Herbronnen ... kom helemaal tot jezelf ...

Tarayogini, Kluisbergen (B)

24/03/2015

Trefwoorden: Tibetaans, Zuid-Frankrijk, ontstressen, Maaike Decock

 

 
 
 
 
lijn

HERBRONNEN ... Kom helemaal tot jezelf

 

Helemaal tot jezelf komen, tot rust komen, niet enkel voor één week, maar een sterke basis voor de rest voor de rest van je leven.

                                                                                           

Mijn eigen zoektocht heeft mij geleerd dat er een paar zaken belangrijk zijn in het vinden van die "innerlijk" rust.
Het is niet alleen belangrijk om fysiek te "ontstressen", maar daarnaast is het ook belangrijk om bewust te worden van onze denkpatronen, alsook onze oude wonden te helen.
Deze 3 onderdelen zijn allen even belangrijk in "stress release".
Je kan fysiek van alles doen om stress los te maken, maar als je niets doet aan je denkpatronen dan zal je vroeg of laat terug stress in je lichaam krijgen. Maar het omgekeerde geldt ook, je kan tal van inzichten hebben maar hoe breng je die in de praktijk? Hoe krijg je nu die echte change in je leven ...
Wat mij betreft moet je dus op de verschillende gebieden van het "ik" werken: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.
Uit mijn vele opleidingen in het boeddhisme, heb ik een Stress Release program opgemaakt, waarin al deze facetten verweven zitten: dit door te werken met het fysieke lichaam, met ademhaling, de mindset en meditatie.

                                                                                    

Bovendien kan je dit programma volgen in een zeer exclusieve omgeving.

Je investeert een volledige week aan jezelf en ondergaat als het ware een echte metamorfose.
De voormiddag staat in het teken van het stress release program en in de namiddag ben je vrij om te relaxen en tijd aan jezelf te spenderen.
Afhankelijk van je interesses kan je dit doen in een ander kader.

* Misschien heb je een liefde voor de bergen, een ongelovelijk ongerepte natuur, omgeven door Tibetaanse kloosters ... dan moet je zeker mee op onze Yoga en Tibetaanse kloosters, Ladakh (India) 15 aug tem 22 aug 2015 (klik hier voor meer info)
                                                           
* Of je bent een geboren levensgenieter en brengt liever je vrije tijd door als God in Frankrijk. Dan ben je welkom op onze reis Yoga in la douce france, Cardet (Zuid-Frankrijk)
(klik hier voor meer info).

undefined

* Is het al altijd je droom geweest om op safari te gaan, de Hymalaya te zien, en ethnische stammen te bezoeken ... twijfel dan niet en ga mee op onze reis Yoga & wildlife/ethic culture, Chitwan (Nepal) 12 tem 19 oktober 2015 (klik hier voor meer info)

                                                             

Voor mensen met een sterke interesse in de Tibetaanse cultuur hebben we net als vorig een reis naar dit mooie land. Hier is het Stress Release Program niet opgenomen daar de focus hier ligt op het rondreizen.
Pelgrimreis Tibet, 21 juli tem 2 aug 2015 (klik hier voor meer info)

                                                              

En wie zich wil verdiepen in de Tibetaanse Geneeskunde kan mee om de kruiden te bestuderen in Amdo (Tibet).
Study Tibetan Herbals in Amdo, 13 juli tem 21 juli 2015 (klik hier voor meer info)

 

Ik hoop je te ontmoeten op één van de mooie bestemmingen

Maaike

 

Wil je mijn persoonlijk verhaal lezen: klik dan hier.


Hierbij een aantal reacties van vorige deelnemers aan één van de yogareizen:

Zeer mooie cursus in een zeer mooie omgeving, heel professionneel aangepakt. Fantastische opbouw. De oefeningen met de “spiegeling” waren zeer leerrijk. De impakt en betekenis van de elementen was een hele ervaring. De oefeningen in de “open natuur” hadden een veel grotere inpacht op mij.
L.


Dit was voor mij niet zomaar een yogavakantie. Dit was een ontdekkingsreis, een ontdekking van mezelf. Op een zachte manier houden de Yogavorm, Lu Jong, en de lesgeefster, Maaike, je een spiegel voor. En met evenveel zachtheid en mededogen vangt Maaike je weer op.
Bedankt Maaike om me te leren thuiskomen bij mezelf, om me te leren omgaan met mijn pijn en om me te tonen dat er niets mis is met grenzen stellen, integendeel.
Tinne J.


Ik vind Maaike een heel goede lerares, die zeer gestructureerd de essentie kan overbrengen van elke oefening. Een waar talent. Deze belevenis was voor mij zeer rustgevend en interessant. Al had ik wel schrik voor zweverigheid maar dat was overbodig. De week was intens en voor mij persoonlijk juist lang genoeg. Ik voel mij enorm verwend en Maaike heeft met zeer veel respect alle loskomende emoties opgevangen. Het kader was nog veel mooier dan in mijn wilste fantasieën en het eten werd met veel bescheidenheid gepresenteerd maar was superlekker. De groep was een groep om u op uw gemak te voelen, athans voor mij en ik ben geen groepsmens.
Maaike kent haar kwaliteiten en haar grenzen, en dat geeft een groot vertrouwen om u te kunnen overgeven. Voor mij waren de oefeningen die gegeven werden na het eten moeilijker om te beleven. De vrije tijd in de namiddag was leuk om mij eventjes te kunnen afzonderen.
Het was meer dan yoga. Er komt veel achtergrond bijkijken en Maaike heeft door haar gedrevenheid daar el een hele rugzak vol met informatie.
Ik zou graag iets kunnen verzinnen wat bijdraagt tot verbetering voor volgend jaar maar met de beste wil van de wereld … het lukt mij niet.
Marhilde xxx


 


 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy