Tussen verleden en toekomst: opstellingenworkshop met Jakob Schneider

De Open Cirkel, Heverlee (B)

29/08/2014

Trefwoorden: Jakob Schneider, Bert Hellinger, 3hoog Leuven, familieverleden
 

De Open Cirkel vzw

organiseert
 

Opstellingenworkshop met Jakob Schneider:
Tussen verleden en toekomst


 
Jakob Schneider Jakob Schneider (1943) hoort tot de eerste generatie opstellers na Bert Hellinger. Hij schreef een diepgaand boek over de uitgangspunten van familieopstellingen en een boek over het gebruik van sprookjes bij opstellingen. Hij is redacteur van het Duitse tijdschrift over systeemopstellingen. 
Wij ontmoetten Jakob verschillende keren tijdens de ISCA-intensive's in Bernried en wij waren diep onder de indruk van de nauwgezetheid waarmee hij doordringt tot de essentie van de gestelde vraag en van de zachtmoedige en betrokken stijl waarmee hij cliënten en representanten begeleidt. Een absoluut meervoudig partijdige opsteller!

 
Hij is ook een uitmuntende en heldere didacticus die wereldwijd opleidingen in systemisch werk geeft. Hij legt heel precies uit hoe hij zich invoelt in het familiesysteem en welke sporen hij volgt. Onder zijn begeleiding ontstaan vaak heilzame beelden die je uit je verstrikkingen helpen.

 

Deze workshop is tegelijkertijd een nascholing voor opstellers.
Jakob spreekt Duits, de workshop wordt vertaald in het Nederlands.

 

Plaats 3hoog Leuven,
Data en werktijden Zaterdag 22 en zondag 23 november 2014.
9u30 tot 17u30
Organisatie en inlichtingen De Open Cirkel vzw E-mail: Info@DeOpenCirkel.be
Website:
www.DeOpenCirkel.be
 
 
Kosten en voorwaarden € 270,-- broodjeslunch, koffie en thee inbegrepen
Hiervan € 100,-- voorschot bij inschrijving (tevens annuleringsvergoeding),
Het resterende bedrag ten laatste drie weken voor aanvang.
Maximum 30 deelnemers.
Online inschrijven door het formulier op deze link in te vullen  en het gepaste bedrag over te schrijven op rekeningnummer: BE05 0688 9210 4175 (BIC: GKCCBEBB) 
van de Open Cirkel vzw met vermelding "naam + Schneider 2014".


Tussen verleden en toekomst:

In ons leven komen we hindernissen en problemen tegen. Die staan tussen ons en onze toekomst en belemmeren ons om onze doelen te bereiken. Maar er is een onderscheid tussen beide.

Hindernissen kijken naar de toekomst. Om ze te overwinnen is het nodig dat we er naast gaan staan. Door de informatie en de kracht die ze bevatten te benutten maken we de weg naar de verlangde toekomst vrij.

Problemen daarentegen kijken naar ons en “hypnotiseren” ons. Problemen ontstaan uit een “trance in het verleden”, ze zijn het gevolg van wat niet werd opgelost in ons persoonlijk leven of dat van ons familieverleden.
Ook hier moeten we voor een oplossing naast het probleem gaan staan. Maar dan zo dat wij samen met het probleem in het verleden kijken, zover terug dat het uitgangspunt in de persoonlijke of familiale geschiedenis duidelijk wordt. Dan kan het een kracht worden op de weg naar de gewenste toekomst. Dit is het spoor dat meestal in familieopstellingen gevolgd wordt.
Onze kinderlijke empathie brengt ons vaak tot bepaalde levenskeuzes en een levensplan. Dit geeft ons energie en richting, maar is ook verbonden aan een illusie, alsof we met ons persoonlijk leven oud lijden ongedaan kunnen maken, of minstens goedmaken. Voor dit levensplan zijn we soms zelfs bereid onszelf en anderen op te offeren. Dit thema vinden we terug in tal van literaire verhalen en sprookjes.
Ook hier kunnen opstellingen helpen. We stappen uit de illusie van 'iets goedmaken' en evolueren naar 'juist handelen'.
 
 
 
 
 
 
 
De Open Cirkel vzw
 
Informatie:


 


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy