lente- en zomerprogramma 2007 Caroline Steel

Caroline Steel

20/03/2007

lente- en zomerprogramma 2007

caroline steel 2001

De taal van je lichaam  -  lenteweekend  24 en 25.03.07


Dit is een weekend voor jezelf, je lichaam: het huis waarin je woont. We brengen het in beweging. Daarvoor nodig ik je uit met muziek en dans. Je beweging mag spontaan ontstaan en zich vrij ontwikkelen.  Ik help je een eigen taal te ontdekken. Wie wil krijgt advies om die danstaal te verruimen.
Met overgave bewegen betekent in contact zijn met je gevoelens. Deze gevoelssferen herkennen we ook in de elementen van de natuur: aarde, vuur, lucht en water. Mijn muziekkeuze omvat alle stijlen én ook pareltjes binnen de wereldmuziek.
We brengen je lichaam tot rust via relaxatieoefeningen. Natuurmeditaties verdiepen ons bewustzijn. Je aandacht  leren focussen brengt ruimte en stilte.
Er is tijd voor het leren van eenvoudige technieken  om jezelf te masseren. Eventueel ook de stap te maken naar een respectvolle aanraking van de andere.

Uren: van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur
Promotieprijs: 50 €
Meebrengen: losse kledij, sokken, rolmatje, badlaken, massageolie , drinkwater
Begeleiding en inschrijvingen: Caroline Steel  0479.455.041  03.755.41.20   www.carolinesteel.be    info@carolinesteel.be
Locatie: Keizerstraat 46  9120 HaasdonkDansinitiatie voor Natuurlijk Genezen te Gent 14.04.07


Noteer alvast deze  avond in je agenda voor een swingend dansfeest ! Natuurlijk Genezen nodigt mij uit om de dansinitiatie te verzorgen op zaterdag:14 april 2007 te 9052 Zwijnaarde (bij Gent) Zaal Melac in de Dorpstraat 31.  Van 20 tot 21 uur kan je kennismaken met Natuurlijke Dans. Deze kennismaking loopt dan gewoon over in de fuif nadien
Verdere info www.natuurlijkgenezen.be
Natuurlijke vruchtbaarheid – de cycli van de vrouw
Lezing op 17.04.07

We leven in een tijd waarin de vrouw enorm gemedicaliseerd wordt. Dat gaat vaak  ten koste van je fysieke en geestelijke gezondheid. Ware kennis van  je lichaamsprocessen leidt tot inzicht in jezelf en kennis van het cyclische wezen van de vrouw. Dan krijg je deels controle over je vruchtbaarheid bij, al of niet, kinderwens. Vruchtbaarheid dient eigenlijk een gedeelde verantwoordelijkheid te zijn van man én vrouw. Door beide gedragen. En niet gebaseerd op onderdrukking van het vrouwelijke. Want we hebben het vrouwelijke principe meer dan nodig in onze gezinnen, omgeving en in de wereld. We overlopen de cycli van de vrouw van jong meisje, moeder, overgang en oudere vrouw. Elke fase biedt leermogelijkheden en kansen. Ik nodig vrouwen uit om  hun natuurlijke plaats weer in te nemen. Het is een verantwoordelijkheid én een vermogen om fier op te zijn !
Locatie: Oud-Gemeentehuis, dorpsplein te  9120 Haasdonk
Datum: dinsdagavond 17.04.07 om 20 uur stipt
Prijs: 7 €
Organisatie : AwenOuders en kinderen: van machtsspel naar autonomie
Lezing op 08.05.07


Een inleiding in de psyche van de mens
We herkennen het allemaal, het zoveelste conflict, de eindeloze herhaling van grenzen stellen, opdrachten geven  … Onze verhouding met onze kinderen wordt er niet beter op, integendeel. Hoe loopt het dan fout? We doen toch ons best? Om uit die herhaling van het machtsspel te blijven is kennis van de menselijke psyche het antwoord. Ik leg het verschil uit tussen uitnodigen tot autonomie, intimiteit maken en daar tegenover de spiraal van macht en angst. We hebben het over onmacht – natuurlijke macht en almacht. Met deze inzichten kom je al een heel eind in de kennis van jezelf en hoe je je verhoudt tot je kinderen, partner, collega’s e.a.
Even ruimte en tijd maken voor jezelf en elkaar !
Deze voordracht richt zich naar alle leeftijden, dus ook jongeren zijn welkom.

Locatie: Oud-gemeentehuis, dorpsplein te 9120 Haasdonk
Data: dinsdagavond 08.05.07 om 20 uur stipt
Prijs: 7 €
Organisatie: Awen

 

Programma Zomerweken te Bever, Rosario 

 
caroline steel 1996In Beweging
 
Bewegen is eigen aan leven. Je beweging mag spontaan ontstaan en kan zich vrij ontwikkelen. Boeiend is het om je eigen danstaal te ontdekken, de ruimte te
onderzoeken en eventuele grenzen te verleggen. Je kan afwisselend passief of actief aanwezig zijn. Je volgt je eigen fysieke mogelijkheden. De muziek is zorgvuldig geselecteerd en kan diverse stemmingen en gevoelens oproepen. Deze gevoelssferen kan je herkennen in de elementen van de natuur: aarde, vuur, lucht en water. Wat binnenin geblokkeerd zit kan niet anders dan levend worden. Dan reis je van emotie naar pure levensvreugde.
In de natuurmeditaties verdiepen we ons bewustzijn. Je aandacht leren focussen brengt ruimte, stilte en gemoedsrust.
Er zijn een 3- tal wandelingen in de streek voorzien olv een natuurgids. Telkens op een wisselend moment van de dag. Dauwwandelen , een midzomernachtwandeling… We eindigen de cursus op vrijdag met een zonnige namiddagwandeling in pajottenland.
Van bijzondere kwaliteit zijn de biologische maaltijden. Elke dag wordt er (h)eerlijk vers gekookt. ’t Is zomer, tijd van overvloed in mijn  moestuin ! Geef bij inschrijving op of je vlees, vis of uitsluitend vegetarisch eet.

mid-zomer-week:
Data : van maandagmiddag  18 juni - 14 u  tot vrijdagmiddag 22 juni - 15 uur
Doelgroep : alle leeftijden - mensen met zin en oog voor de natuur, gezonde beweging , liefde voor de dans, (h)eerlijke voeding,  relaxatie
Prijs: 484 €  logies op basis van  twee- en meerpersoonskamers -  zwembad – maaltijden – cursus – wandelingen inbegrepen
Locatie: www.rosario.be, Poreel 10a, 1547 Bever, tel. 052.58.68.20
Begeleiding cursus: Caroline Steel
Begeleiding wandelingen: Marcel Verschueren
Meebrengen: losse kledij voor de dans en relaxatie, sokken, badlaken, je favoriete muziek cd of instrument,  schrijf – en tekengerief, neutrale amandelolie voor massage, stapschoenen en regenkledij

Symbolen,  taal van de ziel  - een kracht en inspiratieweek

Levende taal, beeldende taal … Niks zo direct én zo veelzijdig als een symbool. Deze beelden leren verklaren en begrijpen hoort bij het doel van deze cursus.
Symboliek leren ervaren vraagt om een specifieke aanpak. Dus werken we vanuit je eigen dromen en verhalen. Want die hebben al een anker in je ziel. Misschien draag je een bepaalde droom of zielebeeld al héél lang met je mee. Zonder dat je weet waarom. Via individuele begeleiding en groepswerk kan je tot een integratie komen van die zielebeelden.
Het kan voorkomen dat je geen herinnering hebt aan je dromen . Dan help ik jou via de geleide droom of een beeld uit de tarot. Daarnaast is ook de natuur een zeer rijke bron van sleutels en symbolen. Wandelen is dan ook opgenomen in het programma.
De gevonden  natuursleutels, of droombeelden kun je uitdiepen via intuïtief of waarnemend schilderen, dansen en musiceren. Je kan er één symbool uitkiezen en dat een week verdiepen of in de breedte gaan. Die keuze is aan jou.
Mijn ervaring is dat scheppend bezig zijn met die symbolen leidt tot integratie ervan in de psyche.Zo kan je een bepaalde kracht putten uit een beeld, dat tot je kwam in je droom en dat je nadien zelf geschilderd hebt.
Wellicht kan deze zomerweek dan een impuls betekenen het hele jaar rond !
Van bijzondere kwaliteit zijn de biologische maaltijden. Elke dag wordt er (h)eerlijk vers gekookt. ’t Is zomer, tijd van overvloed in mijn  moestuin ! Geef bij inschrijving op of je vlees, vis of uitsluitend vegetarisch eet.


Data: van zondagavond 22 juli - 19 uur tot vrijdagmiddag 27 juli – 16 uur
Doelgroep: mensen met interesse in symboliek, dromen, legendes e.a. en de zin om dit creatief uit te drukken via schilderen, dans e.a., mensen met gevoel voor de natuur en lekker eten
Prijs: 605 €  logies op basis van twee- en meerpersoonskamers – zwembad – biomaaltijden – cursus – wandelingen inbegrepen
Locatie: www.rosario.be, Poreel 10a, 1547 Bever, tel. 052.58.68.20
Begeleiding cursus: Caroline Steel
Begeleiding wandelingen: Marcel Verschueren
Meebrengen: je eigen dromen (e.a.), boeiende mythes, schrijf- en schildergerief, losse kledij voor dans en relaxatie, je favoriete muziek cd en instrument, wandelkledij
Inschrijvingen:
Keizerstraat 46  9120 Haasdonk   
Tel en fax: 03.755.41.20    gsm 0479.455.041        
info@carolinesteel.be     www.carolinesteel.be

Bel, mail of fax je gegevens door. Je bent ingeschreven door storting van het volledige bedrag op  ING 320-0807947-07 met vermelding van cursus en data. Of met een voorschot van 250 € voor 1 april en het saldo voor 15 mei 2007.
Annulatieregeling:Bij annulatie wordt het volledige bedrag aangerekend, tenzij een andere kandidaat wordt voorgedragen


Beste lezer,

Hopelijk mag ik je ontmoeten op één van deze activiteiten.

Hartelijke groeten,

Caroline Steel


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy