Je lichaam als herberg

Umbra, Deurne-Antwerpen (B)

27/03/2015

Trefwoorden: Borsbeek, Herman Cools, Johan De Groof, lichaamswerk 

 UMBRA organiseert

Je lichaam als herberg

 Umbra-workshop

 Borsbeek, weekend 25-26 april 2015

Zielvol omgaan met lichamelijke signalen en symptomen

Elke ziekte heeft een bruid,
zijn remedie.
Paracelsuse

 
Deze workshop is bedoeld voor iedereen met vragen over lichaam, gezondheid, ziekte of levenskunst. Meer dan een verzameling lichaamsdelen die moet worden gerepareerd, dieper dan DNA en atomen, is het sensitieve instrument dat ons lichaam is immers een gedicht dat gelezen wil worden.

Tijdens deze tweedaagse verbeelden we ons lichaam als een herberg, een pleisterplaats waar allerlei gasten langskomen: gewaarwordingen van kou en warmte, gevoelens van lust en onlust, emoties als plezier, vreugde en opwinding, maar even goed stress, moeheid, verveling, uitputting, depressie of burn-out...
Hoe verscheiden of uiteenlopend ook, elk van deze bezoekers komt met een specifiek verhaal en een verlangen om gehoord te worden.

Deze workshop is een leerschool in het doorgedreven volgen van en gehoor geven aan onze symptomen. Het archetype van de medicijnman is onze gids.
Vanuit het waarnemingsorgaan dat ons hart is, leren we, mild, nederig en nieuwsgierig, te kijken naar gewenste en ongewenste gasten in onze herberg die de vorm aannemen van klachten, kwalen en ziekten.
Aandacht is het sleutelwoord. Aandacht werd van oudsher immers als veruit een van de belangrijkste medicijnen beschouwd.

We leren luisteren naar de poëzie van botten, pezen, spieren en huid.
We leren onze lichamelijke symptomen te lezen als fenomenen waarin zowel gesmoorde verlangens als rauwe klaagliederen resoneren.

In opstellingen en rituelen zetten we organen en andere delen van ons lichaam symbolisch neer. We zoeken naar verstrengelingen in het veld, naar wat uitgesloten wordt.
Kleine bewegingen krijgen hierbij voorrang.
Concreet kijken we naar hoe we onze levensenergie al dan niet laten stromen, naar wat we doen met op- en ontladen, en naar wat stress met ons doet.

We werken met reichiaans lichaamswerk en bio-energetica, met mindfulness en poëzie, met systemisch werk en traumawerk, maar vooral met de kracht van waarachtige ontmoeting.

De workshop richt zich naar gezonde én zieke mensen en is in geen geval een vervanging voor degelijk medisch advies.

Wanneer?
25-26 april 2015

Plaats
Borsbeek (bij Antwerpen)

Begeleiding
Johan De Groof en Herman Cools

Prijs
245 euro voor particulieren (lunch inbegrepen).
300 euro voor bedrijven (lunch inbegrepen)

 Inschrijven

Umbra
Muggenberglei 7, 2100 Deurne
www.umbra-workshops.be 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy