Hoe omgaan met een stervende?

Iza-men, Heusden (B)

11/04/2015

Trefwoorden: dood, Destelbergen, rituelen, aanrakingVroeg of laat krijgen we allemaal wel eens te maken met een stervende in onze omgeving. Of het nu om een geliefde, een familielid, een buur, een collega of een kennis gaat, de confrontatie met eindigheid en verlies is niet gemakkelijk. Hoe moeten we reageren? Wat te zeggen? Wat te doen? Met de dood vlakbij voelen we ons vaak ongemakkelijk en schroomvol. Toch willen we de stervende niet in de steek laten.
 
Workshop ‘omgaan met een stervende’
 
In deze tweedaagse workshop reik ik je enkele handvaten aan die houvast kunnen bieden als je te horen krijgt dat iemand in je omgeving stervende is en die je kunnen helpen om de tijd die rest zinvol in te vullen.

Daarbij vertrek ik van zes krachtbronnen: de kracht van aanwezigheid, de kracht van emoties, de kracht van communicatie, de kracht van aanraking, de kracht van rituelen, de kracht van loslaten en overgave.

We gaan aan de slag met concrete oefeningen zodat je zelf kan ervaren uit welke krachtbronnen jij het gemakkelijkst kan putten en wat jou de meeste ondersteuning biedt.

Je krijgt ook een uitgebreide syllabus mee naar huis, waarin alles helder uitgelegd wordt, waarin je je eigen ervaringen en inzichten kan noteren en waarin je ook heel wat praktische info terugvindt.
 
praktijkbis0914.jpgDonderdag 23 april en donderdag 30 april van 10u tot 17u

Plaats: praktijk Iza-men, Blauwesteenstraat 63, Heusden (Destelbergen)

Prijs: 95 euro (syllabus, soep, thee, koffie en water inbegrepen)

Inschrijven verplicht: anja@izamen.be of 0485/386 181
Meer info: www.izamen.be
 


Interesseert de workshop jou maar passen de data niet? Stuur dan even een mailtje, zodat ik je op de hoogte kan houden van de volgende data waarop de workshop doorgaat.
 
logo izamen facebookpagina2.jpg
 
 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy