Workshops Taiji Centrum

Taiji Centrum, Edegem (B)

14/04/2014

Trefwoorden: ShenBUQI, Helen IJsselmuiden, Geel, Zeist


Taiji Centrum vzw
ShenBUQI ® International

 

Tijdens deze workshop kunt u kennismaken met de verschillende Daoyin systemen die het Taiji 
Workshop YiJin Daoyin 09 - 11 mei 2014 Zeist Nederland

Zie ook Zomercursus YiJin Daoyin Geel België

 
Plaats: Kroostweg 58 Zeist Nederland
Info en inschrijving:
www.vol-ledig.nl / Helen IJsselmuiden
Tijdens deze workshop kunt u kennismaken met de verschillende Daoyin systemen die het Taiji

 

Workshop  Daoyin  17 mei 2014  Geel

Tijdens deze workshop kunt u kennismaken met de verschillende Daoyin systemen die het Taiji Centrum vzw - ShenBUQI International aanbiedt. Naast theoretische beschouwingen wordt er ruimschoots tijd voorzien om voorbeelden in de praktijk uit te proberen.

Daoyin zijn zeer efficiënt in het corrigeren van de houding en het elimineren van factoren die energiestoornissen veroorzaken (binqi). Daoyin hebben niet alleen effect op de gezondheid. Door de diepe concentratie en de aandacht voor ademhaling en beweging is het ook een uitstekende methode voor zelfontwikkeling en innerlijke groei. Door het beoefenen van daoyin herstellen we de verbinding tussen lichaam en geest en hervinden de innerlijke harmonie die zo dikwijls verstoord wordt in ons dagelijks leven.

Plaats: Sportzaal Sint Dimpna College, Gasthuisstraat 2, 2440 Geel
Info en inschrijving:
taijicentrum2000@gmail.com / 0475-810620
Lessen: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 17:00
Prijs: 60 euro / 30 euro halve dag


  Workshop  Boeddhistische Meditatie Gouden Licht
07 juni 2014  Zeist Nederland

Mediteren kan je om allerlei redenen. Om te ontspannen, om rustig te worden, om stress kwijt te raken, om tot jezelf te komen, om 'om te kunnen gaan' met het huidige hier en nu, om lichamelijk en geestelijk gezond te zijn, om informatie te bekomen, om tot inzicht te komen, om latente vermogens te ontwikkelen, om spiritueel te ontwikkelen, om verlicht te worden, om te herinneren wat je bent, om ......
Boeddhistische meditatie Gouden Licht leidt naar een individuele spirituele ontwikkeling welke ten dienste wordt gesteld van de medemens. Men vindt harmonie in zichzelf en streeft naar harmonie buiten zichzelf.
Het tot rust brengen van de geest, het vinden van mentale kalmte en innerlijke vrede vormt de basis voor verdere ontwikkeling. In een gezond lichaam verblijft een gezonde geest die bereid is zijn spirituele aard te beleven en te verstaan..

Plaats: Kroostweg 58 Zeist Nederland
Info en inschrijving:
www.vol-ledig.nl /  Helen IJsselmuiden: Kroostweg 58 Zeist Nederland

 

Zomercursus  YiJin Daoyin  03 - 06 juli 2014  Geel

De ‘YiJinJing’ is een boek met oude krachtoefeningen. Het woord ‘Jing’ betekent soetra - boek, 'Yi' betekent verandering en 'Jin' wijst op spieren. YiJinJing kan vertaald worden als ‘handleiding voor het versterken van de spieren’.

YiJinJing oefeningen zijn in het bijzonder bruikbaar voor het reinigen van het energielichaam en het versterken van het fysieke lichaam. Dr. Shen Hongxun onderwees, de oorspronkelijke principes van de YiJin oefeningen respecterend, deze daoyin zodanig dat zij tegemoet komen aan de behoeften van de moderne tijd en de hedendaagse levensomstandigheden. De YiJin Daoyin zijn dan ook een zeer effectieve oefenmethode voor verbetering van de algemene gezondheid en kunnen ook met goed resultaat worden aangewend om verschillende gezondheidsproblemen, die voortkomen uit het hedendaagse leven, te voorkomen en zelf te verbeteren.

YiJin Daoyin zijn heel anders dan de beoefening van de Taiji vorm of sommige QiGong oefeningen. De zeer korte eenvoudige oefeningen zijn makkelijk aan te leren waarbij zeer veel belang gehecht wordt aan handposities. Deze daoyin bestaan uit een negental oefeningen: offer wierook - kwispel met de staart - hurk neer - pluk een ster - een dronkaard trekt zijn zwaard - trek de os bij de staart - een jagende tijger - de arend toont zijn klauwen - de draak toont zijn klauwen. De oefeningen kunnen afhankelijk van de fysieke vermogens van de beoefenaar meer of minder intensief worden uitgevoerd op individueel tempo.
De YiJin Daoyin zijn dan ook geschikt voor alle mensen. Omdat ze een stevig beroep doen op de spierkracht van de beoefenaar, kan men in een relatief korte tijd duidelijk waarneembare resultaten bereiken, zoals verhoogde spiertonus en uithoudingsvermogen. Voorgaande betekent echter niet dat iemand veel spierkracht nodig heeft om de YiJin Daoyin te kunnen uitvoeren.

Vooral mensen die grotendeels een zittend leven leiden (aan een bureau, achter een computer, voor de TV of in de auto) kunnen veel voordeel halen uit de YiJin Daoyin. De oefeningen gaan de negatieve effecten van een zittend en fysiek inactief leven tegen en zijn een uitstekende methode voor het verbeteren van de lichaamshouding en het corrigeren van houdings- en gewrichtsproblemen. Binqi (negatieve energie) wordt verwijderd.

Plaats: Sportzaal Sint Dimpna College, Gasthuisstraat 2, 2440 Geel
Info en inschrijving:
taijicentrum2000@gmail.com  /  0475-810620  /  0471-592252
Prijs: 250 euro / 65 euro per dag

Shen Zhengyu

Shen Zhengyu (Xinjiang °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI International. Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook TaiJi37, Daoyin-Therapie en Buqi-opleidingen in België, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en het Verenigd KoninkrijkMeer informatie omtrent wekelijkse lessen, workshops en internationale cursussen kunt u terugvinden op www.taijicentrum.org (Nederlandstalig) of www.shenbuqi.com (Engelstalig).
E-mail :
taijicentrum2000@gmail.com

GSM Shen Zhengyu 0475-810620
GSM Smits Jef  adm. Taiji Centrum vzw 0471-592252

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy