Traumaheling: hulpbronnen en lichaamservaring

Touchstudio, Antwerpen (B)

10/01/2014

Trefwoorden: traumaheling, Osho, meditatie, touchstudio antwerpen

 

 NIEUWSBRIEF WINTER 2013-2014

 

 

 

 

Beste lezer,


Het is alweer 2014, en we wensen je een vervullend jaar rijk aan aandacht, gezondheid en evenwicht. We kijken ernaar uit om oude vrienden en nieuwe deelnemers te ontmoeten in de Osho Meditatie Club. We nodigen je ook graag uit op de presentatie over traumaheling in het Senses Praktijkhuis (Mortsel) op 24 januari. Neem een kijkje op de website als je geïnteresseerd bent om een privé-sessie te volgen.

  


 

   

Traumaheling: hulpbronnen en lichaamservaring


 

Wat is trauma?


Trauma is in de eerste plaats een fysiologisch fenomeen dat geworteld is in lichaamservaringen.
We kunnen zeggen dat mensen, hoewel ze dezelfde instinctieve zelfregulerende mechanismen hebben als dieren, hun natuurlijke genezingsprocessen vaak blokkeren vanuit intense emoties als verlegenheid of schaamte. Dat doet ons vermogen doet afnemen om het evenwicht te hervinden en te genezen. Wanneer we er niet in slagen om de hoge graad van opwinding, verbonden aan onze overlevingsdrang, te ontladen, blijft die enorme energie gevangen in ons neuromusculair en autonoom zenuwstelsel en tast van daaruit lichaam en geest aan. Een trauma is dus al deze gevangen en ongeordende energie.


Wanneer deze energie geen ontlading vindt, ontwikkelt ze zich tot een gehele constellatie van posttraumatische symptomen zoals pijn, angst, woede, depressie, obsessieve gedachten. Zo verhindert ze ons om in volheid en totaliteit in het hier en nu te leven. Wanneer we ons bewust worden van de innerlijke sterktes die ons doorheen het leven ondersteunen, en met die krachten in verbinding treden, begint er zich iets buiten-gewoons voor te doen. We treffen in onszelf een sterkte aan die onze pijn niet ontkent, maar ons integendeel helpt om haar te transformeren. Op zo’n moment worden we de helers van ons eigen leven; we vinden wat ons steun biedt in deze wereld, in ons hart en onze geest en we zijn in staat om anderen te bereiken die ons ook kunnen helpen.


Deze weg van heling helpt ons het perspectief van slachtoffer te verschuiven naar het nemen van verantwoordelijkheid voor ons welbevinden; het “waarom ik?” verschuift naar het “wat kan ik eraan doen?”
We leren onze aandacht te verzetten van “wat is er fout?” naar “wat kan ik hier leren?” Deze ervaring van zelfbeschikking verbindt ons met het besef dat ieder van ons het intrinsieke vermogen bezit om te helen en te herstellen.


Geleidelijk aan zien we in dat we door ons lijden kunnen leren, in de eerste plaats om mededogend tegenover onszelf te zijn. Wanneer we onze innerlijke heler vinden, beseffen we dat we altijd al de persoon waren die we moeten zijn. We worden dankbaar voor de mogelijkheid om aan deze waarheid te ontwaken en om het beste te maken van dit kwetsbare en wonderbaarlijke leven.
Tijdens deze interactieve presentatie heb je de kans om kennis te maken met een aantal basisconcepten van Somatic Experiencing, onder andere de interne en externe hulpbronnen en de functie van het autonome zenuwstelsel in de regulering van stress, wat uiteindelijk leidt tot een groter gevoel van veiligheid, evenwicht en geluk.

 

Locatie: SENSES PRAKTIJKHUIS - Sint Benedictusstraat 47, 2640 Mortsel.

Datum: 24 januari 2014
Welkom om 18u45
Begin stipt om 19u00
Einde om 22u00

Bijdrage: 10 EUR

Het aantal plaatsen is beperkt, gelieve op voorhand te reserveren:
info@touchstudio.be / 0484.713.900
Deze presentatie gaat door in Engels met vertaling in Nederlands indien nodig.

 


 

 

Ons leven op Aarde is op korte duur, onze bijdragen kunnen klein maar betekenisvol zijn. Meditatie is de zaden planten van bewustzijn. Dit is een uitnodiging om je innerlijke ruimte en je liefde te ontplooien, zorg te dragen voor jezelf en je leven te helen. Wanneer er heling plaatsvindt, gaat dat inspireren. Waar je ook bent, kan je een bron van inspiratie zijn: bij jou familie of partner, bij je vrienden, op je werk, in je hobby’s. Kom alleen of met een vriend en laat de kans om deel te nemen niet aan jou voorbijgaan.

We zijn blij om de nieuwe jaarreeks van de OSHO meditatie club op te starten op vrijdag 17 januari 2014 in Antwerpen Zuid...

OSHO Gourishankar - 17 januari, 2014
De ideale meditatie om naar binnen te gaan. De meditatie bestaat uit 3 stadia van loslaten: via ademen, licht en 'latihan'.

OSHO Golden Light - 31 januari, 2014
Verbindingen maken met de lichtgevende aspecten van onze essentie dat in jou en iedereen aanwezig is.

OSHO Hart - 14 februari, 2014
Deze meditatietechniek biedt een zachte methode, waarbij adem gebruikt wordt om negativiteit om te zetten in een gevoel van geluk.

Intoneer een klank en word die klank (Intone a Sound) - 28 februari, 2014
Een zangmeditatie in vier fases om vanuit geluid het geluidloze binnen te gaan.

OSHO No Dimensions - 13 maart, 2014
Deze meditatie die is ontwikkeld uit de bewegingsleer van George Gurdjieff, is zowel een oefening voor aarden alsook een goede voorbereiding voor whirling.

Herinner jezelf als licht (Remember yourself as light) - 27 maart, 2014
Wakend, slapend of dromend, weet dat je licht bent.

Laat je in alle richtingen uitdijen - 18 april, 2014
Dit is een meditatie om de grenzen op te lossen die we om ons heen hebben geschapen, en ons zo uit te breiden naar het onbegrensde.

Wees bewust wie de waarnemer is (Be aware who is sensing) - 09 mei, 2014
Wanneer je helder bewust bent door een bepaald zintuig, blijf bij die bewustwording.

OSHO Lachmeditatie - 23 mei, 2014
Heel simpel en heerlijk om te doen. Wanneer lachte je hartelijk de laatste keer?

OSHO Mahamudra - 06 juni, 2014
Deze techniek biedt een krachtige methode om jezelf verbonden te voelen met het heelal. Zo kan de immense kracht ervaren worden die voortkomt uit dit gevoel van verbondenheid.

OSHO Devavani - 20 juni, 2014
Devavani betekent "goddelijke stem", of de energie van het bestaan die door de waarnemer stroomt en zo een vrij kanaal voor de eigen expressie wordt.

Locatie: Iyengar Yoga Centrum
Verschansingstraat 55, 2000 Antwerpen.

Welkom om 20u00
Begin stipt om 20u15
Einde om 22u00

Prijs:
Losse meditaties: 15 EUR per meditatieavond
Reeks voorjaar 2014: 100 EUR
Lidkaart alle 20 meditatie avonden : 120 EUR (geldig één jaar)

Een paar reacties van deelnemers van de OSHO meditatie club:

Gisterenavond dynamische Hart/Sufi Meditatie bij TouchStudio & Osho wellness - de harten geopend, mooie mensen, ik geniet nog na, de energie stroomt weer zalig - ik ben een gelukkig en dankbaar mens”. Anna

Nogmaals bedankt voor die fijne sessie. Jullie zijn aangename, positieve mensen. Ik kan het niet genoeg zeggen. Was de gehele mensheid maar zo, dan bestond er alleen maar vrede en geluk”. Roel

 


Locaties voor individuele sessies en massagebehandelingen:

 

SENSES PRAKTIJKHUIS

Sint-Benedictusstraat 47, 2640 Mortsel
Somatic Experiencing© sessies
Japanse gelaatsmassage - Lymfe drainage en massagetherapie

Elke donderdag van 9u00 tot 21u00


CENTER-COURT SPORT CENTER

Bouwenstraat 37, 2140 Antwerpen- Borgerhout
Alleen sportmassage

Elke maandag en dinsdag van 15u00 tot 21u00


CITY SPA

Appelmansstraat 6, 2018 Antwerpen
Deluxe massage behandelingen.

Elke woensdag en vrijdag van 12u00 tot 18u00


TOUCHSTUDIO

Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen
Learning Love© methode en Somatic Experiencing© sessies

Van Maandag tot Zaterdag. Enkel op afspraak

contact:
info@touchstudio.be

www.touchstudio.be
0484/713.900

 

Vind ons leuk op Facebook: TOUCHSTUDIO & OSHO wellness

 

 NIEUWSBRIEF WINTER 2013-2014

 


OSHO is a registered trademark/copyright of OSHO International Foundation.
It is used with permission of OSHO International Foundation ©1953-2014, Switzerland

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy