Wil je persoonlijk coaching bij het schrijven van jouw boek?

Geert Kimpen, Bodegraven (NL)

15/02/2015

Trefwoorden: Christine Pannebakker, manuscript, uitgever, Gouda

  schrijfcoaching  

 

Wil je persoonlijke coaching bij het schrijven van jouw boek?
Dat kan bij Christine Pannebakker.

 

Wat kan je verwachten?

 

 

Non-fictie 

 

Christine leest en redigeert jouw manuscript.
Ze kijkt met jou naar de aantrekkelijkheid van de titel, de helderheid van de inhoudsopgave, de opzet van het boek, de leesbaarheid en toon van de theorie, de samenhang tussen alinea’s en hoofdstukken, onduidelijkheden voor de lezer, herhaling van theorieën, zinnen en woorden. Is de schrijfstijl aansprekend voor het doelpubliek? Ze motiveert en stimuleert om reeds geschreven teksten te verbeteren. En spoort je aan nieuwe teksten in een flow te schrijven. Hoe? Ook dat geeft ze je mee.

 

Fictie 

 

Christine redigeert jouw manuscript.
In recensies worden de schrijfstijl, het plot en de personages in Christine’s boeken geroemd. Ze redigeerde o.a. alle romans van Geert Kimpen, waaronder De Kabbalist dat in vijftien talen verscheen en 29 keer werd herdrukt. Ze begeleidde inmiddels honderden deelnemers van de Schrijfweken bij de eerste opzet van het boek en op close reading van de eerste teksten.
Christine leest en redigeert jouw manuscript op de eerste zin, plot, verhaallijn, aantrekkelijkheid en herkenbaarheid van personages, spanning, continuïteit, herhaling, de opbouw van spanning in hoofdstukken en in het boek, overbodige scènes, onduidelijkheden, schrijfstijl en het woord- en taalgebruik. Ze motiveert en stimuleert om reeds geschreven teksten te verbeteren. En spoort je aan nieuwe teksten in een flow te schrijven. Hoe? Ook dat leert ze je.

 

Publiciteit en Marketing

Je manuscript is al klaar en staat op het punt te verschijnen. Zoek je een uitgever of geef je het liever uit in eigen beheer? Hoe zet je jouw boek in de wereld? Hoe vind je jouw publiek? Is je persbericht aantrekkelijk genoeg? Geef je een boekpresentatie en hoe pak je dat dan aan? Hoe kun je lezingen geven? Christine Pannebakker denkt mee met de mogelijkheden om jouw boek de wereld in te zetten.  

 

Concept-bespreking

Je hebt al wel een vaag idee voor een boek, maar je weet niet hoe het aan te pakken? Twijfel je tussen fictie of non-fictie? Een boek in de eerste of derde persoon? Wat hoort er wel in het boek en wat niet? Hoe begin je? Waar schrijf je? Hoe ga je om met mensen uit je omgeving die een rol krijgen in het boek? Hoe dicht bij de waarheid moet je blijven? Christine Pannebakker helpt je op weg om de eerste belangrijkste keuzes te maken, helderheid te krijgen, het onderwerp af te bakenen en een plan te maken zodat jouw boek eindelijk geschreven wordt.


Praktisch

Redigeren: 3 euro per pagina, excl. BTWToelichting in coaching gesprek: 99 euro per uur, incl. BTW
Coaching in 'Publiciteit en Marketing' of 'Conceptbespreking'
: 99 euro per uur, incl. BTW.
Persklaar maken (voor de laatste spellings- en grammaticafouten): tarief op aanvraagDe coaching vindt plaats in Bodegraven (bij Gouda).
Op verplaatsing, bijvoorbeeld bij u thuis, kan ook, maar dan worden er reiskosten in rekening gebracht.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem rechtstreeks contact op met
susanbrown@londonbooks.eu of info@vrouwenpower.eu

 

Wie is Christine?

 

 

Coaching Christine Pannebakker

Christine Pannebakker schreef dit jaar de roman De week dat verscheen bij de Arbeiderspers. Het boek kreeg lovende recensies in kranten, tijdschriften en op televisie. Met name om de plotwendingen, de schrijfstijl, de (erotische) scenes, de herkenbaarheid van de personages. Het boek stond in de Libris top 10 op de vierde plek.
Eerder verschenen titels als Singles, Het Mama Masterplan en Vrouwenpower. Haar boek Wie ben ik stond in de top 25 van best verkochte boeken 1996. Na een interview in Margriet schreven 15.000 mensen zich in voor een Wie ben ik-dag.
Christine werkte jarenlang als journaliste voor toonaangevende kranten en magazines. Haar rubriek in de Belgische kwaliteitskrant De Standaard werd door de lezers bekroond met de titel ‘Meest gelezen en Best Gewaardeerd.’ Ze maakte jarenlang de Spirituele Margriet en had eigen rubrieken in zakenvrouwblad Avanta en Happinez. Cosmopolitan noemde haar ‘De Nederlandse Bridget Jones.’ Het Algemeen Dagblad vond haar boek Vrouwenpower ‘het Europese antwoord op Eten, Bidden, Beminnen.’
Tijdens de Schrijfweken van Geert Kimpen en Christine Pannebakker begeleidde ze honderden auteurs bij het schrijven van hun boek.
Website:
www.christinepannebakker.com 
Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy