Nieuw boek & Activiteiten voor onderwijs en opvoeding

Samtati, Duffel (B)

02/01/2015

Trefwoorden: opvoedingsproblemen, De eigenwijze kikker, Borsbeek, onderwijzers
Projecten en opleidingen voor onderwijs en opvoeding.
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online
Samtati

NIEUW BOEK & ACTIVITEITEN
VOOR ONDERWIJS EN OPVOEDING

Januari 2015 door Hilde Van Bulck
INHOUD

1. Het nieuwe jaar
2. Nieuw: Kennismakingsavonden: Opstellingen voor klas- en opvoedingsproblemen
3. Nascholing: Teaching by being module 1
4. Nieuw boek: De eigenwijze kikker
5. Op zoek naar een spreker?
6. Nieuw Artikel: Op school loopt het voor geen meter
7. Familieopstellingen
8. Visuele terugblik op de onderwijsdag: Een andere kijk op onderwijs.
 
1. Het nieuwe jaar 

Het oude jaar heeft nauwelijks de hielen gelicht of het nieuwe jaar staat al paraat met een waaier aan mogelijkheden om je dromen waar te maken, gemiste kansen in te halen en nieuwe velden te exploreren. Ik wens je alle liefde die je hart verlangt in je persoonlijk leven. Diezelfde liefde wens ik ook voor alle leerlingen, leerkrachten, directies, ondersteunend personeel, opvoeders, ouders en iedereen die met onderwijs en opvoeding bezig is. Als de liefde stroomt, wordt leren gemakkelijk en is dat niet wat we voor elk kind wensen?
 
2. Kennismakingsavonden:
Opstellingen voor klas- en opvoedingsproblemen.

Het zal je maar overkomen. Je zit met een probleem in je klas waar je maar niet de vinger kunt opleggen. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je krijgt het spanningsveld niet opgelost. Je kind wil niet meer naar school of kampt ineens met leermoeilijkheden terwijl daarvoor alles vlot verliep. Je wilt het beste voor je kind, maar je krijgt geen helder zicht op het probleem.  
Om de drempel naar het werken met opstellingen, een werkwijze om probleemsituaties te ontknopen, kleiner te maken en de kracht ervan te ontdekken nodig ik je uit op twee kennismakingsavonden, waar ik geïnteresseerden wil samenbrengen om allerlei moeilijkheden onder het vergrootglas van het systemisch werk te leggen. We doen een oefening om je inzichten te vergroten en gaan via mini-opstellingen de aangebrachte problemen helder maken zodat je weer verder kan. We bouwen samen aan de avond en onderzoeken oplossingen die je een steuntje in de rug bieden. We gaan het experiment niet uit de weg. De kennismakingsavond richt zich tot leerkrachten, directeurs, coördinatoren, leerlingenbegeleiders, therapeuten, opvoeders, clb-medewerkers, pedagogische begeleiders en nascholers van alle niveaus. Maar ook ouders en andere geïnteresseerden in opstellingswerk zijn heel erg welkom. Lees verder.
 
Dinsdag 20 januari 2015
Dinsdag 10 februari 2015
Van 20 tot 22 u

Borsbeek
Op voorhand aanmelden is noodzakelijk.
Schrijf je nu in!
 
3. Nascholing voor kleuterleidsters, onderwijzers, leerkrachten (in spe), docenten, opvoeders, ouders: Teaching by being module 1
 
 'Een toekomstige leerkracht moest stage doen in de basisschool. Ze had een piekfijne lesvoorbereiding in elkaar gestoken en was klaar voor haar eerste les. In de klas liep het echter niet zo vlot als ze had gehoopt. 'Hoe kan dat nu?' zei de stagebegeleidster. 'Je hebt in je voorbereiding alles toegepast wat je hebt geleerd in de lerarenopleiding. Ik begrijp het niet.' De leerkracht in spe was erg teleurgesteld en kwam  Teaching by being volgen. Ze vroeg zich af of ze wel geschikt was om voor de klas te staan. 
Daarna ging ze opnieuw op stage en ze bereidde haar les weer piekfijn voor, met één verschil. Ze nam zich voor om de tools die ze tijdens Teaching by being had geleerd mee naar de klas te nemen. Het verschil was gigantisch. Ze voelde zich zelf in haar nopjes en had de kinderen helemaal mee. 'Hoe kan dat nu? zei de stagebegeleidster opnieuw. Wat een verschil! Zie je wel dat je het kunt! Wat heb je nu toch anders gedaan?' De stagebegeleidster had het niet begrepen, maar de leerkracht in spe wist nu dat 'aanwezig zijn in jezelf' een sleutel is om succesvolle lessen te geven.
 
Teaching by being is een training waarbij je leert om stevig met twee voeten op de grond in de klas te staan. De praktisch bruikbare oefeningen leren je... lees meer.

Zaterdag en zondag 24 en 25 januari 2015
Donderdag en vrijdag 19 en 20 januari 2015
Borsbeek
Van 10 tot 17 u
Schrijf je nu in!


4. Nieuw boek! De eigenwijze kikker 
Niet zonder een beetje fierheid kondig ik mijn tweede boek aan dat eind januari verschijnt. Het is geschreven en ontstaan vanuit mijn jarenlange belevenissen in het onderwijs. Ik hoop dat het voor velen een inspiratiebron mag zijn om vanuit bewust aanwezig zijn met kinderen en jongeren om te gaan. In de volgende nieuwsbrief maak ik bekend waar en wanneer ik het boek zal voorstellen aan het publiek. Je kan nu al voorproeven van het eerste hoofdstuk door op de cover te klikken.

Wil je je exemplaar nu al bestellen en met een persoonlijke boodschap thuis gestuurd te krijgen (van zodra het geleverd is)? + gratis kikkermagneet.

 

5. Op zoek naar een spreker?

Ben je nog op zoek naar een spreker voor je pedagogische studiedag, een ouderavond, voor je vereniging, je congres, ...?
Ik sta klaar om op een inspirerende en creatieve manier de geheimen van lesgeven en opvoeden met jou te delen.
 
Neem contact op via onderstaande coördinaten
met vermelding van je naam, functie en telefoonnummer.

6. Nieuw artikel: Op school loopt het voor geen meter
Verschenen in Pure Child magazine december 2014

Een verhaal uit het dagelijkse leven:7. Familieopstellingen

Het grootste geschenk dat een leerkracht of een directeur aan de school kan geven, is in het eigen familiesysteem stappen.
Lees meer.

Inschrijven voor een eigen opstelling of als representant.
Borsbeek
Zondag 18 januari 2015
Zondag 15 februari 2015
Zaterdag 14 maart 2015
Van 10 tot 17 u
Schrijf je nu in.


8. Terugblik op de onderwijsdag: Een andere kijk op onderwijs

Enkele sfeerbeelden van de onderwijsdag van 7 december ll.
In de volgende nieuwsbrief, vind je meer info over deze meer dan geslaagde dag.
Hilde Van Bulck
Expert in THE NEW TEACHING
Spreker, Systemisch opsteller
Auteur van 'De nacht van ons leven'
Auteur van 'De eigenwijze kikker' (verschijnt 1 februari 2015)
Stichter en be-ziel-ster van Samtati

info@the-new-teaching.com
www.the-new-teaching.com
015 31 54 81
0493 247 547
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook
Copyright © 2014 Samtati bvba, All rights reserved.
Dit is de nieuwsbrief van The New Teaching - www.the-new-teaching.com.

Mijn contactgegevens zijn:
Samtati bvba
Gasstraat 19
Duffel 2570
Belgium

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy