Studiedag voor onderwijs en opvoeding en meer ...

Samtati, Duffel (B)

29/04/2013

Trefwoorden: Samtati, onderwijs, Hilde Van Bulck, familiesysteem

Dit is de nieuwsbrief van Hilde Van Bulck en
Samtati, Huis Van Bewust-zijn.
Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? Bekijk hem online.
Samtati

Studiedag voor onderwijs en opvoeding en meer ...

Door Hilde Van Bulck
Deze nieuwsbrief omvat:
- Studiedag voor onderwijs en opvoeding

- The New Teaching (TNT) + aanvraag gratis folder

- Voorgedragen voor prijs Koning Boudewijnstichting

- Andere activiteiten in mei en juni:
- Van-Zelfmanagement naar schoolmanagement om directeurs te doen stralen!
- Teaching by being of lesgeven vanuit ZIJN, hoe doe je dat?

- Activiteiten aanvragen
 


STUDIEDAG VOOR ONDERWIJS EN OPVOEDING
 
ZATERDAG 4 MEI 2013
 
10 u. – 18 u.
 
Schrijf nu in!
 
THEMA: DE INVLOED VAN HET FAMILIESYSTEEM IN DE KLAS/SCHOOL
 
Na de paasvakantie is het nog maar een kleine sprong tot aan de zomervakantie om het huidige schooljaar af te ronden. Uit ervaring weet ik dat er tegelijkertijd voorbereidingen aan de gang zijn om de prioriteiten en de activiteiten voor het volgend schooljaar vast te leggen. Iedereen die met school en opvoeding te maken heeft, kan zich op de studiedag van 4 mei komen herbronnen.
 
U kunt er kennis maken met vernieuwende inzichten over de invloed van het familiesysteem bij leerlingen, leraren, de directie en het hele team. Vernieuwende wegen voor klasmanagement en schoolbeleid ontvouwen zich en geven een heldere kijk op schijnbaar onomkeerbare problemen.
In de voormiddag licht ik de invloed van het familiesysteem toe in een verhelderende lezing. In de namiddag stellen we praktijkcases (onderwijsopstellingen) op die door de deelnemers aangedragen worden. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met een totaal nieuwe manier om naar school te kijken.
Voor meer info over de lezing klik hier en voor meer info over de onderwijsopstellingen klik hier.
 
DOELGROEP:
(Toekomstige) leraren, leerlingenbegeleiders, coördinatoren, adjunct-directeurs, directeurs, schoolbestuur, docenten lerarenopleiding, medewerkers clb, ouders, leerlingen, studenten, opvoeders, begeleiders, …
Het thema richt zich tot alle onderwijsvormen en –niveaus.
 
PROGRAMMA
 
9.30 u. – 9.50 u.
ONTHAAL
 
10 u. – 12 u.
LEZING:
DE INVLOED VAN HET FAMILIESYSTEEM IN DE KLAS/SCHOOL
 
12 u. – 13 u.
LUNCH
 
13 u. – 17.45 u.
SYSTEMISCHE OPSTELLINGEN VOOR ONDERWIJS EN OPVOEDING
 
17.45 u. – 18 u.
AFSLUITING
 
UITZONDERLIJK AANBOD VOOR DE STUDIEDAG OP 4 MEI AAN € 45
(i.p.v. € 100 normale waarde)
 
Inbegrepen: lezing, syllabus, opstellingen, lunch, drank en versnaperingen
 
Inschrijven of via info@samtati.com
Betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.
 
Het zou me veel plezier doen als je de uitnodiging voor deze studiedag mee helpt verspreiden. Dank u wel om deze uitnodiging door te sturen naar collega’s, personeel, directie en ouders die interesse kunnen hebben.
 
Reacties van deelnemers:
Ik representeerde een jonge leerkracht. Ik voelde duidelijk haar onzekerheid tussen een groep “moeilijke” jongeren. Ik kon ook duidelijk voelen dat er in haar privéleven iets onopgelost zat te knagen. Ongelooflijk was het gevoel nadat het privéstukje was opgelost. Ik vond het einde van deze opstelling veelbelovend, deze leerkracht zal vast anders voor haar klas staan. (MV, representant)
 

   
Deze studiedag is een onderdeel van The New Teaching (TNT). The New Teaching (TNT) is een uniek en vernieuwend programma voor onderwijs en opvoeding dat zowel individuele coaching als groepsprogramma’s aanbiedt. Het bevat heel wat mogelijkheden en troeven voor leraren, maar ook voor het management en het schoolteam.
 
Het concept van The New Teaching (TNT) werd onlangs voorgedragen voor de PRIJS FILSON STEERS MARIMAN van de KONING BOUDEWIJNSTICHTING in het kader van projecten voor onderwijsvernieuwing.
 
Meer en meer personen geraken bekend met de diepgaande kwaliteit en de beklijvende ervaring van de programma’s uit The New Teaching (TNT). Het concept opent creatieve intelligentie bij leraren en directie en zeker ook bij de leerlingen. The New Teaching (TNT) brengt je bij de ware ervaring van vreugdevol leren. De educatieve technieken openen de ervaringsdynamieken in het bewust-ZIJN. Het is een ware voedingsbron voor onderwijsverstrekkers en voor de leerlingen die ze begeleiden.
 
De opleidingen spelen in op de huidige trend om meer te gaan leven vanuit het eigen bewust-ZIJN en dus ook onderwijs aan te bieden vanuit bewust-ZIJN. Maar hoe doe je dat? Met de individuele coaching en de groepsprogramma’s wil ik er graag een antwoord op bieden. Het is de bedoeling dat The New Teaching (TNT) uitgroeit tot een brede beweging die inspirerende impulsen aan het onderwijslandschap kan geven.
 

 
GRATIS AANVRAAG FOLDER
 
Onlangs werd de folder van The New Teaching (TNT) helemaal vernieuwd. ‘Apart, mooie kleuren, zacht, warm, spreekt aan, … ‘ zijn de woorden van enkele kenners.
U kunt de folder gratis aanvragen via info@samtati.com
Vermeld uw naam – functie – school – aantal exemplaren en uiteraard ook het adres waar de folders naartoe gestuurd kunnen worden.
 

 
NASCHOLING
Van-Zelfmanagement naar schoolmanagement
OM DIRECTEURS TE DOEN STRALEN

DINSDAG EN WOENSDAG 14 en 15 MEI 2013
10 u. – 17 u.
Schrijf nu in!
 
Van-Zelfmanagement is bestemd voor leidinggevenden die op zoek gaan naar een evenwicht tussen een omvangrijke maatschappelijke opdracht en een kwaliteitsvol privéleven. Tegelijkertijd verlangen ze om een krachtig en inspirerend schoolmanagement te implementeren.
 
Reacties van deelnemers:
Waarheidsgetrouw, d.w.z. gebaseerd op de realiteit. (L.H.)
 
Energierijk en de moeite waard. Het zet aan om er persoonlijk nog meer mee te gaan doen. Hilde leeft voor waar ze voor staat en is enthousiast. Wat ik meeneem zijn enkele belangrijke inzichten om toe te passen. Het contrast tussen lichaam en geest, de impact die je als directeur hebt vanuit wie je bent. (H.V.)
 
Voor mij was het een positieve ervaring. Wat ik vooral meeneem is dat je eerst voor jezelf dient te zorgen en het besef dat er achter elke jongere met probleemgedrag een verhaal zit dat je door een andere benadering ‘opgelost’ krijgt. (L.P.)
 
Getuigenis van een leerkracht: 'En ik heb het al aan de lijve gevoeld dat één van onze directeurs de nascholing volgde! Heel positief.' (H.T.)
 

 
MAAK HET UW LERAREN VEEL GEMAKKELIJKER
EN TRAKTEER HEN OP :
Teaching by being, of lesgeven vanuit ZIJN, hoe doe je dat? (TNT)
ZATERDAG EN ZONDAG 8 en 9 JUNI 2013
10 u. – 17 u.
 
Schrijf nu in!
 
Geschikt voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt.
 
Reacties van deelnemers:
Sinds ik Teaching by being heb gevolgd, is lesgeven opnieuw een feest. Ik sta versteld van de resultaten bij mijn leerlingen. (C.V.)
 
Het laatste uur moest ik in een drukke klas zijn. Ik plantte mijn wortels in de grond en begon rustig het geheel te overschouwen. En het werd vanzelf stil! Ik kon gewoon met de glimlach op het gelaat daar staan. Het ging allemaal vanzelf!!! Super!!!! Ik was ook een heel les echt rustig!
(A.G.)
 
In mijn klas zit een ADHD-er. Hij heeft geweldig veel problemen om met zijn gedachten bij de les te blijven en hij is ook chaotisch. Vraagt dus veel aandacht. Ik heb hem na de cursus op die aardse manier proberen te benaderen en ik merkte inwendig dat ik hem anders aansprak, zijn expressie veranderde helemaal en sprak boekdelen. Ik had iets gezegd in de trant van: 'Ik ben bang dat je door je gebabbel en gerommel niet veel oppikt van de les, dat je daardoor dingen zal vergeten en belangrijke info mist..., het is uit bezorgdheid dat ik je dit zeg. Ik wil dat je evenveel kansen krijgt als de anderen, daarom wijs ik je hierop.' Ook de klas werd even muisstil, het leek bijna alsof ze ontroerd waren door wat ik zei, en vooral HOE ik het zei. Mooi moment. (I.L.)
 

   
Zoekt u voor volgend schooljaar een activititeit of een coaching voor uw school of team? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaande coördinaten.
Bij reservatie in mei, juni en juli gelden nog de tarieven van het schooljaar 2012-2013.
 
Mogelijkheden voor:
Lezingen
Nascholing
Langere trajecten
Groepsprogramma’s
Individuele coaching
Onderwijsopstellingen – Systemisch werk
Pedagogische studiedag
Teambegeleiding
VIP-coaching
 
Ik hoop zeker op de studiedag met u kennis te kunnen maken.
 
Hartelijke groet
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook
Copyright © 2013 Samtati bvba, All rights reserved.

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy