YiJin Daoyin met Shen Zhengyu

Taiji Centrum, Edegem (B)

01/05/2013

Trefwoorden: Taiji Centrum, YiJin Daoyin, Shen Zhengyu, QiGong

 
 
Traditionele Chinese gezondheidsoefeningen
YiJin Daoyin
04 - 07 juli 2013
Geel, België
met Shen Zhengyu

 
 
 
 
De ‘YiJinJing’ is een boek met oude krachtoefeningen. Het woord ‘Jing’ betekent soetra - boek, 'Yi' betekent verandering en 'Jin' wijst op spieren. YiJinJing kan vertaald worden als ‘handleiding voor het versterken van de spieren’.
 
YiJinJing oefeningen zijn in het bijzonder bruikbaar voor het reinigen van het energielichaam en het versterken van het fysieke lichaam. Dr. Shen Hongxun onderwees, de oorspronkelijke principes van de YiJin oefeningen respecterend, deze daoyin zodanig dat zij tegemoet komen aan de behoeften van de moderne tijd en de hedendaagse levensomstandigheden.
 
De YiJin Daoyin zijn dan ook een zeer effectieve oefenmethode voor verbetering van de algemene gezondheid en kunnen ook met goed resultaat worden aangewend om verschillende gezondheidsproblemen, die voortkomen uit het hedendaagse leven, te voorkomen en zelf te verbeteren.
 
YiJin Daoyin zijn heel anders dan de beoefening van de Taiji vorm of sommige QiGong oefeningen. De zeer korte eenvoudige oefeningen zijn makkelijk aan te leren waarbij zeer veel belang gehecht wordt aan handposities.
 
Deze daoyin bestaan uit een negental oefeningen: offer wierook - kwispel met de staart - hurk neer - pluk een ster - een dronkaard trekt zijn zwaard - trek de os bij de staart - een jagende tijger - de arend toont zijn klauwen - de draak toont zijn klauwen. De oefeningen kunnen afhankelijk van de fysieke vermogens van de beoefenaar meer of minder intensief worden uitgevoerd op individueel tempo.
 
De YiJin Daoyin zijn dan ook geschikt voor alle mensen. Omdat ze een stevig beroep doen op de spierkracht van de beoefenaar, kan men in een relatief korte tijd duidelijk waarneembare resultaten bereiken, zoals verhoogde spiertonus en uithoudingsvermogen. Voorgaande betekent echter niet dat iemand veel spierkracht nodig heeft om de YiJin Daoyin te kunnen uitvoeren

Vooral mensen die grotendeels een zittend leven leiden (aan een bureau, achter een computer, voor de TV of in de auto) kunnen veel voordeel halen uit de YiJin Daoyin. De oefeningen gaan de negatieve effecten van een zittend en fysiek inactief leven tegen en zijn een uitstekende methode voor het verbeteren van de lichaamshouding en het corrigeren van houdings- en gewrichtsproblemen. Binqi (negatieve energie) wordt verwijderd.
 
Praktisch:
Lesgever: Shen Zhengyu
Data: 4 - 7 juli 2013
Plaats: Sportzaal Sint Dimpna College, Gasthuisstraat 2, 2440 Geel
Prijs: 250 euro
Info en inschrijving: taijicentrum2000@gmail.com / 0475-810620 

Shen Zhengyu (Xinjiang °19-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI®. Na de lineage-herkenning kreeg hij intensieve begeleiding en ondersteuning en trad hij in de voetsporen van zijn vader. Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook Taiji37, Daoyin-Therapy en Buqi-opleidingen in België, Noorwegen, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy