Vierdaagse workshop 'Loslaten'

Chris Camp, Herent (B

28/05/2014

Trefwoorden: Mieke Vander Heyden, lichaamswerk, dans, Oost West Centrum Orval 
 
Loslaten

 

We leven in chaotische tijden. We worden overspoeld met informatie, invloeden en indrukken. We moeten voldoen aan ontelbare verwachtingen en doelen zowel van anderen als onszelf. In onze veeleisende maatschappij lijkt dit allemaal vanzelfsprekend. Dus blijven we maar doorgaan. Er komt alleen maar bij, we worden langzaam knettergek. Ons hoofd staat op barsten en tegelijkertijd loopt ons lichaam leeg. We voelen ons futloos en vermoeid. Maar we barsten niet. We buigen zelfs niet. We doen gewoon verder en raken verder verwijderd van onszelf…

Onze maatschappij zal niet snel veranderen. De informatiestroom zal waarschijnlijk blijven komen. Daarom is het essentieel om te leren ruimte maken, afschudden, opgeven, vrijlaten, los werken, neerleggen, uitademen… loslaten.
Dit klinkt eenvoudig en toch is het een kunst. Tijdens deze 4-daagse oefenen we verschillende manieren om los te laten. We schudden onze overtollige ballast af en maken ruimte voor datgene waar we nood aan hebben. We maken ook tijd om te onderzoeken wat ons tegenhoudt om los te laten. We leren herkennen in ons lichaam wanneer we iets vasthouden en we onderzoeken hoe we onze patronen kunnen ombuigen tot iets dat energie geeft in plaats van vraagt.
 
In deze workshop streven we naar inzicht en tools aan de hand van praktische oefeningen in lichaamswerk, beweging, dans en theater. Op een speelse manier maken we ruimte voor wat er leeft en focussen we op onze verlangens. Hoe kunnen we anders in het leven staan zodat we zacht, open, sterk en flexibel door het leven kunnen bewegen?

 

 
 
Waar?
Oost West Centrum Orval
Bois-le-comte 1
6823 Villers-devant-Orval
 
 Wanneer?
Vrijdag 25 juli 19u tot maandag 28 juli 16u
 
 Wie?
Dit weekend wordt begeleid door Chris Camp en Mieke Vander Heyden
 
 Prijs?
375 euro (inclusief verblijf met 100% biologisch-vegetarische maaltijden)
 
 Inschrijven?

Chris Camp
 
Chris is lesgever in de 4-jarige zen-shiatsu-opleiding van het Oost West Centrum. Daarbuiten ontwikkelde hij zijn eigen Yoga-stijl (Yin Yang Yoga). Na 5 jaar lang actief te zijn geweest in zijn improvisatiegezelschap verdiepte hij zich de laatste jaren in theatertherapie. Momenteel volgt hij de teachertraining van de 5 ritmes en start hij met zijn verdieping in Gestalttherapie. Geboeid door het lichaam en de relatie tussen lichaam, hart en geest blijft hij zich continu verder verdiepen om ten volle te leven.
 
In zijn lessen werkt hij vanuit zijn intuïtie om de kwaliteiten te stimuleren die ieder van ons bezit. Hij nodigt je zonder oordeel uit om op ontdekkingstocht te gaan naar je eigen levenskracht. Zijn lessen combineren luchtigheid en speelsheid met eenvoud en focus.
 
 
Mieke Vander Heyden
 
Mieke is bezield door creatieve media en therapie. Ze vindt het dan ook bijzonder om haar passies in te kunnen zetten voor anderen. Sinds ze ook de taal van het lichaam betrok onder de vorm van beweging, dans en (psycho)drama kwam er meer verdieping in het therapeutisch proces van haar cliënten. Dit jaar verdiepte ze zich verder in opstellingswerk.
Zij legt haar focus tijdens haar begeleidingen vooral op het plezier en het (terug) laten stromen van de levensenergie. Ze vindt creatief bezig zijn los van esthetiek, ongelofelijk voedend. Volgens haar brengt expressie van binnenuit zoveel meer in beweging dan louter het lichaam!
  
In haar werk houdt Mieke rekening met de noden van haar deelnemers en heeft oog voor het volgen van hun tempo. Zij vindt maatwerk belangrijk en maakt graag ruimte voor wat er gevraagd wordt op dat moment op een creatieve manier. Ze begeleidt mensen op een rustige, aanwezige en enthousiaste manier vol ervaring en passie.
 
                                                                         
 

 


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy