Taiji Centrum. Workshops en cursussen

Shen Zhengyu, Edegem (B)

19/06/2014

Trefwoorden: Taiji Centrum, Taiji37 Stok, Helen IJsselmuiden, ShenBUQI


Taiji Centrum vzw
ShenBUQI ® International

Zomercursus YiJin Daoyin 03 - 06 juli 2014
Geel


Het uitvoeren van de YiJin Daoyin is een zeer effectieve oefenmethode voor verbetering van de algemene gezondheid. De oefeningen gaan de negatieve effecten van een zittend en fysiek inactief leven tegen en zijn een uitstekende methode voor het verbeteren van de lichaamshouding en het corrigeren van houdings- en gewrichtsproblemen. Omdat ze een stevig beroep doen op de spierkracht van de beoefenaar, kan je in een relatief korte tijd duidelijk waarneembare resultaten bereiken, zoals verhoogde spiertonus en uithoudings-vermogen. Voorgaande betekent echter niet dat iemand veel spierkracht nodig heeft om de YiJin Daoyin te kunnen uitvoeren. YiJin Daoyin zijn heel anders dan de beoefening van een Taijiquan vorm. De zeer korte eenvoudige oefeningen zijn makkelijk aan te leren en kunnen afhankelijk van de fysieke vermogens van de beoefenaar meer of minder intensief worden uitgevoerd op individueel tempo. De YiJin Daoyin zijn dan ook geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Plaats: Sportzaal Sint-Dimpnacollege, Gasthuisstraat 2, B-2440 Geel
Info en inschrijving:
taijicentrum2000@gmail.com / 0475-810620 / 0471-592252
Prijs: 250 euro / 70 euro per dag

 


 
Workshop Taiji37 Stok 20 - 21 september 2014

De stok, pure eenvoud uit de natuur, is de metgezel van monnik en pelgrim, steun van boer en herder en een symbool van rechtschapenheid. In geoefende handen verandert de stok echter in een te duchten wapen.De steeds veranderende handgrepen geven de stok een zeer grote beweeglijkheid. De verbondenheid van de stok met de handen maakt het mogelijk lichaam en stok als een geheel in evenwicht te bewegen. De lengte en het groot bereik van de stok ontwikkelen beheersing van de fysieke ruimte en helpen bij het verlengen van de taijikrachten tot buiten het lichaam.De taijistokvorm is gebaseerd op de TaiJi37 NanPai Taijiquan vorm. De vorm wordt aangeleerd met een middellange stok (grond tot wenkbrauwen). Beginners leren op zeer praktische wijze verschillende taijikrachten kennen. Gevorderden verdiepen door het beoefenen van Taiji stok hun kennis en vaardigheden.

Plaats: nog te bepalen - zie website
Info en inschrijving: taijicentrum2000@gmail.com
/ 0475-810620 / 0471-592252
Prijs: 125 euro / 65 euro per dag


 
 

Workshop Geluiden Daoyin
07 - 09 november 2014 Zeist Nederland


Geluid en ademhaling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de theorie van de vijf elementen worden geluiden aan organen gekoppeld. De trillingen van geluiden openen de lichaamskanalen en de meridianen en veroorzaken vibratie in organen en weefsels waardoor zelfbehandeling in de overeenkomstige gebieden mogelijk is. In de Geluiden Daoyin opleiding worden o.a. de 'Zes ademhalingstechnieken (Xu=fluiten, Si=sissen, Hao=zuchten, Cuai=blazen, Hu=lang uitademen, Xi=diep inademen) en 'de vijf klankentechniek' (Gong, Shang, Jue, Zheng, Yu) aangeleerd. Traditionele mantra's kunnen als Geluid Daoyin gebruikt worden waarbij het zelfhelende aspect benadrukt wordt. Belangrijk is de juiste uitspraak in combinatie met inzet van ademhalingskracht en dantiankracht. Tijdens de oefeningen wordt de omgekeerde (negatieve) buikademhaling gebruikt . Naast de helende functies van de Geluiden Daoyin, vormen deze oefeningen ook een ideale basis voor de ontwikkeling van de stem. De oefeningen zijn een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die zingt of met zijn stem werkt.

Plaats: Kroostweg 58, Zeist (Nederland)
Info en inschrijving: www.vol-ledig.nl
Helen IJsselmuiden

 

 


Cursus ShenBUQI® Tuina

 

In het najaar 2014 wordt een cursus ShenBUQI® Tuina opgestart in Zeist Nederland in samenwerking met Helen IJsselmuiden. De traditionele Chinese massagetechnieken worden zacht uitgevoerd met gebruik van qi en vibratiekracht waardoor deze effectiever en dieper inwerken op het lichaam.
Ook is het de bedoeling deze cursus te starten in het voorjaar 2015 in België.
Meer informatie hieromtrent zal terug te vinden zijn op de websites.
 

Websites:
www.vol-ledig.nl / Helen IJsselmuiden
www.taijicentrum.org / Shen Zhengyu
 

 

 
Shen Zhengyu


Shen Zhengyu (Xinjiang, °21-04-1965) is de zoon van Dr. Shen Hongxun en Dr. Xia Tingyu. Op jonge leeftijd werd hij assistent van zijn vader en verwierf hierdoor diepgaande kennis in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij is de oprichter van het Taiji Centrum vzw en ShenBUQI® International. Shen Zhengyu geeft naast wekelijkse lessen in België ook TaiJi37®, Daoyin-Therapie en Buqi®-opleidingen in België, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.


Meer informatie omtrent wekelijkse lessen, workshops en internationale cursussen kunt u terugvinden op www.taijicentrum.org (Nederlandstalig) en www.shenbuqi.com (Engelstalig).

E-mail: taijicentrum2000@gmail.com

GSM Shen Zhengyu: 0475-810620

GSM Smits Jef  adm. Taiji Centrum vzw: 0471-5922520 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy