In 2013 verwelkomen we verschillende Tibetaanse Lama's

Nangten Menlang Belgium, Kluisbergen (B)

31/05/2013

Trefwoorden: Amchi Lobsang Rabjee, Tibetaanse Lama's, Geshe Yonten Gyamtso, Tulku Lobsang 
In 2013 verwelkomen we verschillende Tibetaanse Lama’s in België
Het is de wens van Tulku Lobsang Rinpoche dat de unieke kennis van het Boeddhisme en de Tibetaanse geneeskunde verspreid worden ten voordele van veel mensen. In dit kader zijn we heel trots dat we dit jaar naast Tulku Lobsang ook twee andere Tibetaanse Lama's mogen verwelkomen in België.
Amchi Lobsang Rabjee
http://www.ziep-services.be/mailing/admin/temp/user/5/1368624647.jpg
Amchi Lobsang Rabjee studeerde traditionele Tibetaanse geneeskunde aan het instituut voor Tibetaanse geneeskunde in Sichuan. Daar behaalde hij een tweede plaats onder de beste studenten in medische theorie. Sinds 2010 zette hij zijn studies verder
in Qinghai Tibetan Medical Center op de Jigmey Tibetan Medical School. Amchi Lobsang Rabjee is uitgenodigd door Nangten Menlang België. Het is een unieke opportuniteit om een persoonlijke consultatie te boeken met een Tibetaanse dokter, die nog steeds in Tibet verblijft. Tulku Lobsang raadt mensen met gezondheidsproblemen aan om een consultatie te boeken
bij zijn broer Amchi Lobsang Rabjee.
Programma:
* 03 en 04 juli 2013: mogelijkheid tot een persoonlijk consult bij Amchi Lobsang Rabjee
Meer info en inschrijven: maaike@tulkulobsang-organizer.org
* 05 en 06 juli 2013: 2-daagse workshop "inleiding tot de Traditionele Tibetaanse Geneeskunde"
Meer info en inschrijven: beda@tulkulobsang-organizer.org
Geshe Yonten Gyamtso
http://www.ziep-services.be/mailing/admin/temp/user/5/1366823933.jpg
Deze zomer komt Geshe Yonten Gyamtso naar Europa, een student van Tulku Lobsang Rinpoche. Het is Rinpoches wens om ons kennis te laten maken met deze unieke leraar. Yonten Gyamtso zal ons onderrichten over de leer van de leegte op basis van de geschriften van Nagarjuna. Hij is ook een uitmuntend astroloog. Geshe Yonten Gyamtso kan speciale en persoonlijke rituelen verzorgen voor een beperkt aantal personen. Contacteer de organisator (maaike@tulkulobsang-organizer.org) bij interesse.
Een deel van de opbrengsten van het bezoek van Geshe Yonten Gyamtso gaat naar een nieuw project van Tulku Lobsang, namelijk om een klooster te bouwen in Mongolie.
Programma:
* 12 en 13 september 2013: mogelijkheid tot een astrologisch consult bij Geshe Yonten Gyamtso
Meer info en inschrijven: maaike@tulkulobsang-organizer.org
* 14 en 15 september 2013:2-daagse seminarie "Je Tsong Khapa’s afhankelijk onstaan"
Meer info en inschrijven:
liesbet@tulkulobsang-organizer.org
Tulku Lobsang
Van 07 tot 12 juli 2013 en van 22 tot 27 oktober 2013 is Tulku Lobsang op doorreis door België.
Dit is een unieke opportuniteit om kennis te maken met de Tibetaanse cultuur en de rijke kennis van het Oosten.
 
Wat staat op het programma?
·         Zondag 07 juli tem vrijdag 12 juli: Guru Yoga Retreat
·         Maandag 21 oktober tem vrijdag 25 oktober: Tsa Lung Retreat
·         Zaterdag 26 oktober:
o   10-17: workshop: het vinden van je innerlijke meester
o   19.30-21.00: avondlezing: liefde en gezondheid
·         Zondag 27 oktober
o   10-17: cupping
 
Biografie Tulku Lobsang
Tulku Lobsang is een spirituele leraar uit de Vajrayana of Tantrayana traditie van het Boeddhisme. Tevens is hij Tibetaanse arts.
Hij is geboren in Amdo, het gebied in Tibet waar ook de Dalai Lama vandaan komt. Op zijn 13e werd hij “herkend” als de reïncarnatie van de Nyentse-lama. Sinds zijn 17e verblijft hij in Indië. Na zijn studies richtte hij het Boeddhistisch Medisch Centrum Nangten Menlang op in Manali. Al vele jaren reist hij de wereld rond om workshops te geven en zijn wijsheid te delen.
Filosofie Tulku Lobsang
Zijn interesse gaat vooral uit naar technieken uit de Vajrayana of Tantrayana, waarbij het fysiek lichaam en het energetisch lichaam gebruikt worden. Vooral voor Westerlingen die zo vaak in hun hoofd leven of gaan zweven, is het werken via het lichaam belangrijk.
Uiteindelijk is het ieders bedoeling om gelukkig te worden. Het geluk dat je vindt in de buitenwereld via relaties, bezittingen of zintuiglijke ervaringen is een voorbijgaand geluk. Het ware geluk ligt in jezelf, als een schat die erop wacht om ontdekt te worden. Door de transformatie van onze negatieve emoties en gedachtepatronen komen we steeds dichter bij onze Ware Natuur, en kunnen we het geluk blijvend ervaren.
De meeste mensen hebben al ondervonden dat het moeilijk is om rechtstreeks te werken met onze Geest. De technieken uit de Vajrayana zijn een krachtige manier om via ons lichaam en ons energiesysteem met onze Geest te werken.

Meer informatie vind je terug op www.tulkulobsang.org
of mail maaike@tulkulobsang-organizer.org.

 

 


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy