Prikkelende activiteiten voor bewust-ZIJN en groei & nieuw boek

Samtati, Duffel (B)

12/01/2015

Trefwoorden: Hilde Van Bulck, hartskwaliteiten, oceaanademhaling, representant
Dit is de nieuwsbrief van Hilde Van Bulck en
Samtati, Huis Van Bewust-zijn.
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online

NIEUW BOEK & PRIKKELENDE ACTIVITEITEN
VOOR BEWUST-ZIJN EN GROEI

Januari 2015 door Hilde Van Bulck
INHOUD

1. Het nieuwe jaar
2. Vanuit je eigen wijsheid je emoties lossen en laten: TIPS
3. Het ontwaken van je hartskwaliteiten
4. Familieopstellingen + data
5. Open avonden voor ZIJNsbeleving + data
6. Wat zeggen de deelnemers van de open avond en de familieopstellingen?
7. Nieuw: Kennismakingsavonden: Opstellingen voor opvoedings- en  klasproblemen + data
8. Nieuw boek: De eigenwijze kikker
9. Op zoek naar een spreker?
10. Nieuw Artikel: Op school loopt het voor geen meter
11. Een glimp op de onderwijsdag: Een andere kijk op onderwijs.
 
1. Het nieuwe jaar 

Het oude jaar heeft nauwelijks de hielen gelicht of het nieuwe jaar staat al paraat met een waaier aan mogelijkheden om je dromen waar te maken, gemiste kansen in te halen en nieuwe velden te exploreren. Ik wil je tijdens dit nieuwe begin je uitdrukkelijk alle liefde toewensen die je hart verlangt in je persoonlijk leven. Diezelfde liefde wens ik ook voor iedereen die je dierbaar is, maar eigenlijk voor elke mens waar hij of zij ook woont en leeft op deze wondermooie planeet. 
 
2. Vanuit je eigen wijsheid je emoties lossen en laten.
Een terugblik
Zomaar uit het niets, schijnbaar, kwam het idee om mijn kennis over hoe je je emoties kunt lossen en laten voor wat ze zijn door te geven aan iedereen die er behoefte aan had. Een drieluik zette ik op poten. En wat bleek? De formule raakte de fijnste smaakpupillen. De deelnemers beleefden wonderbaarlijke beelden of ervaringen, eentje waar ze anders minder goed bij konden komen. En ze vroegen uitdrukkelijk naar meer.
We introduceerden eveneens de oceaanademhaling, een groepsademhaling die ik tot hiertoe nog nergens ben tegen gekomen. De gezamenlijke uitvoering ervan trekt de helingstrilling op naar een hoog niveau. Wie weet heb ik wel iets nieuws bedacht.
Wegens het vele werk dat gepaard gaat met het uitgeven van mijn nieuw boek, staat deze workshop voorlopig niet op het programma, maar hij komt zeker nog terug. 
Ik kan je alvast wel enkele tips meegeven:
  • Besteed dagelijks aandacht aan je ademhaling. Werkelijke aandacht, geen mentale aandacht.
  • Neem er enkele minuten voor vrij, maar observeer ook je ademhaling tijdens je dagelijkse activiteiten of wanneer je een uitleg doet. Je zult merken dat je ademhaling dan dikwijls stopt of hoog wordt. Door er alert voor te zijn breid je je adembewust-ZIJN uit.
  • Klamp je aan niets of niemand vast, nooit.
  • Veroordeel je emoties niet. Kijk er liefdevol naar en laat ze dan los, herkauw ze niet. Je hebt maar één maag. 
  • Hou je gedachten schoon. Ze sturen je emoties aan. Opgeruimde gedachten creëren opgeruimde emoties.
  • Word je bewust dat er heel wat meer bestaat dan wat je ziet en wat je hoort. Maak contact met het allesomvattende veld. 
  • Verbind kosmos en aarde via je mooie hart en geniet van het liefdevolle resultaat.
3. Het ontwaken van je hartskwaliteiten
Een terugblik
De kerstvakantie blijkt een ideale periode te zijn om workshops te geven. Vele mensen hebben vrij genomen. De workshop van de hartskwaliteiten, die gebaseerd is op het gelijknamige boek, zat dan ook propvol. Het is ongetwijfeld een van de meest transformerende workshops die ik geef. Tijdens deze tweedaagse doorlopen we alle noodzakelijke stappen in onze hartcyclus, beginnend toen we nog in het eenheidsbewustzijn leefden. Na onze geboorte ervaren we dat het op aarde veel moeilijker is om dat eenheidsbewustzijn te blijven leven en we beginnen ons af te sluiten van onszelf. Daardoor creëren we een beweging naar de buitenwereld die ons steeds slechter doet voelen en waardoor de afstand tot het eenheidsbewustzijn alsmaar groter wordt. Vele mensen ervaren dit proces in hun leven in de vorm van de moeilijkheden en de relatieproblemen die ze tegenkomen. Dat kan ontzettend zwaar zijn, waarbij de term turbulentie soms een onderschatting kan zijn. In de workshop doorlopen we al die fasen tot we op het punt gekomen zijn dat we er meer dan genoeg van hebben en bereid zijn om opnieuw het contact met onszelf en het eenheidsbewustzijn aan te gaan. Die stap zetten, vraagt heel veel moed en doorzettingsvermogen en is verre van gemakkelijk. Eens het omkeerpunt gemaakt, voelt men zich vrijer en blijer en lijkt alles gemakkelijker te verlopen. 
Iedere deelnemer is door het omkeerpunt gegaan. We hebben dus bij iedereen een transformatie gezien van zwaarte naar lichtheid.
Mijn ervaring bij deze transformatie is dat geen enkele deelnemer nog terug kan naar de zwaarte in zijn of haar leven zoals het ooit ervoor is geweest. De noodzaak is weg. Dan krijgen de deelnemers een ultieme opdracht mee naar huis, eentje om u tegen te zeggen. Als ze die opdracht durven uitvoeren, is een belangrijke hartskwaliteit geactiveerd. De mooie ervaringen die van daaruit naar me toekomen, ontroeren mijn hart steeds opnieuw. Niets is hetzelfde gebleven. Wat is dan die opdracht? Die mag je een volgende keer zelf komen ontdekken. ;-)
 

Je ontspannen voelen, je gezien en gehoord voelen, het gevoel hebben dat je ergens bijhoort, liefhebben en graag gezien worden, je erkend voelen, je plekje in je familie van herkomst vinden, een onbestemd verdriet kunnen plaatsen, een verklaring vinden voor je angsten, het zijn basisemoties waar de meesten van ons wel eens tegenaan lopen. Je vraag opstellen en het antwoord zich visueel laten ontvouwen of gewoon deelnemen om je inzichten te verrijken, het kan allemaal tijdens familieopstellingen.
Kom gerust eens kennis maken. Ik werk met ervaren representanten. Maar laat je daardoor niet weerhouden om mee te doen. Ook jij kunt op een fijne manier groeien door bij te dragen aan een opstelling en daardoor ook aan je eigen welzijn.

Inschrijven voor een eigen opstelling of als representant.
BORSBEEK
Zondag 18 januari 2015
Zondag 15 februari 2015
Zaterdag 14 maart 2015
Van 10 tot 17 u
Schrijf je nu in via deze link.


ANTWERPEN
Donderdag 5 maart 2015
Donderdag 2 april 2015
Van 19.30 u tot 22 u

Schrijf je nu in via deze link
 
Als je nog nooit hebt deelgenomen aan een familieopstelling of je wilt de wetmatigheden beter begrijpen, raad ik je aan om eerst een lezing te volgen.

Lezing: VIA FAMILIEOPSTELLINGEN NAAR DE KERN VAN JE PROBLEEM

LIER
Woensdag 21 januari 2015
Van 20 u tot 22 - 22.30 u.

Schrijf je nu in via deze link.

5. Open avonden voor ZIJNsbeleving

De bekende psychiater Dirk De Wachter schreef het in zijn nieuw boek 'Liefde, een onmogelijk verlangen': Je kunt geen problemen oplossen door te praten. Minder woorden gebruiken, is beter. (vrije weergave van zijn woorden). Zo zijn de open avonden voor zijnsbeleving opgevat. We analyseren geen enkel probleem, we geven geen advies en zeker geen oplossingen en toch voel je je beter na een open avond. Hoe komt dat? We gaan voorbij de woorden, voorbij de gedachten, voorbij hoe het hoort of hoe het zou moeten zijn. In overgave, in speelsheid, in ernst, in beweging, in stilte, in humor, in aanraking, in klank, in contact, in verbinding, in liefde, in vertrouwen. Doe je mee? 

Vrijdag 16 januari 2015
Vrijdag 13 februari 2015
Vrijdag 20 maart 2015
Vrijdag 17 april 2015
Vrijdag 22 mei 2015
Van 20 tot 22 u
Schrijf je nu in via deze link!

Je kunt je voor elke avond apart inschrijven
Bij inschrijving voor de ganse reeks krijg je een korting.

6. Wat zeggen de deelnemers van de open avond en de familieopstellingen?

'De impact van de familieopstellingen, de open avonden, het samenzijn met iedereen die deel uitmaakt van Samtati begint hier serieus in te werken. Niet alleen mijn kijk op de wereld maar ook hoe iedereen naar mij kijkt, verandert. Ik ben heel dankbaar jullie allemaal op mijn pad te ontmoeten, dankzij jullie beleef ik dit allemaal. En ik voel mij er heel gelukkig bij.' 

'Je neemt me de woorden uit mijn mond.'
 
7. Kennismakingsavonden:
Opstellingen voor opvoedings- en klasproblemen.

Het zal je maar overkomen. Je zit met een probleem waar je maar niet de vinger kunt opleggen. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je krijgt het spanningsveld niet opgelost. Je kind wil niet meer naar school of kampt ineens met leermoeilijkheden terwijl daarvoor alles vlot verliep. Of je kind sluit zich ineens op en wil je niets meer vertellen. Je wilt het beste voor je kind, maar je krijgt geen helder zicht op het probleem.  
Om de drempel naar het werken met opstellingen, een werkwijze om probleemsituaties te ontknopen, kleiner te maken en de kracht ervan te ontdekken nodig ik je uit op twee kennismakingsavonden, waar ik geïnteresseerden wil samenbrengen om allerlei moeilijkheden rond opvoeding en lesgeven onder het vergrootglas van het systemisch werk te leggen. We doen een oefening om je inzichten te vergroten en gaan via mini-opstellingen de aangebrachte problemen helder maken zodat je weer verder kan. We bouwen samen aan de avond en onderzoeken oplossingen die je een steuntje in de rug bieden. We gaan het experiment niet uit de weg. De kennismakingsavond richt zich tot iedereen die jongeren en kinderen begeleidt of ermee samen leeft. Ook andere geïnteresseerden in opstellingswerk zijn heel erg welkom. Lees verder.
 
Dinsdag 20 januari 2015
Dinsdag 10 februari 2015
Van 20 tot 22 u

Borsbeek
Op voorhand aanmelden is noodzakelijk.
Schrijf je nu in!
 
 
8. Nieuw boek! De eigenwijze kikker


 
Niet zonder een beetje fierheid kondig ik mijn tweede boek aan dat eind januari verschijnt. Het is geschreven en ontstaan vanuit mijn jarenlange belevenissen in het onderwijs. Ik hoop dat het voor velen een inspiratiebron mag zijn om vanuit bewust aanwezig zijn met kinderen en jongeren om te gaan. In de volgende nieuwsbrief maak ik bekend waar en wanneer ik het boek zal voorstellen aan het publiek. Je kan nu al voorproeven van het eerste hoofdstuk door op de cover te klikken.

Wil je je exemplaar nu al bestellen en met een persoonlijke boodschap thuis gestuurd te krijgen (van zodra het gedrukt en geleverd is)? + gratis kikkermagneet.

 

9. Op zoek naar een spreker?

Ben je nog op zoek naar een spreker voor je voor je vereniging, je congres, je culturele kring, je club ...?
Ik sta klaar om inspirerende en creatieve lezingen te geven. Je kan kiezen uit:
1. Wat zijn familieopstellingen? Hoe kunnen ze een meerwaarde zijn in je leven?
2. Hoe verandert je leven na een overlijden? Een andere kijk op leven en dood vanuit bezieling.
3. Iedereen hoort erbij, ook het zogenaamd luie of lastige kind. De geheimen van lesgeven en opvoeden.
 
Neem contact op via onderstaande coördinaten
met vermelding van je naam, functie en telefoonnummer.

10. Nieuw artikel: Op school loopt het voor geen meter
Verschenen in Pure Child magazine december 2014

Een opvoedingsverhaal uit het dagelijkse leven:
11. Terugblik op de onderwijsdag: Een andere kijk op onderwijs

Een glimp op de onderwijsdag van 7 december ll.Maak er een deugddoend nieuw jaar van.
Ik ontmoet je graag op een van de activiteiten.

Hilde Van Bulck
Expert in THE NEW TEACHING
Spreker, Systemisch opsteller
Auteur van 'De nacht van ons leven'
Auteur van 'De eigenwijze kikker' (verschijnt 1 februari 2015)
Stichter en be-ziel-ster van Samtati

info@the-new-teaching.com
www.the-new-teaching.com
015 31 54 81
0493 247 547
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook
Copyright © 2013 Samtati bvba, All rights reserved.

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy