De zomer als inspiratie voor de najaarsactiviteiten

Samtati, Duffel (B)

02/09/2013

Trefwoorden: Samtati, Hilde Van Bulck, De nacht van ons leven, familieopstellingen

 
Dit is de nieuwsbrief van Hilde Van Bulck en
Samtati, Huis Van Bewust-zijn.

De zomer als inspiratie voor de najaarsactiviteiten

Augustus 2013, door Hilde Van Bulck
INHOUD
1. De zomer als inspiratie
2. Agenda najaarsactiviteiten

Beste nieuwsbrieflezer van Samtati,
  
Ik weet niet hoe het voor jou geweest is beste nieuwsbrieflezer, maar het felle zonnetje van de afgelopen maand heeft het beste in me naar boven gehaald.
Mijn creatieve expressie kende geen grenzen en zocht dagelijks naar een manier om zichzelf in de wereld te zetten. Dat het zweet me daarbij van de rug droop, nam ik er graag bij. De warmte deed me deugd en maakte me niet lui, integendeel.

Ik volgde een inspirerende schrijfweek bij Geert Kimpen en zijn vrouw Christine Pannenbakker. Twee open en van het leven genietende inspiratiebronnen. Ze zetten neer waar ik al lang van droom en waar ik uiteraard ook mee bezig ben. Geert schrijft boeken die ik eigenlijk zelf had willen schrijven. Het is echter nooit te laat om je talenten de wereld in te gooien! Het tweede boek waarvan de eerste hoofdstukken in de kast onder het stof dreigden te geraken, werd opnieuw opgevist. Met de tips van de twee schrijvers in gedachten, ontvouwt mijn verhaal zich verder. Met een zonnebril op mijn neus en een schaduwwerpend zelf uitgevonden instrument om het scherm van mijn laptop leesbaar te houden, typte ik er in de zomerse zon driftig op los. De personages leven en ontpoppen zich ook tot mijn verbazing tot werkelijke karakters. Uiteraard weet ik ondertussen dat een boek schrijven tijd vraagt. Het zal dus niet morgen klaar zijn, maar misschien wel overmorgen.

Voor mijn eerste boek ‘De nacht van ons leven’ overweeg ik nieuwe plannen die nog vorm moeten krijgen. De ontroerende en lovende feedback die ik er bijna dagelijks over in mijn mailbox krijg, zetten me aan om het boek nog meer onder de aandacht van het publiek te brengen. Heb je contacten die nog een spreker zoeken voor hun organisatie? Laat hen gerust weten dat het opgekomen publiek steeds heel tevreden naar huis gaat. Uiteraard kun je de boeiende lezing ook terug vinden in het programma van Samtati.

Oorspronkelijk had ik een reis ‘zwemmen met dolfijnen’ in Egypte gepland. Toen ik me wilde inschrijven, nam ik een storing waar in de vakantieplannen. Het was me niet duidelijk waar de storing precies aan te wijten was, want dolfijnen en de gekozen formule leken me een uitstekende keuze. Toch heb ik mijn intuïtie gevolgd en me niet ingeschreven. Een tweetal weken later braken de onrusten in Egypte uit. Ik dankte mijn intuïtie. Sommigen zullen opperen dat niet heel Egypte in rep en roer staat, maar voor mij voelde het beter om de reis uit te stellen naar een gunstiger moment.

Het niet doorgaan van een uiterlijke activiteit (de reis) bracht me diepgaand naar binnen, waar een bordje ‘Prioriteiten’ mijn aandacht vroeg. Inderdaad, wat waren op dit moment mijn prioriteiten? Het opknappen van de binnenkant van mijn woning was er een van. Ik vond een schilder – ik zocht hem niet, hij kwam gewoon mijn leven binnen gestapt – die wonder boven wonder tijd creëerde om mijn naar verf snakkende traphal binnen de kortste tijd te schilderen. Mijn traphal ziet er nu uit om in een glamoureus vaktijdschrift gepubliceerd te worden. Geïnspireerd door mijn humorgevoelige schilder David Lemmens die professionele eer op zijn voorhoofd had staan, beklom ik zelf de ladder om mijn grote keuken - die een plat dak heeft en daardoor heel warm was en die eveneens naar verf snakte - helemaal in een fris kleedje te zetten. Een week lang heb ik in de verfpotten geroerd, ben ik op en af de ladder geklommen en werden mijn poriën gereinigd door de heftige aanvallen van zweetdruppels. Gelukkig kun je de geur niet meegeven met een nieuwsbrief. Liters water heb ik naar binnen gekapt. Met mijn eigen kennis van de verfkunst en de tips van de enthousiaste schilder er bovenop, kijk ik nu met voldoening en plezier naar het opgeleverde resultaat. 

Van huis en tuinschilderwerken is het maar een kleine stap naar het creatievere broertje. De resultaten van de individuele coaching waarvoor je bij me terecht kunt, uit zich in vele verschillende vormen. Zo kreeg een cliënte dat kleine duwtje dat nog nodig was om haar grote droom neer te zetten. Haar eerste workshop intuïtief schilderen zal deze maand een feit worden. Ik wens Chantal Pintens veel succes in het keren van haar professionele loopbaan. Uiteraard hoort mijn deelname aan haar eerste workshop bij de expressie van mijn eigen creatief verlangen.

De binnenkant van mijn woning opruimen komt voor mij overeen met de binnenkant van je lichaam en je emotionele restantjes opruimen.
Ik schafte me een ‘water vitaliser Water-Q’ aan, me met enthousiasme aangeraden door Luc Lesire. Het Water-Q-systeem revitaliseert mijn leidingwater. En het water is niet alleen ongeoorloofd lekker, maar het doet wat met een mens. Mijn droge huid is helemaal verdwenen en is zo zacht en aangenaam dat je niets anders zou willen doen dan het de hele tijd aaien. Je zou kunnen zeggen dat het stroomt.

Opruimen kun je op vele manieren doen. Mijn favoriete manier is om naar de onbewuste processen te gaan kijken om te zien wat ze je te vertellen hebben. Dat doe ik niet alleen bij cliënten of bij de deelnemers aan de workshops, maar uiteraard ook bij mezelf. Ik ben dus niet naar Egypte geweest, maar ik heb verre reizen gemaakt naar vele situaties uit lang vervlogen verledens, naar de donkere spelonken van de psyche, en glimpen mogen opvangen van het oneindig vermogen van ons ZIJN en van toekomstige perspectieven. Het resultaat is een nog meer voelbaar aanwezig-ZIJN, verruimde inzichten en wonderlijke wegen naar zelf(heling). Het systemisch werk en andere energetische paden zijn daarbij een nooit aflatende hulpbron. De resultaten zal ik graag delen in de open avonden voor ZIJNsbeleving, in de familie- en onderwijsopstellingen en het ontwaken van de hartskwaliteiten.  

Onderwijs blijft me inspireren en motiveren. De volgende maanden zal ik stappen zetten om ‘The New Teaching’ verder in het onderwijslandschap in integreren, want het moet gezegd worden, de nascholingen en de studiedag beklijven bij de deelnemers. De inschrijvingen liepen al binnen voor de nieuwsbrief verzonden werd. Ook als ouder kun je interesse hebben om deel te nemen aan de studiedag en de onderwijsopstellingen.
Het tweede jaar op rij, neemt CNO (centrum nascholing onderwijs) en CVA (centrum voor andragogie) activiteiten van The New Teaching op in haar programma. The New Teaching geeft dan ook inspirerende impulsen aan het onderwijslandschap!

Ik zou het nog vergeten, maar ik heb ook vakantie genomen! Precies zoals ik er zin in had. Rustig, gemoedelijk en inspirerend. Een B&B met uitzicht op een landschap van weiden en velden, met een kerktoren in de verte en een molen aan de anderen kant. Geknor van varkens, in the middle of nowhere en toch vlak bij de zee, indrukwekkende zonsondergangen, een zalig bed – niet altijd evident op vakantie - schrijvend, lezend, wandelend – inclusief aandacht vragende blaren – lekker eten en liefdevol gezelschap.
Om de rustige vakantie toch nog een spectaculair tintje te geven, werd ik de laatste nacht door de hoofdinspecteur van politie uit mijn bed gebeld. Ongeruste ouders hadden hun dochter als vermist opgegeven en mijn zoon als mogelijke uitgangspartner vermeld. Deze laatste lag in een diepe slaap met gsm op non-actief zodat we hem niet konden bereiken. Een huiszoeking door de politie is eens een andere reden om vroeg op te staan. De jongedame was die dag met een andere vriend op stap of hoe bezorgde ouders een heel politieapparaat in werking kunnen zetten en de nachtrust van een andere familie kunnen inkorten. Iedereen terecht, niemand schuldig. Eind goed al goed dus! En weeral een verhaal rijker!
 
Het mag dus gezegd worden. Ik voel me goed! Dat is eigenlijk een ‘understatement’. Samtati voelt zich goed. En de planning voor het najaar staat al op punt.
Ik nodig je uit om net zoals ik de vele deugddoende wonderen van energetisch bewust-ZIJN en van het systemisch werk te ont-dekken. Heb je interesse in een van de activiteiten, schrijf je dan tijdig in. Heb je vragen? Neem dan contact met me op. De agenda vind je onderaan.
Laat je verleden achter je, maak je vrij van je beperkende emoties, leef je leven NU, met een blik op de toekomst. Voel je vrij en leef je dromen en je talenten. Doe het NU!
Als ik je daarvoor mag ontmoeten op één van de activiteiten van Samtati, dan zal me dat veel plezier doen. Door samen te komen, samen te leren, samen te ervaren en samen te beleven, bundel je je krachten die je de levenselixir geven waarmee je verder kunt.
 
Graag tot binnenkort.
 
Hilde Van Bulck
 
Stichter en bezieler van Samtati
Expert in The New Teaching
Systemisch opsteller
 
AGENDA
 
Alle activiteiten en meer kunnen ook op aanvraag georganiseerd worden.
Meer info over inhoud, tarief en locatie vind je door op de link te klikken.
Je kunt je inschrijven door op de link te klikken.

 
De nacht van ons leven
Een boek dat blijft boeien: voor de herfstdagen, maar eigenlijk voor alle dagen van het jaar. Je kunt het bestellen via:
De Standaard Boekhandel,
Ako (E-book) en
Free Musketeers.

Familieopstellingen
Zaterdag 21 september in Zemst-Laar/Mechelen
Zaterdag 28 september in Borsbeek
Zondag 3 november in Borsbeek
Zondag 8 december in Borsbeek
 
Interactieve lezing familieopstellingen
Woensdag 11 september in Zemst-Laar/Mechelen
Woensdag 6 november in Lier
 
Open avond voor ZIJNsbeleving
Vrijdag 20 september – 18 oktober – 15 november – 13 december 2013 en 24 januari 2014
Elke avond kan apart gevolgd worden, maar als je inschrijft voor de volledige reeks en op voorhand betaalt, geniet je een korting. Klik op de link voor meer informatie.
 
Hoe verandert je levensweg na een overlijden?
Donderdag 24 oktober in Zemst-Laar/Mechelen
Dinsdag 29 oktober in Borsbeek
 
Het ontwaken van je dertien hartskwaliteiten
Zaterdag 14 en zondag 15 december in Borsbeek. 

The New Teaching: Studiedagen en nascholingen 
Voor iedereen die met onderwijs en opvoeding te maken heeft. 
Voor iedereen die interesse heeft.
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook    Stuur deze mail door naar een vriend 
Copyright © 2013 Samtati bvba, All rights reserved.

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy