Learn to love your body

Touchstudio, Antwerpen (B)

21/02/2015

Trefwoorden: eigenwaarde, lichaam, voeding, eetpatronen

Workshops Lente 2015

 

LEARN TO LOVE YOUR BODY

7 avondworkshops van 19 maart tot 30 april

 

 

Of het nu maar af en toe is of voortdurend, bijna elke vrouw worstelt met de manier waarop zij haar lichaam beleeft. Zelfkritiek en zelfsabotage kunnen jouw gevoel van eigenwaarde ernstig aantasten. Als je een deel van jezelf niet waardeert of niet tevreden bent met hoe je eruit ziet, dan kan dit een diepgaand effect hebben op je vertrouwen, het kan zelfs leiden tot depressie, invloed hebben op de manier waarop je met voeding omgaat en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.


Als je je afstemt op de wijsheid van je hart, leer je ook om te zorgen voor je lichaam en het te respecteren. Als je ophoudt met kritiek te hebben op je voedingskeuzes of op je lichaamsbeeld, dan kan je lichaam zich ontspannen. Als je de kunst leert om in jezelf te geloven door zelfbewustzijn en respect, dan krijg je vertrouwen en ga je dit op een natuurlijke wijze uitstralen.


Als onderdeel van het houden van jezelf kan je bewuste voedingskeuzes beginnen maken voor je gezondheid en in ruil zal je lichaam zijn natuurlijke vorm en gewicht vinden.


Gedurende 8 lessen gaan we op verkenning door middel van meditaties en met een zorgvuldig uitgewerkte structuur om emotionele kwesties in evenwicht te brengen, om de liefde voor onszelf te bevorderen, om bewuste eetgewoontes aan te nemen en om je lichaamsbeeld te omarmen zoals het nu is op dit moment in je leven.

We gaan thema's verkennen op gebied van:

  • Onvoorwaardelijke liefde
  • De kracht van kwetsbaarheid
  • Lichaamsbeeld en conditioneringen over het fysieke uiterlijk
  • Het leren voelen van lichamelijke gewaarwordingen en het loslaten van pijnlijke emoties
  • Het genezen van schaamte en schuldgevoel
  • Stress, honger en de werking van het zenuwstelsel
  • Het onderscheid maken tussen fysieke en emotionele honger
We zullen hulpmiddelen gebruiken uit het Inner child work, uit de Learning love method©, sleutelconcepten uit Somatic Experiencing© (Peter A. Levine) en begeleide meditaties voor Emotional Healing.

 

 

De informatie die ik met jullie wil delen is gebaseerd op mijn eigen genezingspad rond eetpatronen en lichaamsbeeld.
In de loop der jaren heb ik psychologische en spirituele inzichten verworven waardoor ik eindelijk rust heb gevonden in mezelf en heb leren begrijpen dat het lichaam de tempel is van het goddelijke.

Als je je aangesproken voelt om deze lessen te volgen, aarzel niet om je in te schrijven.


Ik nodig je uit om meer informatie te vragen of om individuele sessies te volgen.

 

Savera Noriega heeft een achtergrond van Gestalt therapie, Transactionele Analyse, psychologie, meditatie en lichaamswerk.

Ze is Somatic Experiencing Practitioner (gecertificeerd door de 'European Association of Somatic Experiencing',) en trainer in Codependency (hiervoor erkend door het Learning Love Institute, Arizona in VS).

Datum: donderdagen 19, 26 maart en 2,9,16,23 en 30 april. Van 19u30 tot 22u00.
Prijs: 170 EUR voor de reeks
Locatie: Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen.
Inschrijvingen en verdere informatie: info@touchstudio.be +32 (0)484/71.39.00

 

 


WORKSHOP VOEDINGSOPSTELLINGEN

Het opstellen van eetpatronen met behulp van systemisch werk

 

Ongeacht leeftijd, geslacht, nationaliteit: voedingspatronen hebben we allemaal. Zonder voeding kunnen we niet. Eten is gezond en bij het innemen van voeding ontstaat altijd wel een patroon. Achter al deze voedingspatronen zit wel een verhaal. Wat zit er aan verhaal achter jouw eetpatronen? Welke krachten en welke zwakten?

Als je inzichten wilt krijgen in jouw motieven of in die van je familiaire of culturele achtergrond wat betreffende jouw eetpatronen, zou je kunnen overwegen om mee te doen aan deze workshop. Ook kun je als representant meedoen om inzichten over eetpatronen in het algemeen te krijgen, omdat je bijvoorbeeld beroepshalve veel te maken hebt met eetgewoonten van anderen en verder wilt kijken dan alleen naar het eetpatroon.
Zoals er geen standaard mensen zijn, zijn er geen standaard eetpatronen. Dit betekend dat ook dan je met allerlei vragen kunt komen, immers achter praktisch elke grote/kleine/extreme/ dagdagelijkse vraag ligt wel een onbewust patroon waar licht op geschenen kan worden. Zo passeren vragen als: eetaanvallen, niet in gezelschap kunnen eten, een allergie hebben, afkeer hebben van bepaald soort voeding. Meestal komt het doel erop neer om meer vanuit je hart te willen gaan eten in plaats van vanuit een automatisch onbewust patroon.

 

Begeleidster: Josienna Davidse

Josienna Davidse heeft in samenwerking met Thorsten Meininger de methode Voedingopstellingen ontwikkeld. In oktober 2013 is het door hen geschreven boek “Een koelkast vol familie, eetpatronen ontrafelen met voedingsopstellingen” uitgekomen. Het schrijven van een boek over hun ervaringen en visie was een logisch vervolg op hun voedingsopstellingenwerk van de afgelopen jaren.
De methode heeft zijn wortels in Familieopstellingen – Systemisch Werk.

 

Datum: Zondag 15 maart. Van 10u00 tot 17u00.
Prijs: 79 EUR
Locatie: Mechelsesteenweg 156, 2018 Antwerpen.
Inschrijvingen en verdere informatie: info@touchstudio.be +32 (0)484/71.39.00

 

www.touchstudio.be

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy