Voorjaarsprogramma 2007 School van Ayurveda

School van Ayurveda

08/02/2007

School van Ayurveda wenst U het allerbeste voor 2007, een goede gezondheid, de juiste inzichten en de moed om stap voor stap te kiezen voor het juiste, want daar gaat het om.

School van Ayurveda

- Nieuwsbrief februari 2007 -

De februarimaand staat in teken van de Tibetaanse geneeskunde. Vanuit het idee dat we het een soms beter kunnen begrijpen door het andere te bestuderen gaan we ons toeleggen op onze Indische noorderburen nl. de Tibetaanse geneeskunde, die op zich vrij gelijkaardig is met Ayurveda. De accenten zijn soms een beetje anders en dat maakt het voor ons Ayurvedici boeiend.

Tibetaanse geneeskunde

Tibetaanse geneeskunde ontwikkelde zich in de 7de eeuw na Christus, uit verschillende bronnen. Vb De Böntraditie, Boeddhisme, Ayurveda, Chinese geneeskunde. Hoe zit hun geneeskunde ineen. Wat zijn de verschillen en wat zijn de gelijkenissen met Ayurveda. Wat kunnen we er van leren.

Door: Lies Ameeuw
Wanneer: 13 februari 2007 om 19 uur
Plaats: Pedic, coupure 314, 9000 Gent.
Prijs: 15 euro ter plaatse te betalen.


De zes werelden van het cyclisch bestaan

De Tibetanen herkennen zes psychologische werelden die verbonden zijn met 6 emoties., deze zijn haat, gulzigheid, onwetendheid, passie en verlangen, afgunst, hang naar afleiding.

We leren deze 6 werelden of emotionele staten in onszelf ontdekken en transformeren. De inhoud leunt heel erg aan bij de Ayurveda en Tibetaanse geneeskunde. Deze geneeswijzen werken van de materie naar de geest, in deze workshop leren we vanuit de geest de emotie neutraliseren. Beide werkwijzen zijn een goede aanvulling op elkaar.

Een ideale workshop voor wie graag via zelfonderzoek vrijer en authentieker in het leven wil staan. Deze workshop is ook gericht op coachen, counselers en therapeuten die opzoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om de psychologische wereld van hun cliënten in kaart te brengen en daarmee te werken.

Door Douwe Nutterts: zie www.psychospiritueelwerk.com

Wanneer: 24 en 25 februari 2007 van 10 tot 18 uur, deuren open om 9.45u.
Plaats: Pedic, Coupure rechts 314, 9000 Gent.
Prijs: 130 euro de dag zelf, 125 euro voor wie stort voor 20 februari op nr: 448-0008181-34

 Koppels die storten voor 20 februari betalen 200 euro.
          Men kan niet per dag betalen.
 


Yoga Weekend 16-18 maart

Wil je je begrip en beoefening van Yoga verder uitdiepen?
Of deed je nog nooit Yoga en wil je het dringend leren kennen?
Heb je nood aan een echt break en tijd voor je Zelf?

Kom dan mee op Yogaweekend om los te komen van je dagelijkse leven en je te herbronnen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak!

Sampoorna Yoga is Shri Yogi Hari zijn verfijnde benadering van de integrale yoga die onderwezen werd door Swami Sivananda. Deze vorm integreert alle Yoga paden om alle aspecten van de menselijke persoonlijkheid te zuiveren en te harmoniseren. Een fundamentele pijler van de sampoorna Yoga is de waarheid dat geluk, gezondheid en vrede steeds in onszelf aanwezig zijn. Yoga is een krachtige methode om deze waarden terug te vinden en onze Ware Natuur te realiseren.

http://www.sampoorna-yoga.be/yoga-weekend-nl.htm

Door: Vyasa Schlesier & Gauri Ameeuw; zie www.sampoorna-yoga.be
Wanneer: 16 tot 18 maart 2007
Plaats: 8650 Houthulst (wvl)
Prijs: 125 euro
 


 Breng ook een bezoek aan onze website:
www.lies-ameeuw.be

Wenst u onze nieuwsbrief rechtstreeks van ons te ontvangen, schrijf je dan zo snel mogelijk in: http://www.lies-ameeuw.be/n/nieuwsbrief/

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy