Schrijf (&) heel je leven - Levensverhaal schrijven in Griekenland

Manamahouse, Evdilos (GR)

31/05/2014

Trefwoorden: levensverhaal, Dionysos Rooms, yoga, Ikaria 
Schrijfvakanties Griekenland
Een initiatief van MANAMAHOUSE
View this email in your browser

Schrijf (&) heel je leven

Levensverhaal schrijven in Griekenland
18-24 september
op Ikaria, hét schrijverseiland

 
695 euro voor 7 nachten, half pension
alle lessen inbegrepen
begeleiding: Joey Brown

Schrijven aan je levensverhaal werkt heel diepgaand en kan een enorme positieve impact hebben op je huidige leven. Aan de hand van creatieve oefeningen leer ik je om op een nieuwe manier naar het verleden te kijken: enerzijds geef ik je schrijftechnieken, schrijfopdrachten en feedback. Anderzijds werk ik met eenvoudige bewegings-, schilder- en meditatietechnieken die allemaal tot doel hebben om bepaalde emotionele blokkades los te werken of gaten in je geheugen weer op te vullen. Je komt dichter bij je persoonlijke (soms onbewuste) verhaal, en je krijgt nieuwe inzichten die je zullen helpen bij het schrijven. Zo werk je bijvoorbeeld rond angst en schaamte (twee emoties die je vaak tegenhouden om je echte verhaal neer te schrijven): je leert deze grenzen te overschrijven en los te laten.

Gezien de persoonlijke aard van de verhalen, vraag ik van alle deelnemers discretie, aandacht en respect voor elkaars schrijfproces.

Ervaring is niet noodzakelijk. Aan het eind van de week heb je een basisuitrusting waarmee je thuis zelf aan de slag kan. En weet: je levensverhaal, eens verwerkt tot tekst, maakt niet zelden plaats voor pure dankbaarheid en liefde.

LOGIES:
Je logeert in een charmante B&B, Dionysos Rooms, met uitzicht op zee en de bergen.  De lessen vinden plaats op het gezellige grote terras.

MAALTIJDEN:
Het uitgebreide ontbijt en de lichte lunch (broodmaaltijd) bestaan uit lokale en verse producten. Ook inbegrepen: thee, koffie, vers fruit en kleine versnaperingen de hele dag door.

Niet inbegrepen: avondmaaltijd. Voor het avondmaal trekken we naar de traditionele restaurantjes of we houden een barbeque in Dionysos Rooms op het grote terras.


 

Niet inbegrepen: reiskost, reisverzekering, vervoer van- en naar de luchthaven (ik kom je zelf oppikken, je betaalt enkel de benzine), avondmaaltijden (reken max 15 euro per maaltijd).

Wie graag een kamer voor zich alleen heeft, betaalt 20 euro extra per nacht. Geschatte reiskost, heen en terug: 400 euro, afhankelijk van het tijdstip waarop je boekt.

BEGELEIDING
begeleiding door Joey Brown, schrijf- en expressiedocente:
 


"Vroeger was ik leerkracht, organisator, journaliste, schrijfster en tekstcorrector ... tot ik in 2010 uit mijn veel te drukke agenda stapte. Mijn hart zat niet meer bij mijn werk, en ik wilde dat graag terugvinden.
Ik nam loopbaanonderbreking, reisde rond, trok me terug in de stilte en verdiepte me in meditatie. Een eerste jaar reizen werd gevolgd door een tweede en een derde, waarin ik voornamelijk workshops, trainingen en cursussen volgde op het vlak van bewustzijnsontwikkeling, expressie, beweging, seksualiteit en persoonlijke groei. Om kort te gaan: ik nam mijn tijd.
Nog wat later koos ik het Griekse eiland Ikaria als mijn nieuwe thuisbasis. Ik richtte er Manamahouse op, nu met de bedoeling om anderen te inspireren, te motiveren en te begeleiden in hun (schrijf)proces."


Waarom ik voor Ikaria koos en wat het eiland zo speciaal maakt, lees je op de pagina Joey's Ikaria.
 


 

“Joey heeft de gave om zorgzaam mensen te begeleiden en geestdriftig, dynamisch, speels en creatief haar kennis te delen. Ze put hiervoor uit een bijzondere bron van wijsheid en levenservaring.”

 

MANAMAHOUSE biedt ook:


Schrijf & Heel je lichaam - een internationale schrijfvakantie!

Schrijfverblijf - individueel verblijf inclusief dagelijks schrijfadvies


Balansvakantie - opnieuw in balans met jezelf

 

 

Blijf je graag op de hoogte?
 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief van Manamahouse

Share
Tweet
Forward to Friend
Volg Manamahouse op Facebook
Volg Manamahouse op Facebook
Volg Manamahouse op Twitter
Volg Manamahouse op Twitter
Bezoek website Manamahouse
Bezoek website Manamahouse
Copyright © 2014 MANAMAHOUSE, All rights reserved.

Postadres:
MANAMAHOUSE
Kambos
P.B.18
Evdilos 83320
Ikaria Island
Greece

E-mail: write@manamahouse.com

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy