Je hebt geen lief(de) nodig! - Happy Valentine!

Enthousiasme, Athus (B)

06/02/2015

Trefwoorden: Liefde, Ineke Van Lint, pijnlijke relaties, Valentijn


Liefde-vol wezen,

als een volwaardig product van deze maatschappij en bijhorende conditionering, ben je waarschijnlijk op zoek naar Liefde, zoals iedereen.

We maken jammer genoeg de gigantische vergissing te denken dat die Liefde van buitenaf moet komen. We wachten op en smachten naar de 'Ware Jacob(a)'. Die zal al onze behoeften vervullen en al onze angsten inlossen. We voelen ons miserabel zolang we die niet gevonden hebben, en angstig hem/haar kwijt te geraken als we die wel hebben. We geraken teleurgesteld als die 'Ware' niet de 'Ware' blijkt te zijn en gaan dan koortsachtig op zoek naar een ander die ons deze keer wél de ultieme Liefde zal kunnen geven. Of we geven de zoektocht op.

Het zielige hieraan is dat we eeuwig op zoek kunnen blijven naar iets dat niet bestaat, namelijk een ander mens die onze behoefte aan Liefde dag na dag zou kunnen invullen.

Het goede nieuws is echter dat wij dat zelf kunnen! Meer nog, we kunnen onze zoektocht naar Liefde van buitenaf meteen staken, gezellig achterover leunen en beseffen dat wij geen lief nodig hebben. Het komt er niet op aan een lief te HEBBEN. Oh nee? Nee! Waarom niet? Omdat wij zelf al helemaal Liefde ZIJN. Eens we dat beseffen is het gedaan met de ellende. Gedaan met die opgeklopte romantiek. En ook gedaan met de teleurstelling, de machtsspelletjes, de niet ingeloste verwachtingen, de relationele ellende.

Van zodra je beseft dat je uit Liefde gemaakt bent en helemaal Liefde BENT, dan hoef je niet meer naar Liefde te zoeken in de buitenwereld. Je moet weer bewust worden van jouw Ware Natuur, jouw diepere Aard. Het is niet een kwestie van een 'lief te hebben', maar van jezelf lief te hebben! Als je houdt van jezelf en beseft dat je Liefde bent, dan straal je Liefde uit, en word je een magneet voor Liefde vanuit de buitenwereld! Je trekt aan wat op dezelfde golflengte vibreert. Je kunt dus maar Liefde aantrekken vanuit de buitenwereld, als je zelf Liefde bent en uitstraalt. Je trekt naar je toe wat je BENT.

Valentijn is het feest van de Liefde. Maar laat ons eens de puntjes op de i zetten en dit feest ont-doen van al die romantische tierlantijntjes. Laat ons eens zien waar het echt om gaat: om Jezelf lief te hebben! Want als je dit niet kunt, ben je afhankelijk van (de Liefde van) een ander, en dat is een garantie voor onrust, angst, stress en afzien.

Koester jezelf op deze dag. Wees lief voor jezelf. Hou van jezelf. Maak van deze dag JOUW feest. Het feest van Liefde voor Je-Zelf. Verhoog je bewust-zijn van Liefde. Besef dat jij Liefde bent en dat je niets van buitenaf nodig hebt. En wees dankbaar voor de Liefde die naar jou toekomt, maar word er niet afhankelijk van.

Vervang het woord hebben door zijn.
"Ik HEB geen lief(de) nodig want ik BEN Eén en Al Liefde!
IK BEN AL-EEN.
Ik HEB dus niets meer nodig want ik BEN het al!"

Meer lezen over dit onderwerp en jezelf/iemand anders een cadeautje geven? Hieronder vind je drie boeken waarin het onderwerp 'Liefde' wordt uitgespit. Geniet van de lectuur!

  ZAL JE ALTIJD VAN MIJ HOUDEN?

  OP ZOEK NAAR LIEFDE

  PIJNLIJKE RELATIES

Ik wens je een Liefde-VOL leven!

Ineke Van Lint
www.enthousiasme.infoineke@enthousiasme.info - www.enthousiasme.info

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy