40 jaar EUTONIE in Vlaanderen ... meer welzijn voor jong en oud

Renild Van den Plas, Turnhout (B)

27/03/2014

Trefwoorden: Duffel, Kleiput, @TENSION PLEASE, veerkracht 

@TENSION PLEASE
                 ZATERDAG 29 MAART 2014 in het congrescentrum De Kleiput te Duffel
  

Waarnemen, tasten, stilstaan, her-inneren, ervaren, tasten, verwonderen…
zijn werkwoorden,
verbonden aan de ‘corps business’ van Eutonie.


Op 29 maart komt daar ‘feesten’ bij. We zijn 40 jaar actief in Vlaanderen!

Euh?…  Eutonie?

Is een lichaamspedagogie ontstaan midden de jaren vijftig van vorige eeuw onder impuls van Gerda Alexander. Het woord betekent letterlijk: de juiste spanning.  Eutonie beoogt het  leren in beheer nemen van de  spanning in  het lichaam, zodat  vitaliteit, veerkracht, draagkracht  en daadkracht  beschikbaar komen.


Vandaar de naam voor het feest: @TENSION PLEASE
 
Eutonie is zoveel meer…

Nieuwsgierig?... lees dan even verder en neem een kijkje op www.eutonie.be of www.eutonieschool.org.
 

Wat is eutonie?
Eutonie leert je aandachtig worden voor het feit dat je mét en ín een wonderbaarlijk lichaam leeft en handelt én met anderen in contact treedt.
Sensoriële en zintuiglijke waarneming is een belangrijk aspect van het cursusgebeuren , omdat het onafscheidelijk hoort  bij de essentie van het menselijk leven. Het vormt de basis van gezond verstand en geeft toenemend plezier in beweging en aanraking.

Het cursuswerk geeft je opnieuw 'grond onder de voeten' Wie blijft oefenen ervaart  het hervonden grondcontact in alle levensomstandigheden
. De dagelijkse fundamentele houdingen zoals liggen, zitten en staan worden doorweven van een hogere kwaliteit van aanwezigheid, draag- en daadkracht. Deze klare omgang met zichzelf brengt eveneens klaarheid in het denken, rust in houding en gemoed.

Bovendien leert eutonie  jou geduldig wachten...verlangzamen én stil staan, om dan met onvermoede vitaliteit en creativiteit  het leven van elke dag  tenvolle te leven.
Door het regelmatig beoefenen van eutonie zal je lichaamsgevoel  zich ontvou­wen tot lichaams-bewustzijn, waardoor  ook je zelfbeeld evolueert.

Voor wie?
Voor elke volwassene die op zoek is naar meer levenskwaliteit.

Waar en wanneer?
In Belgie en in Nederland samen zijn er zo'n 40 eutoniepedagogen actief die gedurende vier jaar een grondige opleiding gevolgd hebben.
Eutoniepedagogen bieden groepssessies  aan in dag-, week- en weekend formules  of individuele begeleidingen. De meeste van deze activiteiten alsook een lijst van de pedagogen vindt u terug op www.eutonie.be.
 
Proeven van eutonie en luisteren naar ervaringen vanuit diverse sectoren, kan op het feest.
Het programma én een last-minute-inschrijving via www.eutonieschool.org.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy