest. Wanneer we de afstemming op onszelf verscherpen, openen we de zintuigen en worden we sterker gewaar van wie we echt zijn, bij onszelf, de anderen en het universum. Wanneer we in conflict zijn of wanneer angst of depressie het van ons overnemen, hebben we de verbinding verloren met de as van de ziel waarmee we geboren zijn.

Tijdens deze workshop zullen we werken aan de ontwikkeling van deze verbinding met onszelf, aan de hand van oefeningen in het leren luisteren naar onze innerlijke stem en ons lichaam, en in het voelen van onze eigen energie en de energie die ons omringt.

We zullen de innerlijke rijkdom en de hulpbronnen in ieder van ons leren herkennen en de relatie met onszelf en anderen versterken.

We zullen de samenhang herstellen tussen de fysieke, emotionele, mentale en energetische verbindingen in onze handelingen. We zullen de kunst van het zijn concreet beoefenen, door de band met onszelf en met anderen te versterken in onze handelingen.

Eerst is er de verbinding met jezelf. Het bewustzijn terugbrengen naar het moment. Een bewuste aanwezigheid bij elke handeling, in het bijzonder in relatie tot onze diepste essentie, onze ziel. Meditatie in actie.

Ten tweede is er de verbinding met de realiteit rondom ons. Leven in aanwezigheid.

Ten derde is er het bouwen aan en het deel zijn van de levensmatrix doorheen de punten van bewustzijn. Het geheime levensingrediënt.
Over de facilitator


Bruce Gottlieb studeerde af aan de New School For Social Research in New York en University of Denver als Master in de sociale wetenschappen. Hij geeft al meer dan 40 jaar psychotherapie aan kinderen en volwassenen.

Hij verrichtte baanbrekend werk in de programma’s rond kindermisbruik in de jaren ’70, publiceerde titels en gaf wereldwijd lezingen.

Hij coacht verschillende atleten van wereldklasse en Olympische atleten in de VS.

Op dit moment verleent hij steunt aan cliënten die een diepe en duurzame verandering wensen te maken.

De voorbije 10 jaar is hij een Somatic Experiencing© Practitioner (een lichaamsgerichte therapie ontworpen door Peter Levine). Momenteel wordt hij opgeleid om SE© wereldwijd te onderwijzen. Hij heeft internationale ervaring in vijf landen en op drie continenten.


Vergeet je bewustzijn en... gevoel voor humor niet mee te nemen!
Locatie: Het Lotushuis, Zoerleberg 30, 2260 Westerlo, België.

Datum: 19 april om 19.30 uur tot 21 april om 17.00 uur

Prijs: 280 EUR all-in (incl. overnachtingen, maaltijden en BTW) + 100 EUR bij inschrijving als bedrijf of zelfstandige + 20 EUR bij inschrijving na 22 maart

De training wordt in het Engels gegeven met Nederlandse vertaling.

Het aantal deelnemers is beperkt, tijdig inschrijven is aangewezen.

Verdere info en inschrijvingen: info@touchstudio.be of +32 (0)484/713.900

 

Blijf in contact met ons via onze Facebookpagina ‘TouchStudio & Osho wellness’ of via de website www.touchstudio.be

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy