Belgische School voor Sjamanisme. Opleidingen en Workshops 2013-2014

Belgische school voor sjamanisme, Rotselaar (B)

05/06/2013

Trefwoorden: sjamanisme, Rotselaar, klankhealing, zweethut

 

   

 

 
 
 
 
Opleidingen en Workshops bij de
 
 
Belgische School voor Sjamanisme
 
 
2013-2014
 
In 2013 en 2014 biedt de Belgische School voor Sjamanisme volgende activiteiten aan:
- Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme;
- Workshop hedendaags sjamanisme;
- Kinderdagen/-weken.


 
Basisopleiding ervaringsgericht sjamanisme

Deze opleiding is ingedeeld in twee keer acht weekends waarin we de fundamenten krijgen aangeleerd van het core-sjamanisme, dieper ingaan op sjamanistische riten en ceremonies die ons helpen om toe te treden tot de wereld van de spirits en via een open en aandachtige geest ook ruimte geven aan onze persoonlijke groei. Wij beschouwen deze opleiding als een reis of een queeste naar dat wat altijd in ons zat en nu naar buiten wil treden. Uiteindelijk leren we kennis te maken met onze eigen persoonlijke gidsen en hoe die ons via een aantal sjamaanse technieken kunnen helpen om onszelf en anderen te healen. We ontdekken ons aangeboren intuïtieve vermogen en wijsheid om die dan op een sjamaanse manier toe te passen. In die zin kan de opleiding vooral nuttig zijn voor mensen die al als healer of coach werken of die zich daar graag in willen bekwamen. Wij gaan ervan uit dat een sjamaan een “wounded healer” is. Dat wil zeggen dat hij/zij zich eerst zelf moet leren kennen en erkennen voor hij/zij anderen kan helpen. In onze opleiding loopt dit dan ook gelijktijdig. We gaan dieper in onszelf graven en tegelijk passen we de aangeleerde kennis toe op anderen. Deze reis zal zowel speels als ernstig zijn, we zullen huilen en plezier maken, exploreren, vertellen, luisteren, ontdekken, zingen, lachen, mediteren, trommelen, dansen, genieten en vooral intens transformeren.
 
Wat kan een opleiding sjamanisme ons bijbrengen? In eerste instantie boren we een energieveld aan waar we ons voordien niet van bewust waren maar dat wel mee ons welzijn bepaalt. Door meer inzicht te krijgen in dat onbewuste collectieve veld en hoe we daarmee verbonden zijn, krijgen we meer vat op ons leven. Dat op zich geeft ons al extra energie. Als we daar dan ook nog doelbewust mee aan de slag gaan, kunnen we nieuwe en tot dan toe ongekende lagen van onszelf ont-dekken. We bevrijden als het ware een deel van onszelf dat tot dan toe in de duisternis was gebleven. Dat heeft voor iedereen een ander effect. Maar het zorgt er telkens voor dat we vanuit een dieper bestaan leren aanwezig zijn om dan onszelf en anderen dichter tot hun essentie te brengen.
 
Een volledige opleiding duurt twee jaar en omvat acht weekends per jaar (dus 16 in totaal). Het eerste jaar is vooral gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, in het tweede jaar wordt aangeleerd hoe men anderen kan behandelen. Het tweede jaar wordt afgesloten met een Vision Quest van één week in het buitenland.
 
Er zijn twee informatie-avonden over deze opleiding gepland op zondag 25 augustus en op maandag 2 september van 19 tot 22 uur in Huis Quelle, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar.
 
De data voor het 1ste jaar zijn:
 
Zaterdag 12 & zondag 13 oktober 2013
Zaterdag 16 & zondag 17 november 2013
Zaterdag 14 & zondag 15 december 2013
Zaterdag 8 & zondag 9 februari 2014
Zaterdag 15 & zondag 16 maart 2014
Zaterdag 26 & zondag 27 april 2014
Zaterdag 7 & zondag 8 mei 2014
Zaterdag 28 & zondag 29 juni 2014
 
 
Workshop hedendaags sjamanisme

In dit weekend worden je lichamelijke en innerlijke zintuigen verscherpt en krijg je een vleugje oeroude kennis op een hedendaagse manier aangereikt. Via een aantal sjamaanse rituelen leer je om in trance te raken waardoor je in contact kan komen met de wereld van de spirits. Dit laat je toe tot diepere lagen van je fysieke en emotionele bewustzijn door te dringen. Deze herkenning van wat er altijd al in jou aanwezig is, geeft voldoening en een diepgevoelde rust. Dit weekend willen we met een mengeling van nieuwsgierigheid, respect, humor en open geest de grenzen tussen het materiële en het spirituele bewustzijn aftasten.
 
Concreet gaat het om volgende methoden:
Zuiveringsritueel
Trance-inductie
Divination
Geleide meditatie
Medicijnwandeling
Reis naar de onderwereld en contact met de spirits
Ontdekking van je krachtdier

Het eerstvolgende weekend vindt plaats op:
Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013INFORMATIE:

Alle activiteiten vinden plaats in Huis Quelle 13, Kwellenbergstraat 13, Rotselaar. 

Voor meer informatie over het volledige aanbod: kijk op www.schoolsjamanisme.be of contacteer Diane Vrancken op diane@bsvs.be en 0494/461.746 of Mark Anthierens op mark@bsvs.be en 0496/280.070.

 

www.schoolsjamanisme.be

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy