'De Lokroep': Een nieuw boek van Jeroen Koning

Jeroen Koning, St Gauderic (F)

15/06/2014

Trefwoorden: Brave New Books, Katharen, mythisch, vrijdenkers 

‘De Lokroep’: Een nieuw boek van Jeroen Koning
Spiritueel/filosofisch verhaal over de zoektocht naar evenwicht, passie en wijsheid. Thomas biedt geen weerstand aan de lokroep. Na zijn bijna-doodervaring zoekt hij zijn vader. Op het Mythische Sireneneiland trotseert hij demonen en halfgoden, én ontmoet hij zijn meester.

 

 
Dit boek gaat over de zoektocht naar evenwicht, waarin Thomas geen weerstand kan bieden aan de Sirenenlokroep. Zijn bijna-doodervaring dwingt hem op zoek te gaan naar zijn vader. Op mysterieuze wijze belandt hij op een Grieks eiland waar goden, halfgoden én drugsdealers deze zoektocht bemoeilijken. In het gevecht met een demon wordt zijn kracht getest. Zijn verlangens worden geprikkeld door de godin van de bron, die hem inwijdt met universele wijsheden. Het lot wil dat hij zijn meester vindt om uiteindelijk samen het finale ritueel uit te voeren…
 
Dit manuscript bestond aanvankelijk uit vele zwarte pagina’s, doordrenkt van de inkt van alle woorden die de mensheid sinds de eerste geschriften heeft opgetekend. Het was Konings nobele taak om de overbodige letters te verwijderen, zodat het verhaal dat er in opgeslagen was, het licht kon zien. Naarmate de bladzijden lichter werden ontvouwde zich een Mythische boodschap aan de mensheid, dat erop gewacht had bevrijd te worden in deze tijd van groeiend bewustzijn. Dit meester-lijke verhaal vol spanning, passie en wijsheid, is dus slechts via Konings hand tot leven gewekt. Alle eer gaat naar de miljoenen filosofen, denkers en schrijvers...
 
'De Lokroep' (286 pagina's, ISBN: 9789402117028) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop bij www.bol.com/bravenewbooks. Prijs: € 20.
 
Over Jeroen Koning
Jeroen Koning (1943) is opgegroeid zonder aanwezige vader in een beschermd milieu van passifisten en vrijdenkers, als kleinzoon van Kees Boeke. De aanpassing aan de egomaatschappij was aanvankelijk een overlevingsgevecht. Na vele omzwervingen in de wereld en diverse beroepen, zoals o.a. fotograaf, cineast, KLM-steward en aannemer, zocht hij de rust van het platteland als god in Frankrijk. Het vroege overlijden van zijn vrouw dwong hem de weg naar binnen te gaan. Deze innerlijke zoektocht naar de bron resulteerde in het opzetten van bezinningscentrum Terra Nova in het Land van de Katharen (www.centreterranova.eu).


Boektrailer: https://vimeo.com/94986311

H
et boek kan als fysiek boek besteld worden op http://www.bravenewbooks.nl/books/47542.
En als e-boek via
http://www.bravenewbooks.nl/books/51966.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy