Healthy Healingweek in Zuid-Frankrijk: 19 - 26 augustus 2013

Diane Edelynck, Drongen (B)

06/06/2013

Trefwoorden: Diane Edelynck, healing, familieopstellingen, representant
Dag allemaal,

Wens je een weekje vakantie helemaal voor jou?
Heb je zin om jezelf vanbinnen en vanbuiten deugddoend te verwennen?
Dan is deze bijzondere Healthy Healingweek echt iets voor jou!

Graag nodig ik je uit voor een zonnige, zinvolle en inspirerende vakantieweek
op het Zuid-Franse domein
Les Labadous (vlakbij Rennes-Le-Chateau).

Een heel speciale magische plek, ideaal om de batterijen op te laden
en helend op zich! We bevinden ons op een schitterend domein op een van de
sterkste energetische plekken in het Katharengebied.


De eigenaar Jaap Rameijer is schrijver van een reeks boeiende boeken hierover
(o.a. 'De geheime boodschappen van Rennes-Le-Chateau)
en is onze gids en metgezel op een aantal prachtige wandelingen.Wat beloof ik jullie?Een vleugje meditatie om de ochtend in schoonheid te starten,
een duikje in de verstrikkingen van je familiesysteem binnen de veiligheid van een fijne groep en begeleid door een ervaren familieopsteller en psychotherapeut


Genieten van lekkere en gezonde maaltijden met liefde bereid en geserveerd door Joke en Femke,


's Namiddags lekker zonnen en relaxen op het domein of genieten van een wandeling en/of een uitstap in het Katharengebied:
        - wandeling naar de Maria Magdalena grot;
        - begeleid bezoek aan Rennes-le-Chateau;
        - uitstap en wandeling naar het bijzondere doolhof;
        - daguitstap met picknick naar de Bugarach;
        - plons in de 'Fontaine d'Amour' (Rennes-les Bains).

 
Wanneer?

* Verblijf: maandag 19 augustus: check in vanaf 17 uur tot maandag 26 augustus (checkout: 10 uur)
* Heen- en terugreis: zelf te organiseren:
     - er zijn goedkope vluchten met Ryonair: Charleroi-Carcassonne;
     - eventueel met Eurostar per trein;
     - met de wagen.


Prijs?

Volledig programma met eigen familieopstelling: 945 euro
(slechts 9 opstellingenplaatsen beschikbaar!)
Volledig programma deelnemend als representant: 855 euro
Enkel verblijf en deelname aan wandelingen en uitstapjes: 702 euroHeb je er zin in?
Graag meer info?
Geef me dan snel een seintje per sms of mail:
diane_edelynck@hotmail.com
0495/335950


Er zijn minimaal 8 deelnemers nodig om de workshop te laten doorgaan.
Inschrijven graag voor 15 juni 2013.
Bij inschrijving graag een voorafbetaling van 500 euro op
rekeningnummer 001-1293758-48 met vermelding van je naam en HHweek.


Graag tot dan!
Warme groeten,
Diane EdelynckWil je graag al eens kennismaken met mij als familieopsteller en therapeut?
Dat kan: op zaterdag 8 juni vindt er een familieopstellingendag plaats in Drongen in de Oude Abdij.

(Zie uitleg hieronder.)

 
 

 
Familieopstellingendag
Zaterdag 8 Juni 2013
Oude Abdij in Drongen
 
Graag nodig ik je uit om in een sfeer van vertrouwen, respect en sereniteit nieuwe wegen te zoeken ombeperkende patronen in je leven te ontdekken, te ontwarren en om te buigen zodat liefde, geluk en vervulling weer volop kunnen stromen.
 
De methode die daartoe gebruikt wordt is de Familieopstelling zoals ze door Bert Hellinger ontwikkeld werd. Een twaalftal jaren geleden kwam ik in contact met deze nieuwe en verrassende techniek. Ik werd er zo enthousiast over dat ik niet anders kon dan me er verder in te verdiepen. Gedurende 1 jaar volgde ik een intense en diepgaande opleiding aan de NlP-school bij Indra Torsten Preiss en Micky Masset.
Ondertussen ben ik een zevental jaar aan het werk als familieopsteller. Telkens weer ben ik verrast en ontroerd door de fantastische mogelijkheden van dit werk.
Graag wil ik jullie uitnodigen om dit persoonlijk te ervaren.
 
Hoe gaat het in zijn werk?
In een kort voorgesprek breng je je vraag of thema aan bij de therapeut. Mogelijke vragen of thema’s zijn aspecten in je leven waar je mee worstelt en geen oplossing voor vindt, bvb. tekort aan levensvreugde, innerlijke conflicten, gezondheidsproblemen, relatieproblemen, angsten, onvoldaanheid in je job, etc. Kortom alles ‘waar je mee zit’.
De therapeut maakt contact met jouw thema en bevraagt ‘feiten’ uit je familiale context die mogelijk een rol spelen. Dan wordt er beslist welke representanten er nodig zijn.
Representanten zijn aanwezigen die zonder voorkennis in de rol van hun onbekende personen stappen. De kliënt kiest zijn representanten en geeft hen een plaats in de ruimte volgens zijn innerlijk beeld en gevoel. Het ongelooflijke gebeurt dan. Door hun specifieke plaats in de opstelling krijgen de representanten toegang tot de emoties en waarnemingen van de eigenlijke personen. De therapeut werkt dan in afstemming met de representanten om het desbetreffende systeem te helen. De begeleiding gebeurt met groot respect. Er wordt geen oplossing geforceerd. Het systeem zelf is de aangever van het tempo en de inhoud. Het doel is steeds: de liefde weer te doen stromen.
 
Je kan deze dag bijwonen als representant of als opsteller. In beide gevallen zal je aangenaam verrast zijn door wat het jou brengt aan nieuwe inzichten. Het zet bij alle aanwezigen energieën in beweging die helend zijn. Deelname aan zo’n dag is een mooi cadeau aan jezelf en je familiesysteem.
 
Inschrijven kan bij Diane Edelynck 09/236 11 86 of 0495/33 59 50. Of per mail: diane_edelynck@hotmail.com .Wees snel want het aantal plaatsen is beperkt.
Uw inschrijving is definitief na storting van het juiste bedrag op Rnr. 001-1293758-48.
 
Praktische info:
Wanneer? Zaterdag 8 Juni 2013 (van 9h30 stipt tot ongeveer 18h30)
Waar? Oude Abdij, Drongenplein 27, 9031 Drongen
Prijs: Representant 54 euro; Opsteller 90 euro (familieopstelling)
Inbegrepen: gezamenlijke lunch met lekkere, gezonde belegde broodjes.
Meebrengen: warme sokken, flesje water
 
 

 
Familieopstellingen
 
De eigen opstelling voorbereiden
 
Als je van plan bent om een opstelling te doen is het goed om op de hoogte te zijn en even stil te staan bij de ‘belangrijkste feiten’ of ‘ingrijpende gebeurtenissen’ uit jouw familiegeschiedenis. De therapeut zal m.b.v. deze informatie in afstemming met de representanten immers op zoek gaan naar de verstrikkingen die het gevolg zijn van dergelijke onverwerkte ‘feiten’ en die verband houden met jouw huidige vraag of probleem.
 
Zware feiten in een familiegeschiedenis zijn : vroege dood en miskramen,adoptie, kinderen die vroeg aan pleegouders of verwanten werden afgestaan, onechte kinderen, dood in het kraambed, oorlogsverleden, collaboratie en verzet, lichamelijke ziekte of mentale handicap, psychiatrische ziekten en opnames, zelfmoord, moord, opsluiting (bvb. in gevangenis, concentratiekamp, etc.),zwaar ongeval of ziekte, zware mishandeling of incest, slachtoffers van een misdrijf, faillissementen, emigratie, homosexualiteit, ouders van verschillende nationaliteit, iemand die uit zijn geboortestreek verdreven werd of moest vluchten, iemand die zonder noodzakelijke reden vroeg naar kostschool werd gestuurd, etc.
 
Het is best mogelijk dat vanaf het moment dat je beslist hebt om een opstelling te doen je spontaan al bezig bent met het ophalen (in gedachten) van bepaalde feiten of situaties. Of misschien komt je plots nieuwe informatie ter ore. Het kan zijn dat je met enige spanning naar het moment van de opstelling toeleeft. Dat alles is heel normaal. Vertrouw er gerust op dat je een heel belangrijke stap zult zetten voor jezelf en jouw familiesysteem en dat je hierbij precies die ondersteuning zult krijgen die je nodig hebt. De helende energie die tijdens een familieopstelling naar jou toevloeit, is zeer intens, zorgzaam en respectvol.
 
Enkele richtlijnen voor de representanten
 
Wanneer je door iemand gekozen wordt om iemand uit zijn familie te representeren, kan je best eventjes bij jezelf stilstaan of je deze ‘rol’ wenst aan te nemen of niet.
Als je beslist om de vraag aan te nemen, wees je er dan van bewust dat jij vanuit de positie die je krijgt in de ruimte, een soort ‘meetinstrument’ wordt voor wat de eigenlijke persoon op die plek ervaart, voelt en denkt. Als je je onbevangen, onbevooroordeeld en ontvangend opstelt loopt het meestal vanzelf. Je kan meedelen wat je ervaart op vraag van de therapeut en je kan tijdens de hele opstelling een waardevolle bijdrage leveren in het helingsgebeuren.
Vaak gebeurt het dat je gekozen wordt in een rol die aspecten van je eigen vraag of probleem raken. Het representant-zijn wordt op die manier een heel rijke en fascinerende ervaring die je eigen groeiproces bevordert en smaakt naar meer.
 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy