Zomercursussen met Shen Jin, Buqi Instituut Belgium

Buqi Institute Belgium, Antwerpen (B)

24/05/2013

Trefwoorden: Buqi, Shen Jin, E-Mei Daoyin, Taijiwuxigong 


Taijiwuxigong® voor gezondheid en geluk
Gent, 31 juli - 4 augustus

Inline image 3

Taijiwuxigong® is een eenvoudig maar diepgaand systeem voor zelfgenezing, waarvan iedereen al na korte tijd de weldaad kan ervaren. Door de beoefening van Taijiwuxigong kun je gezond en jong blijven, kun je je mentale, sportieve en artistieke prestaties verbeteren en van ziektes genezen. Het doel van Taijiwuxigong® is zelfgenezing en zelfregulering van lichaam en geest met behulp van drie soorten oefeningen: - spontane beweging, - daoyin, - meditatie (meestal liggend).

Spontane beweging: wordt opgewekt met behulp van een speciale houding die de beoefenaar in staat stelt verbinding te maken met de aardekracht. Deze kracht wordt vervolgens gebruikt om het energiecentrum in de buik (de dantian) te activeren. De geactiveerde dantian brengt vervolgens het lichaam spontaan in beweging.
Daoyin: zijn eenvoudige bewegingsoefeningen, die als doel hebben ziekteverwekkende factoren vanuit specifieke delen van het lichaam gericht af te voeren.
Meditatie: In Taijiwuxigong® wordt meditatie meestal in liggende positie beoefend. Dit type oefening helpt mentale spanning te verwijderen. Tevens neemt de gevoeligheid voor veranderingen in het lichaam toe.

Acht stadia
Beoefening van Taijiwuxigong® bestaat uit acht stadia. Het activeren van de dantian is het eerste stadium. Een actieve dantian helpt het lichaam te zuiveren van ziekteverwekkende factoren. Vervolgens worden de energiekanalen één voor één gezuiverd en geopend, waarna zich de grote-, kleine- en links/rechts energiecirculatie kunnen ontwikkelen. In de laatste stadia ligt de ontwikkeling op mentaal en spiritueel vlak. Zo kunnen bijvoorbeeld latente mentale functies ontwaken.

Resultaten van de oefeningen zijn:
- versterking van de wervelkolom
- afvoeren van ziekteverwekkende factoren (binqi)
- verwijderen van fysieke en emotionele spanningen.
Beoefening van Taijiwuxigong® heft blokkades op en doet alles weer vrij stromen. De beoefenaar straalt en is blij.

Datum: 31 juli – 4 aug 2013
Locatie: OC St Jozef (sporthal)
E De Deynestraat 1, 9000 Gent
Prijs: €300
Mogelijkheid tot verblijf en/of lunch

Taiji 37, kracht vanuit de aarde
Gent, 5-7 augustus

Inline image 5

Deze cursus is open voor iedereen die wilt oefenen rond het toepassen van de basisprincipes van Taiji 37. Beginners en gevorderden zijn welkom om verder Dr Shen's systeem te beoefenen en de draagwijdte ervan te onderzoeken.
Het Taiji symbool staat symbool voor de kosmos, die oneindig groot is. Door oefening zorgen we dat onze gewrichten zich openen en de spieren ontspannen, tegelijkertijd laten we onze dantiankracht groter groeien. Op die manier kan onze energie zich ontwikkelen tot het formaat van de kosmos.
We oefenen verschillende taiji 37 houdingen. Deze zijn gebaseerd op de principes van de NanPai (zuidelijke) school van Taijiquan. Essentieel in NanPai Taijiquan is het gebruik van aardekracht, die al na korte tijd de dantian activeert.

Daarna kan de dantiankracht ontwikkeld worden. In een volgende ontwikkelingstap zet de dantian het lichaam in beweging.

Datum: 5-7 augustus 2013
Locatie: OC St Jozef (sporthal)
E De Deynestraat 1, 9000 Gent
Prijs: €180
Mogelijkheid tot verblijf en/of lunch

E MEI DAOYIN, Ontwikkel sterke fysieke kracht en uithoudingsvermogen
Mortsel, 21-25 augustus


Inline image 5

De 12 E-Mei Daoyin zijn een traditioneel Boeddhistisch oefensysteem. Ongeveer 1000 jaar geleden bedacht een monnik dit bijzonder effectieve oefensysteem om soldaten te trainen voor het gevecht tegen het leger van de heersende keizer. De oefeningen werden echter ook gebruikt voor het behandelen van verwondingen en heelmeesters gebruikten de krachtige Daoyin om vaardigheid te vergroten in het herstellen van gebroken botten.
De E-Mei oefeningen zijn een uitstekende methode om fysieke kracht en uithoudingsvermogen te ontwikkelen en sluiten daarom goed aan bij andere vechtkunsten. Vanwege hun versterkend effect kunnen ze ook worden toegepast om de gezondheid te verbeteren en zelfs om bepaalde ziekten mee te behandelen. De sterke kracht die men ontwikkelt tijdens het oefenen van de E-Mei Daoyin kan ook worden toegepast in andere lichaams- en gezondheidsdisciplines zoals bijvoorbeeld massage.
Om het beste resultaat te behalen moet men de oefeningen één voor één ontwikkelen en elke oefening stap voor stap leren begrijpen. Op deze manier is het mogelijk de energiekanalen en meridianen van het lichaam te openen. Dit helpt de beoefenaar niet alleen om een hoog niveau van fysieke energie te bereiken, maar ook om zich op mentaal vlak verder te ontwikkelen.

Datum: 21-25 augustus 2013
Locatie: Koninklijk Atheneum Mortsel
Hof Van Riethlaan, 2640 Mortsel
Prijs: €300
Mogelijkheid tot lunch: €12/dag (koffiepauzes inbegr)Tijdens het jaar zijn er ook wekelijkse taijiwuxigong en taiji lessen op verschillende locaties. Wenst u meer inlichtingen of wilt u graag regelmatig onze agenda ontvangen, contacteer sofie@buqi.net, +32 3 281 0532


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy