Tibetaans dodenboek & praktijk van geven en nemen

Nangten Menlang Belgium, Kluisbergen (B)

11/03/2014

Trefwoorden: Tonglen, Cultureelcentrum Hasselt, White Whale Center, Borsbeek
Dood zonder angst - de wijsheid van Tibet

Het Tibetaans dodenboek (Tibetaans: Bardo Thödol) is een van de best verkochte boeken in de wereld. Er zijn reeds meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 25 talen.

Deze teksten maken deel uit van de culturele en literaire erfenis van het Tibetaans
boeddhisme. Dit boek brengt een stille revolutie teweeg in de manier waarop we omgaan met de dood en de zorg voor de stervenden, en ook in de manier waarop we omgaan met het leven en de zorg voor de levenden.

http://www.ziep-services.be/mailing/admin/temp/newsletters/239/081121_typo_bardo-fischeumel.jpg

In deze 2-daagse workshop leert Tulku Lobsang ons oefeningen aan die ons helpen omgaan met de verschillende fases van de dood. Dit helpt ons om Bardo, de overgangstoestand tussen leven en dood, te herkennen. De dood is één van de meest belangrijke gebeurtenissen in ons leven. We worden allen geconfronteerd met de dood, wie of wat we ook zijn. Natuurlijk weten we dit en toch vergeten we het. Misschien is het omdat we zo bang zijn van het onbekende dat we leven alsof de dood niet bestaat.
In het Tibetaans boeddhisme wordt de dood beschouwd als een unieke kans. Het is het ultieme moment om te bestaan in onze werkelijke natuur. Dood is niet alleen een gebeurtenis die van buiten kan worden waargenomen, het is ook iets dat binnen ons gebeurt. Het is een ervaring van het lichaam en van de geest. Boeddhisme kan deze ervaring héél precies omschrijven.

Meer info en/of inschrijvingen:
Datums: donderdag en vrijdag 27 en 28 maart
Tijdstip: 10 tot 17 uur
Plaats: Great White Whale Center, Jozef Reusenlei 182, 2150 Borsbeek
Prijs: 160 euro
inschrijven en info:
nadine@tulkulobsang-organizer.org
 
Tonglen, de praktijk van geven en nemen

I
edereen wil lijden vermijden en wil gelukkig zijn.
Om dit doel te bereiken zijn we tot veel bereid. Maar, wat we ook proberen, hoeveel moeite we ook doen, op lange termijn is ons ego zelden bevredigd.
Volgens de Tibetaanse filosofie is geluk gebaseerd op de vaardigheid om geluk en vreugde te delen met anderen. De enige manier om dit te bereiken is via de praktijk van Tonglen, een praktijk van geven en nemen. Door te leren geven zonder iets terug te verwachten wordt geven puur en is het niet meer gegrond in ons ego. En dit is de enige weg naar permanent geluk. 
 
Datum: dinsdag 25 maart
Tijdstip: 10 tot 17 uur
Plaats: Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Prijs: 75 euro
inschrijven en info:
betty@tulkulobsang-organizer.org
 

Nangten Menlang Belgium FV | Vrijstelling BTW art. 44, §2,11°
Stationsstraat 120 - 9690 Kluisbergen |
maaike@tulkulobsang-organizer.org| 0477/79.50.23.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy