Tijd voor verandering van binnenuit

Samtati, Duffel (B)

01/10/2014

Trefwoorden: Hilde Van Bulck, leerkracht, nascholing, The New Teaching

 

Nieuwsbrief voor onderwijs en opvoeding.
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online
Samtati

TIJD VOOR VERANDERING
VAN BINNENUIT IN DE SCHOLEN

September 2014 door Hilde Van Bulck

INHOUD

1. Intro
2. Artikel: Anders lesgeven, vanuit aanwezig zijn 
3. Artikel: Lesgeven met het hart, leren vanuit liefde voor het leven 
4. Opleiding: Teaching by being of lesgeven vanuit zijn.
5. Nieuw & uniek in Vlaanderen: Opleiding: Systemische pedagogie
6. Edupakket met kortingsbon
7. Onderwijsdag: Een andere kijk op onderwijs
8. Aanbod voor leidinggevenden en voor teams
9. Dag van de leerkracht.
 
1. INTRO
 
Ben jij ook zo'n leerkracht die met hart en ziel voor de klas staat? Begeleid je leerlingen op emotioneel- of op studievlak? Steek je beginnende leerkrachten een handje toe? Leef jij ook voor je leerlingen? Ben jij op zoek naar manieren om je les levendig te maken? Gebruik jij je creativiteit om je lessen boeiend te maken? Geeft de samenwerking met je collega's je een extra stimulans? Kun je als directeur genieten als je je personeel met hart en ziel aan het werk ziet? Draag jij bij aan de opleiding van jongeren die kiezen voor het onderwijs? Of pas je niet in een van de bovenstaande beschrijvingen? Voor beide groepen kan het onderstaande een steentje bijdragen aan professionele rijkdom.
Heb je al eens kennis gemaakt met The New Teaching en haar programma? Je vindt er inzichten en opleidingen die je in het gewone nascholingsaanbod niet terugvindt. The New Teaching creëert verandering van binnenuit. Dat vraagt weinig financiële inspanning en je binnenste is altijd present om mee te werken. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat?
Laat je inspireren door twee artikels die onlangs over The New Teaching gepubliceerd werden en door de inhoud van de opleidingen.

 
Hoe vrijer mijn rugzak werd, hoe meer de energie leek te veranderen in de klas.
Wat voor iemand was jij toen je zelf nog les gaf?
Mijn man zei altijd: Meer weten?
Verschenen in Change, september 2014, auteur Nathalie Willems
 
Wat loopt er mank in ons onderwijssysteem?
Eerst en vooral, aan het huidige systeem hebben we veel te danken. Het heeft enorm bijgedragen aan de kwaliteit van ons onderwijs. En kijken naar wat fout loopt, meer lezen?
Verschenen in Kids Only, augustus 2014, auteur Annemie Willems


4. OPLEIDING: Teaching by being of lesgeven vanuit zijn,
hoe doe je dat?

Teaching by being is een training waarbij je leert om stevig met twee voeten op de grond in de klas te staan. De praktisch bruikbare oefeningen leren je om de leermotivatie bij leerlingen te bevorderen en de communicatie te vrijwaren van ongewenste storingen. De down to earth werkwijze vergroot je waarnemingen en je creatieve intelligentie waardoor je beter in staat bent om de leerling adequaat te begeleiden. Bovendien groeit je zelfvertrouwen als leerkracht en je collegialiteit krijgt een inspirerend duwtje. Je groeit uit tot een blije leerkracht.

Bovendien is Teaching by being de absolute basis en het paradepaardje van The New Teaching. Vanuit deze module kun je niet meer dezelfde leerkracht blijven. Een nieuwe onderwijswereld gaat voor je open.

Het is de 'missing link' in het lesgeven
I.H., leerkracht

Sinds ik Teaching by being heb gevolgd, is lesgeven opnieuw een feest. Ik sta versteld van de resultaten bij mijn leerlingen.
C.V. Leerkracht


27 en 28 oktober 2014
8 en 9 november 2014

Schrijf je hier in.
Vraag naar de korting bij inschrijving van meerdere personen per school.


5. OPLEIDING: SYSTEMISCHE PEDAGOGIE
UNIEK EN NIEUW IN VLAANDEREN
 

De systemische pedagogie is gebaseerd op het systemisch werk van Bert Hellinger en Marianne Francke en op mijn jarenlange ervaring met deze werkwijze. Het familiaal- en het schoolsysteem gaan voortdurend in interactie en liggen aan de oorsprong van de boeiende avonturen die je in een school kunt meemaken. Je leert kinderen en leerlingen op systemische wijze ondersteunen bij de sociale omgang en bij het leren.  Het accent ligt op je eigen innerlijke houding en de praktische toepassingen in je eigen situatie. Dit kan alles zijn wat je op school meemaakt: een kind met concentratiemoeilijkheden, een overvolle klas met pubers of kinderen met hooggevoeligheid. De opleiding verschaft inzicht in de werking van systemen, herkennen van en kunnen inspelen op de systemische bagage van kinderen en studenten, en van jezelf. 
We doen opstellingen vanuit je eigen inbreng. Ze geven je inzicht in de werking van het systeem en ondersteunen je persoonlijke groei. Leidinggevenden kunnen veel baat hebben bij deze opleiding in de benadering van het personeel en het contact met de ouders. Voor ouders kan deze opleiding de thuissituatie vergemakkelijken en een nieuw licht werpen op de omgang met de school. The New Teaching beoogt een verbeterde communicatie tussen school en ouders. Meer weten?

30 en 31 oktober 2014  
&
22 en 23 december 2014 
&
24 en 25 januari 2015
Schrijf je hier in.

Vraag naar de korting bij inschrijving van meerdere personen per school.

6. EDUPAKKET MET KORTINGSBON
 
Vanaf  15 oktober ontvangen alle scholen in Vlaanderen een edupakket met als inhoud een heel verscheiden onderwijsaanbod. The New Teaching is er uiteraard ook bij. Vraag naar de folder met kortingsbon bij je directie. 
Je kunt de kortingsbon inruilen bij elke activiteit van The New Teaching. Hij is geldig tot en met 30 juni 2015.  (uitgezonderd voor 7 december 2014)

 
7. ONDERWIJSDAG  
EEN ANDERE KIJK OP ONDERWIJS
Universiteitshal KULeuven
Naamsestraat 22 


Voor directie, leerkrachten, zorgleerkrachten, leerlingenbegeleiders, clb-medewerkers, opvoeders, docenten, studenten, pedagogische begeleiders, schoolbesturen, ministers, ouders... en voor iedereen die mee draagkracht wil bieden aan onze kinderen en jongeren.
Meer weten? Lees de uitnodiging.


8. RUIM AANBOD
OPLEIDINGEN VOOR TEAMS EN LEIDINGGEVENDEN
 
9. DAG VAN DE LEERKRACHT
5 OKTOBER
 
Elke lesdag is eigenlijk de dag van de leerkracht en van iedereen die bijdraagt aan kwaliteitsvol onderwijs. Vergeet nooit hoe belangrijk je inzet en je enthousiasme is voor de kinderen en jongeren waarmee je werkt. Ze kijken naar je op, zoeken het voorbeeld in jou. Je draagt veel meer bij dan enkel de les die je geeft. Geniet van je bijdrage, steek een mooie pluim op je hoed en zeg elke dag tegen jezelf: 'Dat heb ik weer heel goed gedaan.' Niet alleen op de dag van de leerkracht.

Hartelijke groet
Hilde Van Bulck
Expert in THE NEW TEACHING (TNT)
Systemisch opsteller
Auteur van 'De nacht van ons leven'
Auteur van 'De eigenwijze kikker' (verschijnt eind 2014)

Stichter en bezieler van Samtati
info@the-new-teaching.com
www.the-new-teaching.com
015 31 54 81
0493 247 547
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook
Copyright © 2014 Samtati bvba, All rights reserved.
Dit is de nieuwsbrief van The New Teaching - www.the-new-teaching.com.

Mijn contactgegevens zijn:
Samtati bvba
Gasstraat 19
Duffel 2570
Belgium
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy