Mindfulness… leven in aandacht

Ann Vansteenwinckel

14/02/2007

Mindfulness… leven in aandacht

ervaringsgerichte training

 

8  sessies van 2u45 gedurende de maanden maart-april

iedere week, telkens op vrijdagnamiddag

in La Cascade, te Gent

Ars Vivendi, de kunst van het leven

Kan je leren adequaat om te gaan met stress, spanningsklachten, pijn, angst, depressieve gevoelens, ziekte...?

Kan je leren om niet meer te “verdrinken” in je emoties, onplezierige gevoelens of emotionele pijn?

Kan je leren je te bevrijden van piekeren, van hardnekkige negatieve gedachten, van de onophoudelijke maalstroom van gedachten in je hoofd?

Kan  je fundamenteel de kwaliteit van je leven verbeteren?

Kan je uiteindelijk innerlijke vrijheid, wijsheid en rust vinden? Om van daaruit bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen? En écht te gaan leven?

Het antwoord is ja! En één van de mogelijkheden van aanpak ligt binnen Mindfulness of MBCT. Deze meditatieve  aandachtstraining en metacognitieve therapie staat de laatste jaren sterk in de belangstelling, wordt frequent besproken in de media, wordt via een project rond stress en depressie gesteund door de overheid en blijkt een bijzonder waardevol hulpmiddel in het leven van heel veel mensen. Van ongeschoold tot hooggeschoold, werkend of werkzoekend, jong en oud, arm en rijk, met of zonder een bepaalde geloofsovertuiging. In het bijzonder heel geschikt voor mensen met CVS, burnout, pijnklachten, stressproblemen, depressie, enzovoort… of voor elkeen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren.

Focus ligt op het trainen en richten van je aandacht, op het leren aanwezig zijn in elk NU-moment, op het ruimte geven aan wat er is op elk moment, in liefdevolle aandacht en acceptatie, niet-reactief en zonder oordelen. Je leert anders om te gaan met problemen van alledag, ongewenste emoties, negatieve gedachten en lichamelijke spanningen. Je leert voller in het leven van elk moment te staan, in de kracht van het NU.

Deze methode gaat uit van de interactie tussen gevoelens, gedachten en lichaamssensaties, van de mind-body interactie en is een uniek samengaan tussen een aantal boeddhistische inzichten en technieken (meditaties, yoga, bodyscan,…vertaald naar onze maatschappij) en een aantal inzichten en technieken uit de westerse psychologie (meta-cognitieve therapie).

 

 

In deze eenvoudige ervaringsgerichte opleiding wordt gebruik gemaakt van :

-    stabiliseren van de aandacht via de adem;

-    aandachtstraining;

-    lichaamsgewaarwording /bodyscan;

-    inzichtmeditatie (emoties, gedachten, lichaamsensaties);

-    meditatieve yoga en beweging;

-    oplossingsgerichte en communicatie technieken;

-    situationeel stress-gewaarzijn;

-    opstellen van een persoonlijk gezondheidsplan.

 

 

Deze zeer praktische training wordt gebracht door Ann Vansteenwinckel, klinisch en ontwikkelingspsychologe en mind-body psychotherapeute. Zij geeft zowel individuele coaching in de mindfulness-based cognitive therapy and stress reduction als groepstrainingen in mindfulness. Ze werd opgeleid door en werkt samen met  dr. David Dewulf.

Haar roots liggen binnen de cognitieve gedragstherapie. Ze bouwde een heel ruime ervaring op in persoonlijke coaching en human resources management, zowel binnen bedrijven als vanuit de consultancywereld. Steeds verdiepte ze zich in de mens en het leven in al zijn facetten, via uiteenlopende opleidingen en workshops op vlak van persoonlijkheidsgroei en bewustzijnsverruiming, via het onderzoeken van diverse religies, culturen, de metafysica, spirituele benaderingen en het bestuderen van de complementaire en oosterse gezondheidsleer. Haar weg leidde  over paden van astrologie, reiki, energetische healing, bloesemtherapie, relaxatie, yoga en meditatie, spiegelogie, lichtwerk enz. maar bracht haar ook intensief in contact met rouw- en verliesbegeleiding, Ayurveda, Mindfulness en zoveel meer. Ook het leven zelf heeft haar zeer veel en diepgaande ervaringen gegeven waaruit ze put om anderen te inspireren en te helpen.

In haar aanpak legt ze de verbinding tussen de inzichten uit de klassieke psychologische wetenschappen en uit de meer spirituele en/of complementaire gezondheidsbenaderingen, tussen Oost en West, tussen lichaam, geest en ziel, tussen hoofd, hart en buikgevoel, tussen spiritueel leven en aards genieten, tussen menszijn en Goddelijke verwezenlijking,…

Ars Vivendi, de kunst van het leven, is wat haar drijft.


data maart-april

Vrijdagnamiddag van 14.30 tot 17.15 uur

9 – 16 –23– 30  maart  6– ­­13 – 20 – 27 april

locatie :

La Cascade, Groendreef 227,  Gent

prijs :

€ 300 voor intakeprocedure, 8 sessies en materiaal (werkboek en 7 begeleidende CD’s)

inlichtingen en inschrijven :

telefoneer : 0473-84 04 19 of email : annvansteenwinckel@hotmail.com
 
 
Ars Vivendi 
Ann Vansteenwinckel
Klinisch en Ontwikkelingspsychologe / Mind-Body Psychotherapeute
Trainer Mindfulness
Consultant Human Resources
Wilgetronkstraat 14
9030 Mariakerke
gsm 0473 84 04 19

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy