Antwerpen & Amsterdam: opleiding tot stemdocent, adem- en stemtherapeut en improviserend zanger

Stembalans, Groet (NL)

06/09/2013

Trefwoorden: Stembalans, Borg Diem Groeneveld, stemdocent, stemtherapeut

 

 
 
 

 
 
OPLEIDING IN ANTWERPEN EN AMSTERDAM

       
 
Al meer dan tien jaar geeft Borg Diem Groeneveld een opleiding tot stemdocent, adem- en stemtherapeut en improviserend zanger.

Het eerste jaar bestaat uit 3 modules van 5 lessen, die je los van elkaar kunt volgen.
De eerste module start op:
- donderdag 26 september in Amsterdam;
- zondag 29 september in Antwerpen.
 
Meer informatie en opgave op www.zangopleiding.nl
 
Meer over de docent op www.borgdiemgroeneveld.nl
Je kunt op deze site een serie van 5 lesfilmpjes aanvragen over ademen en zingen
 
Uit de opleidingsgids:
 
Met een vierjarige opleiding van 15 lesdagen per jaar leidt Borg Diem Groeneveld mensen op tot stemdocent, ademtherapeut, stemtherapeut en improviserend zanger. (verder)
 
ZINGEN
 
Zingen begint bij de adem; wanneer de adem vrij kan bewegen, kunnen we laten horen wie we zijn. De stem komt pas tot klinken wanneer zij door de adem gedragen wordt. Door oefeningen en aandacht te combineren, gaan we voelen dat we zelf het muziekinstrument zijn. We leren het zo te stemmen, dat we van top tot teen zingen. 
Dan zitten we goed in ons vel. Onze stem krijgt daardoor diepte en kleur. En door onze oren te openen, kunnen we dit steeds beter onderscheiden.
 
ARTICULATIE EN RESONANTIE
 
Door de trilling van de klank in ons lijf te voelen, ontwikkelen we de resonantie van de stem. Er ontstaat vanzelf een warme, gedragen klank, vol boventonen. Bij elke klank resoneren de boventonen anders mee. Door het spelen met klinkers en klankkleur ontwikkelen we de resonantie van de stem. In het leren treffen van boventonen oefenen we articulatie op een zeer verfijnde en exacte manier.
 
GEZONDHEID
 
Door met aandacht met ons lichaam om te gaan, worden we ons bewust van druk, spanning en pijn. Het is belangrijk deze gevoelens de ruimte te geven. Dat betekent dat we kunnen merken, wanneer we onszelf forceren. We kunnen het dan even rustiger aan doen of even een pauze inlassen. Zo leren we het evenwicht te bewaren tussen doen en laten, tussen luisteren en zingen, en in- en uitademen.
 
 
Vraag de opleidingsgids aan en geef je op voor de nieuwsbrief op www.zangopleiding.nl.
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy