Zomer-aanbod De Parel

De Parel, Gent (B)

10/04/2013

Trefwoorden: Sammy Vienne, De Parel, Martine Bal, Ida Jonniaux


 


Zomer 5-daagse DE STEM VAN JE HART
22 tot 26 juli 2013 - Blanchefosse (Franse Ardennen)
 
 
 
“Wanneer er later vele wegen voor je open liggen en je niet weet welke je moet nemen, sla er dan niet op goed geluk één in, maar ga zitten en wacht. Haal vol vertrouwen net zo diep adem als je adem hebt gehaald op de dag dat je ter wereld kwam, zonder je door iets te laten afleiden. Wacht en blijf wachten. Beweeg je niet; wees stil en luister naar je hart. Wanneer dat dan tot je spreekt, sta op en volg zijn stem.”
(Susanna Tamaro, De stem van je hart)
 
Zegt het je iets om de stem van je hart te laten spreken?
Zegt het je iets om de wijsheid van je eigen levensloop te ontdekken?
Zegt het je iets om terug contact te maken met je essentie?
Zegt het je iets om stil te worden en te luisteren naar je adem en je hart?
Zegt het je iets om je te tonen zoals je bent en je verbonden te voelen?
 
Levensloop en essentie
De zomer 5-daagse biedt een unieke combinatie van biografisch werk, lichaamswerk en meditatie. Je gaat op zoek naar jouw unieke levenskracht, die richting kan geven aan je bestaan. Niet naar een geforceerd doel of project, maar naar jouw natuurlijke en oorspronkelijke energie en levensstroom. We gaan op zoek naar de wijsheid van jouw levensloop en naar de diepte van jouw essentie. We werken rond thema’s als: wat heb ik al geoogst in mijn leven, wat inspireert me, wat geeft me ademruimte, kan ik contact maken met mijn ‘dieper weten’, waar wil ik mijn kracht voor inzetten, …
 
In de namiddag is er tijd voor ontspanning, genieten van de mooie tuin, wandelen, zwemmen, uitstapjes in de omgeving, lezen, lachen, zingen, dansen, … Je verblijft in een prachtige omgeving en wordt verwend met lekkere vegetarische maaltijden. Dus ook vakantie en genieten!
 
Begeleiding en praktische informatie
De begeleiding is in handen van Sammy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider) en Ida Jonniaux (lichaamsgericht psychotherapeut).
Start: maandag 22 juli, aankomst tussen 12u00 en 13u00. Einde: vrijdag 26 juli om 16u00.
Cursusbijdrage: 300€; verblijfs- en maaltijdkosten: 300€
Alle info + inschrijven: www.parelsgewijs.be.
Nog vragen ? Contacteer Sammy Vienne (09/219 92 32) of Ida Jonniaux (09/232 25 52)


DE LIEFDE EN HAAR OEVERS
Zomer-workshop voor koppels en liefdespartners over autonomie, verbinding en intimiteit
12 tot 15 juli 2013 - Het Lotushuis (Westerlo)
 
 
 
“De liefde is als een rivier: ze vraagt twee stevige oevers waartussen ze mag stromen. Zonder oevers loopt de liefde verloren in allerlei plassen en poelen en sijpelt ze weer in de grond. Jij en je geliefde vormen de oevers: draag zorg voor jezelf, verzorg de oevers, zodat de liefde voluit kan stromen. Tussen beide oevers stroomt de rivier dan kabbelend, statig of wild naar haar bestemming: de oceaan waaruit alle leven ontstaat en waar ze kan rusten in het grotere geheel.
 
Being me, loving you
De liefdesrelatie begint bij jou. De relatie met jezelf is de basis voor je relatie met je geliefde. Als je groeit op het pad van "rusten in jezelf", dan vermindert je behoefte om de andere te doen passen in jouw verwachtingspatroon. Als je meer en meer in het reine komt met jezelf, ontstaat de mogelijkheid je geliefde zonder vervormingen tegemoet te treden en te ontvangen zoals hij/zij werkelijk is. Als je in contact komt met jouw diepste bron, dan kun je de bron in je geliefde eren.
"Verbinding" betekent niet dat het altijd goed gaat in de relatie. Het betekent vooral dat je in contact en verbinding kunt blijven over wat niet goed gaat, over wat er in de weg zit, over wat je doet afsluiten en doet terugtrekken. Een liefdesrelatie betekent onherroepelijk: beminnen én kwetsen. Ben je bereid te beminnen? Ben je bereid gekwetst te worden?
In de intimiteit met je geliefde kan je ontdekken dat Liefde een diepe helende kracht is die groter is dan onszelf. We hoeven niet perfect te zijn om dit medicijn in ons en tussen ons te laten werken, het volstaat om er ons voor open te stellen.
We werken rond verschillende thema's: in contact zijn met jezelf, de ander ontvangen, verbindende communicatie, je plaats innemen en grenzen stellen, werken met gevoelens en behoeften, het mannelijke en het vrouwelijke, omgaan met verschillen, overgave aan de liefde, ...
Begeleiding en praktische informatie
De begeleiding is in handen van Sammy Vienne (coach, trainer en levensloopbegeleider) en Martine Bal (creatief agoge en contactclown(docente)).
Start: vrijdag 12 juli, aankomst tussen 19u00 en 19u45. Einde: maandag 15 juli om 16u00.
Cursusbijdrage: 420€ per koppel; verblijfs- en maaltijdkosten tussen 260€ en 325€ per koppel, afhankelijk van het aantal deelnemers
Inschrijven: Martine Bal 055/60 30 88 - martine.bal@aardewerk.be
Alle praktische informatie vind je op www.aarde-werk.be of op www.parelsgewijs.be.
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy