Mensen in beweging brengen...

Nangten Menlang Belgium, Kluisbergen (B)

25/02/2014

Trefwoorden: Lu Jong, Tulku Lobsang, Boeddhisme, Tantrayana

Is het ook jouw passie om mensen in beweging te brengen?

Dan is het
Lu Jong teacherprogramma misschien wel iets voor jou.

In deze 1-jarige opleiding leer je alles over deze zachte maar zeer effectieve bewegingsvorm.
Door de eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden is het mogelijk om deze oefeningen aan te leren aan een zeer ruim publiek (bejaarden, mensen met chronische pijnen, kinderen, burn-out patiënten, … ). Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Door de combinatie van vorm en beweging en het gebruik van de ademhaling, opent Lu Jong geleidelijk de lichaamskanalen. Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer op de juiste manier stromen. Hierdoor verbetert je lichamelijke gezondheid, je ziet de dingen helderder en je voelt meer energie. Hoewel Lu jong eenvoudig is, kan het je leven veranderen.

Historiek van Lu Jong?
De krachtige Lu Jong oefeningen zijn ongeveer 8000 jaar geleden ontstaan in Tibet. Kluizenaars die hoog in de bergen leefden, leefden in nauw contact met de natuur en hadden in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren. Door de natuur en de dieren die om hen heen leefden goed te bestuderen, ontstonden er vloeiende bewegingen gecombineerd met de ademhaling. Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijk staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen.
In het Tibetaans betekent “lu” lichaam en “jong” training of transformatie en  komt uit de Tantrayana traditie van het Tibetaanse Boeddhisme.

bewerkte originele lu jong

De Lu Jong die hier aangeleerd wordt is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang.
Tulku Lobsang heeft een verzameling gemaakt van Lu Jong oefeningen uit de verschillende tradities en overdrachtslijnen. Hij verzamelde niet alleen de oefeningen tot één geheel, maar hij heeft ze ook aangepast aan ons Westers lichaam. Dit was nodig aangezien wij anders bewegen, een andere lichaamsbouw hebben en er een andere leefstijl op na houden dan de Tibetanen. Hij gaf de Lu Jong oefeningen zo’n vorm dat ze niet te moeilijk zouden zijn voor een minder flexibel lichaam, zodat mensen van elke leeftijd en elke aanleg deze oefeningen kunnen uitvoeren. Het mooie is dat ondanks de aanpassingen aan de oefeningen ze nog steeds zeer effectief zijn.

Opleidingsprogramma Lu Jong Teacher
Het opleidingsprogramma bestaat uit 12 voorbereidende dagen, gevolgd door een certificatieweekend bij Tulku Lobsang zelf.
De voorbereidende cursus bestaat uit:
·         geschiedenis Lu Jong en de voordelen
·         biografie Tulku Lobsang
·         grondbeginselen van het Tibetaans Boeddhisme en Tantrayana
·         inlichting tot de Tibetaanse geneeskunde
·         studie van de leer van de 5 elementen
·         westerse anatomie (met nadruk op gewrichten, spieren en skelet)
·         de Lu Jong oefeningen (theorie en praktijk)
·         Onderwerpen betreffende gezondheid (zwangerschap, rugproblematiek ed)
·         Richtlijnen om les te geven, workshops te organiseren enz
·         bijkomende oefeningen

Na deze 12 dagen volgen nog 3 dagen bij Tulku Lobsang zelf in Duitsland, samen met de kandidaten uit alle landen.
Bij het succesvol beëindigen van dit parcours, wordt het diploma van Lu Jong teacher uitgereikt.
Enkel deze erkende Lu Jong teachers mogen Lu Jong les geven. Gecertificeerde leraren ontvangen de steun van Nangten Menlang, inclusief Pr-materiaal, leshandleidingen en toegang alsook een vermelding op www.lujong.org.
 
Inschrijven of bijkomende info: maaike@tarayogini.be of +32 477 79 50 23

www.tarayogini.be
 

 
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy