Stop de opvoedstrijd in je nieuw samengesteld gezin

Droomcirkel, Bierbeek (B)

12/02/2015

Trefwoorden: Cindy Schepers, kinderen, stiefouder, relatie 
Stop de opvoedstrijd
in je nieuw samengesteld gezin
 

In de workshop S.O.S. – Stop de Opvoed-Strijd!” op vrijdag 24 april 2015 leer je hoe het zit met opvoeding in een nieuw samengesteld gezin en hoe je tot afspraken komt waar je beiden achter staat.
 
Zo roep je een halt toe aan de spanning in huis, staat je relatie niet langer op de helling, ontstaat er duidelijkheid voor iedereen, zijn er minder regeltjes en meer effect en komen de kinderen graag naar jullie gezin. De band met hen verbetert zienderogen. 
 
 
 
 
Deze workshop is iets voor jou als je in een nieuw samengesteld gezin woont en je in 1 of meer van volgende vragen herkent:
 
 
- Wat als jij en je partner het niet eens zijn over het omgaan met de kinderen? Wat als jullie beiden anderen dingen van de kinderen verwachten over hun inzet in het huishouden, op school of hoe je omgaat met elkaar? Wat als jullie elk andere ideeën hebben over straffen en belonen?
 
- Ben je een biologische ouder en heb je de indruk dat je al heel veel hebt toegegeven aan je partner maar dat het nooit genoeg is en er steeds nieuwe regeltjes komen? Maak je je daarbij zorgen om je kinderen? Dat ze zich niet thuis voelen bij jullie of niet meer graag komen?
 
- Weet je niet wie wat te zeggen heeft in je nieuw samengesteld gezin? Weet je niet welke regels en afspraken voor wie gelden? Wat kan je verwachten van kinderen die niet altijd in jullie huis wonen? Hoe voer je wijzigingen door in de bestaande gewoonten zonder je kinderen te verliezen?
 
- Ben je een stiefouder en heb je beslist dat de opvoeding van je stiefkinderen jouw zaken niet zijn, maar merk je dat je je toch “bemoeit” omdat je je mening niet kan loslaten? Omdat je net meent dat jouw principes waardevol zouden kunnen zijn of gewoon, omdat het sterker is dan jezelf?
 
- Of zijn jij en je partner het eens met elkaar over hoe het er aan toe zou moeten gaan, maar merk je dat iets in jou er voor zorgt dat je je niet aan de afspraken houdt? Dat je je schuldig voelt, toch je stem niet kan laten horen of wat dan ook?
 
 
Het goede nieuws is dat het helemaal niet fout hoeft te lopen:
 
Als jullie helder weten wat de belangrijkste spelregels zijn en hoe je de relaties met elkaar uitbouwt, kan je samen tot afspraken komen waar je echt achter kan staan. Ook als jullie elk een andere mening hebben of dit tot nu toe zonder succes hebben gedaan.
 
Dit is precies wat je gaat leren in de workshop S.O.S. – Stop de Opvoed-Strijd!
 
 
Tijdens deze workshop komen volgende onderwerpen aan bod:
 
1.      De spelregels over opvoeden in een nieuw samengesteld gezin
2.      Hoe discipline een hechte relatie met het kind niet in de weg hoeft te staan
3.      Welke mentaliteitswijziging nodig is en hoe je daartoe komt
4.      Drie tips om tot betere relaties te komen
5.      Een manier om veranderingen aan te brengen, ook al wil je partner niet
6.      Hoe je effectief tot afspraken komt, ook bij zogenaamde onoplosbare problemen
 
 
Het resultaat is eenduidig: je ziet sneller wat de patronen zijn tussen jullie en waar het mis loopt. Je leert milder zijn naar jezelf en naar elkaar. De relatie met je partner komt niet langer in gevaar als jullie een meningsverschil hebben. Hierdoor verbeter de sfeer in huis, net zoals de relatie met de (stief)kinderen.
 
 
 
Opgelet! 
 
Deze workshop wordt slechts 1 keer georganiseerd en het aantal plaatsen is beperkt, dus zorg dat je er bij bent en schrijf je meteen in.
 
Schrijf in vóór 20 februari en geniet van een vroegboekkorting voor jezelf én je partner.
 
 
 
 
Wie ben ik?
 
nieuw samengesteld gezin.jpgIk ben Cindy Schepers, relatietherapeute en ervaringsdeskundige in het domein van nieuw samengestelde gezinnen: ik ben moeder van twee jonge kindjes en twee puberende stiefdochters. Ik ben gehuwd met Peter, de vader van mijn kinderen.
 
Toen ik zelf stiefouder werd dacht ik dat mijn achtergrond als psychotherapeute voldoende zou zijn om ons gezin te doen slagen. Niets bleek minder waar! Sommige frustraties en vervelende gevoelens die ik had, kwamen tussen mij en mijn partner te staan.
 
De afgelopen jaren heb ik me daarom in de psychologie van het nieuw samengestelde gezin verdiept. Deze ervaring zet ik graag mee in tijdens het begeleidingswerk van stiefouders en koppels in nieuw samengestelde gezinnen.
 
Ik hecht zowel belang aan het ontwikkelen van de relaties als het komen tot concrete, praktische antwoorden.
 
 
Op mijn website www.cindyschepers.be lees je tal van artikels in verband met de uitdagingen voor stiefouders en koppels in een nieuw samengesteld gezin.
 
 
 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy