La Farge - spirituele en inspirerende vakantie in Frankrijk

Annelies Dölle

07/04/2007La Farge Zomercursussen
Spirituele en inspirerende vakantie in Frankrijk


Ook leuk voor de kids!"Où le temps s'arrête d'exister et les rêves commencent."Centrum La Farge geeft inspirerende en spirituele cursussen tijdens de vakantie in Frankrijk. De thema's staan in het teken van groei en bewustwording. De rust en ruimte van La Farge geven de mogelijkheid om intens contact te hebben met jezelf en anderen. Het is een plek om te ontmoeten, plezier te maken, stil te worden en op te laden. Inzicht, verrijking en verdieping zijn cadeautjes om mee naar huis te nemen.
Het programma voor de zomer van 2007 is als volgt:

 

Cursus intuïtief schilderen

23 juni- 30 juni

 

Maak je dromen waar

4 augustus -11 augustus

 

La Farfee - Kinderworkshop


4 augustus -11 augustus

 

Lichtwerkers vakantie-inspiratieweek

11 augustus - 18 augustusBeschrijving Cursussen:


                              
Intuïtief schilderen - 23 juni tot 30 juni

De cursus is bedoeld voor mensen die op een speelse en vrije manier willen schilderen
  wat via de intuïtie binnenkomt. Onze intuïtie is de stem van het innerlijk weten die helpt te ontdekken wat ons verlangen is en wat ons bezielt. Ons scheppend vermogen is een grote gave. In ieder van ons stroomt een onmetelijke bron van creativiteit. Als we die ongehinderd laten gaan maken we het mooiste in onszelf wakker. Door te creëren wat je hart je ingeeft krijg je inzicht in je eigen schoonheid.
Scheppen en creëren brengt ons in contact met onze passie en levenskracht. We stimuleren en inspireren elkaar om het beste in onszelf boven te halen, zodat we dit kunnen meenemen naar ons leven van alledag en de wereld kunnen verrijken met wie we zijn. En vooral is het een week van genieten van jezelf, elkaar en de prachtige plek.
We werken met aandacht en verwondering en gebruiken al onze zintuigen. Verschillende technieken komen aanbod, zoals potlood, krijt en verf. Bijzondere aandacht ligt bij de eeuwenoude eitempera-techniek. Hierbij wordt een emulsie van ei, lijnolie en vernis gemengd met pigment poeders tot een glanzende en transparante verf.
            

Maak je dromen waar - 4 augustus tot 11 augustus

Jouw essentie, jouw wezen, wil geboren worden, het licht zien. Ze spreekt tot je via je diepste verlangens, wensen en dromen. Het volgen, het uitdrukken van die verlangens laat jou zien wie je werkelijk bent, leert je meer over je essentie, je wezen en jouw unieke zijn. Zo groei je meer en meer naar je ZELF toe en wordt je creatieve, scheppende kracht steeds sterker.
Het begint met je dromen werkelijk een kans te geven, de uitdagingen aan te gaan en jezelf te leren kennen in al je mogelijkheden. Dromen zijn kwetsbaar en teer. Ze vragen om alle delen van jezelf: Om aanwezigheid, om stil zijn, om luisteren. Ze vragen om je voeding, aandacht en veiligheid... En om voorbereiding: zoals voor de komst van een baby de kraamkamer wordt ingericht, zo vragen dromen je om ruimte en tijd in je dagelijks leven te maken. Door je dromen te spiegelen en te delen met anderen kun je ze concretiseren, de blinde vlekken eruit halen, ze helemaal rond dromen. En... dromen zijn eigenwijs: ze worden pas geboren als ze helemaal klaar zijn.

Iedereen die zijn dromen in het licht wil zetten, ze versterken en zo het mooiste van zichzelf wil ontdekken en laten zien is van harte welkom op wederom een zinderende zomerweek op La Farge.
We gaan dromen en creëren, grote en kleine dromen, onze droomkracht versterken en natuurlijk helpen we elkaar om te dromen, te durven en te doen.

 
La Farfee land - 4 augustus tot 11 augustus VOOR DE KIDS

Hé kids, moet je eens horen...

Toen ik een tijdje geleden op La Farge was, heb ik een ontdekking gedaan. Ik heb een nieuw stuk land ontdekt. Volgens mij is dit stuk land heel bijzonder en ik heb het La Farfee genoemd.
La Farfee is een heus toverland, een wonderland. In dit land woont de wensenfee, maar ook de geest uit de aladinlamp woont er en de keizerin van Fantasialand. Sinds kort wonen ze allemaal hier in La Farfee. De toverfee vertelde me dat er alleen nog iets mist in La Farfee en dat zijn kinderen. De Fee zoekt naar kinderen met mooie wensen, dromen en ideeën, zodat zij die kan vervullen.
Dus kom allemaal naar La Farfee en neem al je vriendjes mee. Met z'n allen kunnen we er dan voor zorgen dat La Farfee het mooiste land van allemaal word! Misschien wil je wel dat er een uitkijktoren komt of een mooie drinkplaats voor de dieren. Vind je dat er een brug moet komen naar de overkant van de rivier, of bouw je liever een mooie dam? Misschien wil je de fee wel helpen met het maken van een toegangspoort voor La Farfee of vind je het leuk om een groot windorgel te bouwen voor in het bos. In La Farfee mag en kan bijna alles! 
Tijdens de zomercursussen wordt er dus ook voor kids een spannende workshop gegeven. Iedereen vanaf zes jaar is welkom. Ieder jaar hebben we weer een leuk nieuw thema waar we mee aan de slag gaan.

Het ene jaar zie je allemaal wilde indianen op La Farge lopen en het volgende moment verandert de boel plots in een heuse toverschool. Ook zijn er in het bos al eens lieve elfjes gezien, die belaagd werden door boze trollen. Vorig jaar kreeg La Farge zelfs bezoek van moeder aarde, vader hemel, en broer vuur en zusje water.
 
Zoals de foto's laten zien; er wordt gespeeld, geknutseld, gezonden en gebouwd. Het is een week waarin de kids het geweldig naar hun zin zullen hebben, want bijna alles kan en alles mag.
Aan het eind van de week wordt er door de kids ook altijd een groot spektakel georganiseerd, om de ouders te laten zien wat ze allemaal beleefd hebben. Dat is voor alle mensen op het terrein altijd een moment om naar uit te kijken, want het is geweldig om te zien wat die jongens en meiden daar weten neer te zetten!

Deze workshop voor de kinderen geeft de ouders alle ruimte om in vrijheid aan zichzelf toe te komen. Een echte vakantie dus!

 
Eten en drinken
 
Drie keer per dag word je verwend met heerlijke, vegetarische maaltijden, geserveerd op het terras. Het 3-gangen-diner wordt bereid door ervaren koks.

Voor of na het avondprogramma kun je gezellig wat drinken op het terras, bijpraten bij het kampvuur of nog een frisse duik nemen in de rivier.

Begeleiders

De enthousiaste begeleiders zijn deskundig vanuit zeer uiteenlopende achtergronden en opleidingen. Ze spelen in op de behoeften en inbreng van de deelnemers. Kernwoorden zijn: respect, integriteit, professionaliteit, speelsheid en humor. Er wordt gewerkt met meditatie, energie, lichaamswerk, schilderen, beeldhouwen en vele andere vormen van creativiteit.

 

 

Prijzen

De genoemde prijzen zijn per week en op basis van kamperen met volpension.

Intuïtief schilderen € 395

Zomercursus: Maak je dromen waar € 490

Kinderworkshop € 150

Verblijf zonder deelname aan een cursus € 215

(Dit is uitsluitend voor partners en kinderen (vanaf 13 jaar) van de deelnemers en dit bedrag is inclusief volpension.)

Verhuur van 2-persoonskamer of caravan € 130

(beschikbare aantal is beperkt)

 

 

Uitgebreide informatie is te vinden op www.anneliesdolle.nl onder 'La Farge'.

 

Wilt u verder nog meer informatie, mail of bel ons dan.
Telefoon nummer: 0184-682619

E-mailadres: anneliesdolle@hetnet.nl

 

 

Opendag/Reünie La Farge 15 april

Van harte nodigen we je uit op onze Opendag/Reunie op zondag 15 april om 16.00 uur. Op Lekdijk 337, 2957 CN, in Nieuw Lekkerland.

Onder het genot van een hapje en drankje ontmoeten we elkaar, praten we bij en dromen over de zomer op La Farge. Dit jaar is ons thema: Maak je dromen waar.

Wil je vast een voorproefje voor wat de La Farge zomercursussen jou kunnen bieden, doe dan in de ochtend van 15 april mee aan de
Dagdromendag.

Lijkt het je heerlijk om de ruimte te geven aan je dromen, die te koesteren, te verwennen en in het zonnetje te zetten? Wil je dit graag doen samen met andere dromers op een speelse en intensieve manier? Meld je dan aan voor deze Dagdromendag.

 

Tijd: 10.30-15.30

Locatie: Lekdijk 337, 2957 CN, Nieuw Lekkerland.

Kosten: 45 Euro incl lunch.

Deelname aan de opendag die aansluitend om 16 uur begint is uiteraard gratis! Laat ons even weten of je komt.


 

 


 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy