Tweedaagse 'Mano Libre', 'Vijfdaagse wandeltocht' of 'Je eigen zwaard smeden'? MannenWerk Vzw!

MannenWerk, Heverlee (B)

16/05/2015

Trefwoorden: Kasteelklooster SintJansberg, Koningsarchetype, Compostela, Sujith Ravindran


 
 Op zoek naar antwoorden omtrent man-zijn, richting, zin, of gewoon behoefte om enkele dagen onder mannen te zijn, in alle rust ? Het kan tijdens de activiteiten die MannenWerk Vzw exclusief voor mannen organiseert. Een greep uit onze kalender.

Schrijf zeker ook in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven
van de laatste aankondigingen.

Vooreerst zijn er nog enkele plaatsen voor de tweedaagse "Mano Libre" - wat 'vrije handen' betekent - van donderdag 21 en Vrijdag 22 mei (Kasteelklooster SintJansberg, deelname op donatiebasis). Deze editie is geïnspireerd op wat we reeds lange tijd met MannenWerk Vzw doen: samen zijn onder mannen, innerlijk en uiterlijk werk (handenarbeid), en de ervaring van voldoening en verbinding die dat meebrengt.We organiseren deze 2 dagen rond de vragen:

 • Wat is je diepste droom, doel of missie ?
 • Hoe kan je die scherp stellen, realiseren en integreren in je leven ?
 • Wat houdt je tegen ?
 • Welke hulpbronnen zijn er voorhanden?

 

Van woensdag 10 t.e.m. zondag 14 juni is er de meerdaagse wandeltocht in het teken van het Koningsarchetype, we vervolgen de route naar Compostela, met vertrek in Renwez (Fr, eindpunt vorige editie) en aankomst in Reims. Deelname op donatie basis en kostendelend onderweg.
 

Overnachten gebeurt in Kloosters of Abdijen op de route. Een ander mogelijkheid is dat we onze kampplaats ergens onderweg opslaan in het bos of op het land van een boer.
 

De geest van deze 5 dagen is dezelfde als die van eerdere edities: we gaan als volwassen mannen onderweg in een open en niet competitieve sfeer, eten en slapen waar het past. Verder nemen we als rode draad 'de weg' met zijn vele dimensies, mannelijke archetypes (koning, krijger, minnaar en magiër) en ... we LEVEN IN VRIJHEID.

 

 

We plannen ook dit jaar opnieuw een 3-daagse "je eigen zwaard smeden" van vrijdag 16 tot zondag 18 oktober.. Een alchemisch omzettingsproces van ijzer, lucht, water en vuur tot je eigen zwaard, en tegelijk een rijk innerlijk transformatieproces.

Deelnamekost 395 euro (inclusief overnachting in Géneration Europe) + donatie voor organisatie en begeleiding. Gezien de grote interesse vorig jaar is het aangeraden tijdig te reserveren. Meer info en inschrijven.

 

  Overzicht kalender 2015:

 • Donderdag 21 - Vrijdag 22 mei: "Mano Libre", Wat zou je als man doen mocht je 'het' weten, de handen volledig vrij hebben, de koning zijn van je leven, ... ? Kasteelklooster SintJansberg, aanmelding 110 euro + donatiebasis. Meer info en inschrijven.

 • Woensdag 10 t.e.m. zondag 14 juni: Meerdaagse wandeltocht in het teken van het Koningsarchetype, vervolg van de route naar Compostela, met vertrek in Renwez (Fr, eindpunt vorige editie) en aankomst in Reims. Deelname: kost + donatie basis.
   
 • Zaterdag 19 - zondag 20 september: MannenWeekend in het teken van het Minnaarsarchetype. Te voet van Suxy naar Orval en terug (eveneens over de Compostelaroute, 'Via Arduinna'. Deelname: kost + donatie basis. Meer info volgt).
   
 • Vrijdag 16 - zondag 18 oktober: 3-daagse workshop "Je eigen zwaard smeden". Een alchemisch omzettingsproces van ijzer, lucht, water en vuur tot je eigen zwaard, en tegelijk een rijk innerlijk transformatieproces. Deelnamekost 395 euro (inclusief overnachting in Géneration Europe) + donatie. Meer info en inschrijven.
   
 • Dinsdagavond 10 november: avondlezing voor M/V met Sujith Ravindran. Heerlijckyt, Geetbets. Deelname: donatie basis. Meer info en thema van de lezing volgt.

 • Woensdag 11 november: dagworkshop voor mannen met Sujith Ravindran, Heerlijckyt, Geetbets. Deelname: kost + donatie basis.
   
 • 19 November: Internationale MannenDag

 • 27 - 29 november: MannenWeekend in het teken van het Magiër archetype.


 

 

 

 


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy