Positief en Oplossingsgericht Leven en Coachen, workshop bij GENT (juni)

Enthousiasme, Athus (B)

05/05/2015

Trefwoorden: De Pinte, Sint-Martens-Latem, Deurle, Sint-Denijs-WestremPositief en Oplossingsgericht Leven en Coachen

Workshop van 3 dagen bij Gent (B) van 11 tot 13 juni

Bij Oplossingsgericht en Positief Coachen houden we ons niet (te lang) bezig met problemen te analyseren en toe te wijzen aan een ver ver-leden. In plaats van te werken met vage hypothesen en te wroeten in iemands (perceptie van zijn) verleden, kijken we wat de persoon in feite wil beleven en wat hem tegenhoudt/blokkeert om het leven te leiden dat hij wil. We werken oplossingsgericht (en niet probleemgericht) naar een harmonieuze toekomst toe waarin de persoon weer in zijn eigen kracht komt te staan en zijn leven in handen kan nemen.

Oplossingsgericht denken is niet alleen heel efficiënt in de setting van therapie en coaching, maar ook in het dagelijkse leven, om impasses op te lossen in je relatie met je partner, kinderen, ouders, vrienden, collega's, oversten of jezelf... Het is een benadering die gericht is op problemen oplossen.
Het zoeken naar oorzaken en schuldigen vergroot alleen maar de onmacht.

     

Uitgangspunten

* Mensen beschikken meestal over de nodige 'resources' of mogelijkheden om, mits oplossingsgerichte ondersteuning van anderen, zelf gepaste oplossingen te construeren.

* De deskundigheid van de hulpverlener bestaat erin de mensen te begeleiden in een proces van oplossingsgericht denken en werken.

* Oplossingsgesprekken moeten naar concrete, bruikbare en haalbare oplossingen leiden, die het welbevinden en het functioneren van de mens bevorderen.

* Gesprekken moeten niet langer duren dan nodig. Van zodra men zich begint te herhalen wordt men deel van het probleem.

* Oplossingen hoeven ook niet spectaculair of allesomvattend te zijn, als ze maar het gewenste resultaat opleveren.

* Respect voor de eigenheid en het zelfbeschikkingsrecht van de mens, gekoppeld aan een groot vertrouwen in de helende kracht van de menselijke natuur, vormen de kern van de oplossingsgerichte grondhouding van de hulpverlener.

* In de oplossingsgerichte benadering gaat de hulpverlener zich niet toespitsen op de analyse van problemen en hun oorzaken, integendeel, hij zoekt samen met de hulpvrager naar bruikbare oplossingen die harmonieus passen in zijn of haar leefwereld.

* Het doel is de persoon weer in contact te brengen met zijn eigen bronnen, zijn eigen innerlijke kracht, zijn eigen creativiteit om zijn leven op die manier vorm te geven dat hij meer enthousiasme, innerlijke rust, vrede, succes en liefdevolle relaties beleeft.

           

Voor wie?

Deze workshop richt zich zowel tot hulpverleners als mensen die voor zichzelf en hun omgeving willen leren om oplossingsgericht te denken en te handelen. Voor iedereen dus die ermee wil stoppen zich moe te maken met het zoeken naar mogelijke oorzaken, voor iedereen die het beu is rondjes te draaien, maar die energetisch en compact aan de slag wil met een open, krachtige benadering die meteen de oplossing brengt voor soms jarenlang meegesleepte 'problemen'.

Deze workshop is dus zowel voor iedereen die geïnteresseerd is in Oplossingsgericht Coachen (psychologen, coaches, hulpverleners, begeleiders, opvoeders, therapeuten...) als voor mensen die baat hebben bij het snel en efficiënt oplossen van problemen (ouders, leerkrachten, teamleiders, zaakvoerders, managers, teamleiders...).

Inhoud

Tijdens deze workshop behandelen we de volgende onderwerpen: wat is Positief Oplossingsgericht Leven en Coachen; waar, wanneer, bij wie en HOE kunnen we dat toepassen; wat zijn de onderliggende principes; wat is het doel dat we nastreven; hoe verlopen oplossingsgerichte gesprekken; wat zijn de vragen die we wel/niet stellen; hoe creëren we positieve, snelle veranderingen; en nog veel meer...
Er is ruimschoots tijd voorzien voor het inoefenen van de aangeleerde benadering.

**********************************************************

Data: van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 juni (van 10 tot 17 uur).

Plaats:The Healing Garden, Adres: Klapstraat 133 in 9831 Sint-Martens-Latem (Gent)

Lesgeefster: Ineke Van Lint, psychologe en schrijfster.

Bijdrage:
* vroegboekkorting! Indien je inschrijft voor 20 mei spaar je 33 € uit en betaal je 333 € (lunch, koffie/thee/water/koekjes inbegrepen, allemaal biologisch)
* vanaf 20 mei is je bijdrage 366 € (
(lunch, koffie/thee/water/koekjes inbegrepen, allemaal biologisch).

Logeren: overnachting is niet inbegrepen.Hieronder vind je een lijst van overnachtingsmogelijkheden in de buurt:

In De Pinte:
Det Vermassen
Willow Lodge

In Sint-Martens-Latem:
't Eiernest
Residentie Aries
Torenhof

In Deurle:
In 't Boldershof

In Sint-Denijs-Westrem:
Holiday Inn
Chalet De Maalte

******************************************************************************************

Inschrijving: je inschrijving is verplicht (per mail of telefoon) en pas definitief na ontvangst van het bedrag op het rekeningnummer BE07 3601 0886 9166 met bic code BBRUBEBB (ING bank ATHUS) en vermelding van "POLC 2015" en je naam.
Indien je dit wenst mag je in 2 of 3 keer betalen, maar het totale bedrag moet geregeld zijn één week voor de start van de workshop.

***********************************************************************************************

In afwachting van jou te ontmoeten tijdens deze krachtige 3-daagse workshop, waarbij je tools krijgt aangereikt die je de rest van je leven en in alle domeinen kunt gebruiken, zend ik jou alvast een pak enthousiaste groeten,

Ineke
www.enthousiasme.info

 

 

 

 

 

 

 

 

 ineke@enthousiasme.info - www.enthousiasme.info


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy