Beroepsopleiding Integratieve Reflexologie

Sarafijn, Lommel (B)

08/10/2014

Trefwoorden: Katrien Hendrickx, Heinrike Bergmans, Lommel, Brussel

 
View this email in your browser

Integratieve Reflexologie 
OKTOBER 2014
Ga naar website
 

Beroepsopleiding Integratieve Reflexologie 

Verruim je wereld door reflexologie te leren als communicatiemiddel met het gehele lichaam

Voetreflexologie is een wereldwijd verspreide techniek om via de voeten, handen en zelfs de oren het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren en zo meer ontspanning te brengen. Door het bewerken van de reflexzones worden impulsen gegeven die zo lichaamseigen zijn dat hierop door het lichaam spontaan gereageerd wordt. 

De Integratieve Reflexologie is ontwikkeld door Heinrike Bergmans en Katrien Hendrickx. De verscheidenheid van hun achtergronden en de symbiose van hun persoonlijke en gemeenschappelijke groei bundelden zij tot een breedspectrum reflexlogie. 

De Integratieve Reflexologie past puzzelstukjes uit diverse invalshoeken samen tot een nieuw samenhangend en interfererend geheel. Sytemen, methoden, processen en procesonderdelen, posities, richtingen, focus, ... versterken elkaar in een open minded, dynamisch en multilevel systeem. 

 
Studiedag

Leren, kennismaken, ervaren, ...

In samenwerking met HUB Navorming worden studiedagen Integratieve Reflexologie ingericht te Lommel en Brussel.Geïnteresseerden kunnen een dag lang reflexologie mee komen leren, voelen, ervaren en vooral doen. 

Lommel

datum: vrijdag 24 oktober 2014, 
09:30u tem 16:30u
locatie: Evenementenhal De Soeverein,  Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel


Brussel

datum: dinsdag 25 november 2014, 09:30u tem 16:30u
locatie: HUB-GPV Campus Brussel-Erasmus, Warmoesberg 26, 1000 Brussel
 

Praktisch

kostprijs: 90 euro incl. pauzes en broodjeslunch
docenten: Katrien Hendrickx en Heinrike Bergmans
inschrijven: Vooraf inschrijven. Klik op de locatie Lommel of Brussel

meer info...

 

Kwaliteit

Onze kracht: leren en ervaren binnen een duidelijk kader

Integratieve Reflexologie is een opleiding waarin jaren werk en ervaring gekoppeld worden. Stap voor stap leert de cursist reflexologie toe te passen, aan te voelen, te begrijpen en verbindingen te maken binnen verschillende systemen. 

Elke module reikt een nieuw facet aan om te integreren en is een bouwsteen binnen een groter geheel. Het uitwerken van de verslagen en het weergeven van de eigen redenering en inzichten zijn voor de cursist een tool om zichzelf te trainen in wat net in praktijk geleerd werd. Hierin krijgt de cursist een persoonlijke opvolging van de docent.

Lees meer...

 

Unieke combi van docenten

Diversiteit is een voedingsbodem voor succes

Met bijna 50 jaar ervaring in diverse domeinen, biedt het docenten team van Integratieve Reflexologie haar cursisten een unieke combinatie. 

                   

Heinrike Bergmans

Met mijn achtergrond als Handels- en Bedrijfseconomisch ingenieur met 12 jaar ervaring in de financiële sector, is dit de invalshoek waarmee ik de reflexologie benader. Reflexologie dient doelgericht, to the point, efficiënt en rendabel te zijn zowel voor de cliënt als voor mij als reflexoloog. Daarom betrek ik mijn cliënten bij het proces waarin ze zitten en leer ik hen wat ze zelf kunnen doen tussen behandelingen door. 

Mijn eerste contact met reflexologie deed mij verwonderen over wat ik allemaal kon voelen ondanks de stressvolle combi van manager en moeder. De drukte van elke dag had mij afgesloten van mezelf en reflexologie bood mij een sleutel naar meer diepgang en een holistische benadering. 

Mijn passie is deze opgebouwde kennis en kunde door te geven via lesgeven. De blik van cursisten als ze zelf ontdekken hoe diepgaand reflexologie werkt, is voor mij de kers op de taart.  


Lees meer...

Katrien Hendrickx

Als Germanist gaf ik 23 jaar les in het hoger secundair en in het hoger onderwijs. Er ging een nieuwe wereld voor mij open toen ik in aanraking kwam met een meer holistische levensvisie. Ik raakte erdoor geboeid en ging op verkenning. De ene opleiding bracht de volgende met zich mee. Zo bekwaamde ik mij in energetisch werken en bewegen, ademhalingstechnieken, massages, reflexologie en andere therapieën. 

Reflexologie blijft mij verwonderen door de kracht van deze therapie, daarom verdiepte ik mij in een aantal facetten ervan. Lesgeven, kennis en vaardigheden doorgeven, is en blijft mijn passie. In de opleiding Integratieve Reflexologie will ik graag studenten coachen in het verfijnd leren communiceren met reflexzones, om er professineel en  cliënt-gericht te kunnen op reageren vanuit diverse invalshoeken en met een waaier van technieken en inzichten die in de verschillende modules van de opleiding aan bod komen. 


Lees meer...
 
 
 

Module 1 en 2 opstart 2015

In Lommel en Brussel start module 1 op in januari 2015

Module 1 en 2 worden vanaf januari 2015 gedoceerd in zowel Lommel als Brussel

Data module 1 Brussel : 19 + 20 januari,  23 en 24 februari, 23 en 24 maart 2015
Data module 1 Lommel : 26 + 27 januari, 2 en 3 maart,  30 en 31 maart 2015
telkens van 09:00u tot en met 17:30u. 

Meer info, brochure en inschrijven module 1 Brussel
Meer info, brochure en inschrijven module 1 Lommel

Meer info, brochure en inschrijven module 2 Brussel
Meer info, brochure en inschrijven module 2 Lommel

 

 

Bijscholingen

Bij de Beroepsorganisatie BeVo wordt dit PPV genoemd, Professionele, Permanente Vorming.

Integratieve Reflexologie biedt niet enkel de Beroepsopleiding aan, maar tevens de bijscholingen in reflexologie voor zowel therapeuten als voor reflexologen.

Bezoek de website voor bijscholingen in :
- Psychozonemassage
- Brazilian Toe Balance
- Handreflexologie
- Sarafijn Basis Techniek
- Zwangerschapsreflexologie

Meer info

 
 
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © Integrative Reflexologie, All rights reserved.

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy