Workshop op Grieks eiland Andros. Leer je eigen energie handhaven op hoog niveau!

Enthousiasme, Arlon (B)

06/08/2014

Trefwoorden: machtsspelletjes, Villa Faros, Rafina, Batsi


Leer je eigen energie handhaven op hoog niveau!

Workshop/vakantie in Griekenland (Andros, Cycladeneiland)
van 20 tot 24 oktober 2014

         

Is deze workshop voor jou?

 • Word jij ook zo snel moe en weet je niet waarom?
 • Krijg je het benauwd in de aanwezigheid van sommige mensen?
 • Slagen bepaalde mensen er altijd in jou een wrevelig gevoel te geven?
 • Voel je je leeglopen in het gezelschap van sommige personen?
 • Ken je het verschil tussen mensen/plaatsen/activiteiten die jouw energieniveau doen stijgen en doen dalen? Kan je hier bewust mee omgaan?
 • Weet jij WIE jouw energie aftapt en HOE men dat doet?
 • Weet jij van jezelf wanneer en hoe en van wie JIJ energie aftapt?
 • Heb jij leren zorgen voor jezelf en kan jij je eigen energieveld zuiver houden?
 • Heb jij het gevoeld omringd te zijn door energievampiers en weet je niet hoe hier mee om te gaan?
 • Ben jij bewust van welke zaken je moet doen om je energieniveau te handhaven?
 • Weet jij waar naartoe met je leven? Kan je beslissingen nemen?
 • Laat jij je leiden door toevalligheden of breek jij je hoofd telkens je een keuze moet maken?
 • Zit je verstrikt in energievretende machtsspelletjes? Zelfs met de mensen waar je van houdt (zoals je partner, je ouders, je eigen kinderen...)?

Heb je zin te leren HOE je energie kunt opwekken, HOE je machtsspelletjes vaarwel kunt zeggen, HOE je jouw energie voor jezelf kunt houden, HOE je jouw energie kunt gebruiken voor wat echt belangrijk is, HOE je energie kunt GEVEN (in plaats van te ontfutselen) aan anderen en HOE jou dit vooruit helpt in je leven, HOE je kunt stoppen met je te laten leegzuigen door anderen, HOE je MEESTER wordt van je eigen energie?

Doe dan mee aan deze transformerende workshop in Griekenland (op Andros, een van eilanden van de Cycladen). Alle practische informatie vind je onderaan.

Je leert hier hoe je jezelf met energie kunt vullen, teneinde te stoppen met machtsspelletjes met je partner, kinderen, ouders, collega’s, vrienden. Door bewust te worden van de fluctuatie van jouw energie, begrijp je beter waar je depressie, energietekort, teleurstelling en wanhoop vandaan komen, en wat je gewoonlijk doet om de energie van anderen af te tappen, en wat zij met jouw energie doen.

Eens je je bewust bent van al deze onderhuidse
destructieve mechanismen en weet hoe er mee om te gaan, kan je beslissen jouw energie te gebruiken voor iets zinvol en zal je een stuk meer energie, vreugde, enthousiasme, doelgerichtheid, daadkracht en succes hebben! Je wordt autonoom in energie, je hebt als het ware je eigen onuitputtelijke renergiereservoir en je kunt op die manier veel meer harmonie brengen in je relaties!

Lees ook het artikel: Waarom kwetsen wij degene waar wij het meest van houden?

       

Programma:

 • Je eigen energie leren beheersen en verhogen.
 • De existentiële vraag in je leven ontdekken, die je voert naar het doel van je leven.
 • Machtsspelletjes leren begrijpen.
 • Begrijpen waarom je je soms zo leeggezogen voelt, en wat je eraan kunt doen.
 • Ophouden de ander te willen controleren, manipuleren, verzwakken, beschuldigen, verdenken.
 • Niet meer aanvaarden dat een ander dit met jou doet.
 • Leren te stoppen met het systematisch blokkeren van je evolutieproces door het steeds weer herhalen van je dominantiepatroon, aangeleerd in de kindertijd, en veeleer toelaten dat synchrone gebeurtenissen je leiden.
 • Je machtsspelletjes transformeren tot harmonieuze relaties waarin elkeen het energieniveau van de ander verhoogt.
 • Begrijpen hoe een liefdesrelatie je evolutie kan vertragen, en hoe romantiek snel ontaardt in een machtsspel als je niet oplet!
 • Leren om minder afhankelijk te zijn van liefdesrelaties, verslavende relaties, onevenwichtige relaties, en je eigen leven leiden.
 • In plaats van energie af te tappen van een ander, leren hem/haar energie toezenden.
 • Leren de boodschappen die je ontvangt te ontcijferen en zo te weten wat de volgende stap is in je leven.
 • Leren voortdurend alert te zijn op jouw energieniveau, dit hoog te houden zodat je geen energie meer aftapt van iemand anders en op die manier energie kunt geven in plaats van te stelen.
 • Leren niet meer in te gaan op pogingen van anderen jouw energie leeg te zuigen.

    

PRAKTISCHE INFORMATIE

Plaats: De workshop gaat door in Villa Faros in Batsi op Andros. (Grieks eiland van de Cycladen).

     

Logement: Je logeert in een studio van 2 - 3 tot 4 personen, met aparte bedden. Elke studio heeft zijn eigen badkamer en keukenhoek. Er is ook een gemeenschappelijke keuken, met grote leefruimte van 80 m2 en nog een badkamer. Elke studio heeft een groot terras met zicht op zee. De villa bevindt zich op 10 min van het strand en alle omliggende tavernes, boetiekjes en minimarkets.

           
       
           

          


Transport:
Je zorgt zelf voor je vliegtuigticket. Je kunt met Rynair vliegen van Charleroi naar Athene heen en terug voor 73 €! Je vliegt naar Athene (luchthaven Venizelos). Je komt uit de luchthaven en vlak voor jou (op het niveau van 'Aankomst', 'Arrival', tegenover het Sofitelhotel) staat de bus naar RAFINA (de haven). Er is een bus om de 40 minuten, de busrit duurt ongeveer 25 minuten en kost slechts 3 € (je betaalt aan de chauffeur in de bus). In Rafina dropt de bus je aan de haven (terminus), je neemt een bootticket in een van de vele agentschappen (bootticket naar ANDROS). Je kunt ook on line boeken en de vertrekuren van de boten raadplegen (klik hier). Het ticket kost 17 € en de boot (ferry) brengt jou in 2 uur tijd naar GAVRIO (de havenstad op Andros). Je bereikt Batsi daarna met een taxi (er staan steeds taxi’s te wachten vlak bij de uitgang van de haven. De rit duurt ongeveer 10 minuten en de prijs is ongeveer 10 €). Je kunt ook de bus nemen naar Batsi: de bushalte is rechts bij de uitgang van de haven. Neem de bus met bestemming “ Batsi”. Aangezien de bussen doorrijden tot in “Chora” is het aan te raden de chauffeur even op de hoogte te stellen dat u in Batsi wilt uitstappen.
Indien wij beschikbaar zijn op het moment van jouw aankomst op Gavrio (laat het ons in tijds weten!) dan komen wij jou zelf oppikken aan de haven met een bord "INEKE". Wij zorgen dan voor het vervoer naar jouw verblijfplaats .
Contacteer ons voor meer informatie, wij helpen je graag.

          

Data: De workshop gaat door van maandag 20 tot en met vrijdag 24 oktober 2014. Je logeert in Villa Faros van zaterdag 18 tot zaterdag 25 oktober. We besteden elke dag tijd aan de workshop van 10 uur tot ongeveer 15 uur (met pauze). Daarna ben je vrij om te wandelen, rusten, zwemmen, uitstapjes maken, winkelen, lezen... of deel te nemen aan de een of andere activiteit die we je voorstellen (facultatief).

                  

Bijdrage: 645 € indien je betaalt ten laatste 31 augustus (100 € vroegboekkorting!), 745 € bij betaling vanaf 1 september.

Inbegrepen: 7 nachten in Villa Faros (van zaterdag 18 tot zaterdag 25 oktober), ontbijt, water en koffie/thee naar believen, en je deelname aan de workshop van 5 dagen. Een maaltijd voor de groep in een Griekse taverne wordt jou aangeboden.

Niet inbegrepen: transport en maaltijden. Je kunt hier al lekkere schotels verkrijgen in de tavernes voor minder dan 10 €.
Er is een typische Griekse taverne vlak voor de deur met adembenemend uitzicht. Je kunt ook zelf je maaltijden klaarmaken in de keuken in je studio.
Schatting van de totaalprijs van de workshop-reis-verblijf: ongeveer 925 € (kan variëren naargelang de prijs van je vliegticket en of je veel of weinig op restaurant eet). Berekening: 645 € voor workshop en logement, 130 € transport heen en terug Brussel-Andros, 150 € eten en restaurantjes.


           

Reservatie en annulatie:
Jouw deelname aan de workshop is gereserveerd na ontvangst van het bedrag op rekeningnummer BE07 3601 0886 9166 BBRUBEBB (ING bank ATHUS (België) met vermelding "workshop NRGGR".
Bij annulatie van onze kant uit wordt het betaalde bedrag integraal teruggestort.
Bij annulatie van jouw kant uit wordt het betaalde bedrag niet teruggestort, tenzij je annuleert één maand op voorhand (aftrek van 50 € administratiekosten).

Inschrijving: Ineke Van Lint, +32 (0) 497 87 44 24 of ineke@enthousiasme.info

Animatrice: de workshop wordt gegeven door Ineke Van Lint, psychologe, schrijfster (boeken van Ineke Van Lint)

Omgeving: je kunt vanuit Gavrio (havenstad op Andros) de boot nemen naar Tinos (anderhalf uur varen) en naar Mykonos (drie uren varen). Op Andros zelf kan je heerlijk wandelen langs de vele 'calderiminia' of oude ezelpaden. Je kunt een scooter huren of een auto en op die manier de wondermooie plekjes van het eiland verkennen. Je kunt naar de stadjes Chora, Gavrio, Korthi en Batsi gaan voor restaurantjes, tavernes en enkele boetiekjes. Weet wel dat Andros geen toeristisch eiland is. Als je houdt van de natuur, de zee, de bergen en de stilte, met af en toe wat ambiance als je er nood aan hebt, dan moet je hier zijn. Hou je van drukte, veel volk, toeristen, shoppen en veel ambiance, dan kan je beter naar Mykonos op vakantie gaan (maar daar geef ik geen workshop!). Wij helpen je graag bij het invullen van je vrije tijd eens je ter plaatse bent, en zullen zelf ook enkele excursies voorstellen waar je al dan niet aan mee kunt doen (mits bijdrage, ter plaatse te regelen). Op Internet vind je alle mogelijke informatie over dit eiland en de wijde omgeving. Een interessante link is deze.

Ik kijk er naar uit jou te mogen ontmoeten en samen een schitterende krachtige week door te brengen op dit aardse paradijs!

Ineke

    

 

 

 

 ineke@enthousiasme.info - www.enthousiasme.info

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy