Haal je leven uit de kno(o)p

De Parel, Gent (B)

14/09/2013

Trefwoorden: eenzaamheid, Sammy Vienne, De Parel, The Bodhi Tree


 
 
logo-volle schelp (met txt).jpg
 
cid:D2494EB2-9641-4CBA-8966-10C4969210D9@home
 
HAAL JE LEVEN UIT DE KNO(O)P!
 
De Parel biedt dit najaar opnieuw enkele unieke workshops aan.
 
 
Een(zaam)heid: de kunst van het alleen-zijn

“Wees niet bang om eenzaamheid onder ogen te zien.
Het is een unieke kans om vriendschap te sluiten met jezelf.”
(Tibetaanse spreuk)

 
In de verschillende fases van ons leven gaan we vaak door een periode van eenzaamheid. Eenzaamheid kan pijn doen. Het gevoel er alleen voor te staan, emotionele leegte, onzeker in sociale contacten, bang om moederziel alleen thuis te zitten, verlangen naar steun en gedragen zijn, …
 
Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van eenzaamheid bij de ander ligt. Dat is slechts gedeeltelijk juist. De ander kan jouw eenzaamheid tijdelijk verlichten, maar niet oplossen. “Het omgekeerde van eenzaamheid is niet samenhorigheid, maar eenwording met jezelf. Want eenzaamheid is in werkelijkheid verwijderd zijn van het eigen zelf.” (P. Lampe)
 
In deze reeks vertrekken we vanuit bovenstaande invalshoek. We gaan op verkenning naar de relatie die we met onszelf hebben. We leren manieren om onze eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij onszelf te blijven. We gaan op zoek naar ankers die kunnen helpen om vriendschap met onszelf te sluiten. Ook de steun en het delen in groep is belangrijk: je moet het zelf doen, maar niet alleen. En misschien ontdek je zo dat alleen-zijn ook kansen en mogelijkheden biedt om te groeien van eenzaamheid naar eenheid.
 
·         Data: 4 dinsdagavonden in oktober (1, 8, 15 en 22 oktober 2013) van 20u00 tot 22u15
·         Prijs: 70€
 
 
 
WOW !: op Weg naar Oorspronkelijk en Waardevol leven

Zegt het je iets om meer vanuit het wezenlijke, vanuit jouw essentie te leven?
Hoe zou het zijn om meer ruimte te geven aan je oorspronkelijke natuur, je authenticiteit?
Heb je zin om jouw diepste waarden te erkennen en deze vorm te geven in je leven?

De WOW!-groep is een inspiratiegroep rond levensloop en essentie, waarin je kunt oefenen, delen, ontdekken en groeien. Het is een unieke combinatie van biografische oefeningen, meditatie en lichaamswerk. We maken gebruik van de steun, verbondenheid en spiegeling in de groep om te groeien in ons hart en in bewustzijn.

Ieder mens heeft iets wezenlijks te doen, iets unieks. Het mooiste is als iemand haar of zijn kleur, trilling of accent aan deze wereld toevoegt. Daar gaat het leven over: jouw talent, jouw energie, jouw roeping, jouw oorspronkelijkheid eren en aan de wereld schenken. Dan wordt … “werkelijk een daad gesteld voor de hemel en het belang van de toekomst gediend (R. Frost)”.

·       Data: 7 dinsdagavonden tussen herfst en kerst 2013: 5, 12, 19, 26/11 en 3, 10, 17/12 van 20u00 tot 22u15
·       Prijs: 120€
 
 
Begeleiding en praktische gegevens
 
Beide workshops worden begeleid door Sammy Vienne, sociaal-pedagoog, coach en levensloopbegeleider. Sammy is initiatiefnemer van De Parel en heeft ruime ervaring als trainer en groepsbegeleider.
 
Locatie: The Bodhi Tree, Steenhouwerstraat 1, 9050 Ledeberg (Gent)
Inschrijven: 09/219 92 32 of de-parel@telenet.be
Verdere informatie: www.parelsgewijs.be (rubriek workshops): neem gerust telefonisch of per e-mail contact op als je vragen hebt.


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy