Schrijven op Grieks eiland

Manamahouse, Evdilos (GR)

05/06/2015

Trefwoorden: mini-schrijfweek, Ikaria, Joey Brown, schrijftheorie

 

 
MANAMAHOUSE - Schrijfvakantie, Schrijfverblijf
Vraag info
View this email in your browser

Schrijven op Grieks eiland
7 - 11 september

 

Heb jij al lang een schrijversdroom? Maar heb je nooit de eerste stap gezet? Dan is nu jouw moment aangebroken. Wacht niet langer en schrijf je in voor een heerlijke mini-schrijfweek op het Griekse eiland Ikaria. 


AANBOD:
5 dagen schrijfvakantie op het Griekse eiland Ikaria, met Joey Brown.  Genre: proza, zowel fictie als (semi-)autobiografisch. Maar ook andere genres zijn absoluut welkom. Elke voormiddag kan je deelnemen aan schrijfworkshops. In de namiddag ben je vrij, of kan je kiezen voor een individueel gesprek. ‘s Avonds houden we een feedbacksessie waarna je je benen onder de tafel kan strekken en je ervaringen kan delen met de andere schrijvers. Zowel voor beginners als gevorderden. Schrijftips en -oefeningen krijg je op maat en worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw schrijfproject.
 

PROGRAMMA

(ochtend 10.00 – 13.00: workshop)

In het begin van de schrijfweek gebruiken we de ochtendsessies vooral om ons ‘vrij‘ te schrijven. Vrij van zelfkritiek, vrij van beperkende ideeën. Door middel van creatieve oefeningen nodig ik je uit om op een nieuwe manier naar jezelf en naar je tekst te kijken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je eigen lichaam een bijzondere bron van inspiratie kan zijn.

Later in de week krijg je schrijftheorie: je leert goede dialogen schrijven, je leert hoe je een personage levensecht kan neerzetten en je komt meer te weten over verhaalopbouw, perspectief, hoe je beeldend en helder kan schrijven … en ik nodig je uit om telkens de theorie toe te passen op je eigen verhaal.

Tijdens deze schrijfweek kom je zowel dichter bij je persoonlijke verhaal (voor wie autobiografisch wil schrijven) als bij dat van je personages (voor wie fictie wil schrijven). Bovendien krijg je aan het eind van de week antwoorden op praktische vragen zoals:

  • hoe krijg ik mijn werk gepubliceerd?
  • Hoeveel verdient een auteur?
  • Wat zijn de normen van een uitgeverij voor het indienen van een manuscript?
  • Hoe zit dat met publiceren in eigen beheer?
  • Welke boeken, websites, forums …  bestaan er voor schrijvers?
  • Enz.

Wat de schrijfoefeningen betreft, zijn er twee opties: je werkt aan een eigen schrijfproject (bv. een kinderboek, een levensverhaal, een kortverhaal, een roman) of je werkt aan de schrijfopdrachten die ik je in de ochtendsessies geef.

(namiddag 13.00 – 19.00: vrij)

In de namiddag ben je vrij. Je kan zwemmen, een uitstap maken, wandelen of schrijven. Of je vraagt me om een individueel gesprek: bij een kop koffie of thee gaan we dan dieper in op jouw teksten, en geef ik je de nodige sturing om je schrijven te verbeteren.

(avond 19.00 – 20.30: feedback)

Teksten en opdrachten voorzie ik dagelijks van  persoonlijke feedback. Ik houd ‘s avonds ook een feedbacksessie in groep, zodat je kennis en ideeën kan uitwisselen. Let wel: feedback geven we op de schrijftechnische aspecten, op de tekst, en niet op de (soms persoonlijke) gebeurtenissen die in een tekst beschreven worden. Van alle deelnemers vraag ik discretie, aandacht en respect voor elkaars schrijfproces.

(vanaf 20:30 – diner)

De eerste en de laatste avond trekken we gezamenlijk naar de lokale restaurants. Daar kan je genieten van verse vis, wijn en een ondergaande zon. De andere avonden kies je zelf of je liever in je eentje erop uittrekt, of aansluit bij de groep. Niets moet. Alles mag.
 

schrijvers met schrijfvakantie Manamahouse
 

VERBLIJF

TheasInn 
Je verblijft in studio’s, kamers en appartementen verspreid over het artistieke kustdorpje Nas. Het centrale hart van onze schrijfvakantie is onze gastvrouw Thea en haar restaurant > THEA’S INN. In Thea’s Inn zullen we elke dag ontbijten, lunchen en werken in de speciaal voor onze voorziene schrijfruimte (met uitzicht op zee).
 

MAALTIJDEN

Het uitgebreid ontbijt bestaat uit lokale en verse producten: honing, fruit, brood, olijven, geitenkaas. Lunch is niet inbegrepen. Dit kan je desgewenst bestellen bij het ontbijt. Thea voorziet wel een kleine snack, zoals bijvoorbeeld wat brood, olijven en kaas. De eerste en de laatste avondmaaltijd (exclusief drank) zijn inbegrepen in de prijs.

Joey Brown_TheasInn
 
BEGELEIDING

Joey Brown is schrijfcoach en geeft al enkele jaren schrijfworkshops. Ze woont op het Griekse eiland Ikaria. Meer over Joey vindt je op de pagina > JOEY BROWN
(foto: Joey en Thea)

PRIJS

5 dagen schrijfvakantie - 495 euro

Inbegrepen: 5 nachten accommodatie op basis van een gedeelde kamer of studio (per 2), ontbijt,  koffie &thee, lichte snack (lunch), 2 avondmaaltijden, lesgeld en lesmateriaal, vervoer ter plaatse (exclusief benzine).

Niet inbegrepen: reiskost, reisverzekering, 3 avondmaaltijden, vervoer van en naar de luchthaven, extra vervoer ter plaatse (benzine en/of huur van extra auto’s), extra activiteiten of uitstappen.
 

Schrijf je snel in! Want de plaatsen zijn beperkt.
Maximum 8 deelnemers.

>> Nog niet overtuigd? Bekijk dan eerst hier de video van Manamahouse,
met aan het eind beelden van de schrijfvakantie 2014.

INSCHRIJVEN
 

Uitzonderlijke kans: zomerschrijven in juli! 

De eerste 10 dagen van juli organiseer ik nog schrijfverblijf op Ikaria! Per uitzondering, omdat ik een schitterende seizoensprijs kreeg voor het hotel. Het zomerschrijven geldt enkel voor abonnees van Inimail.

Wat kost dat? Je beslist zelf over het aantal dagen verblijf. Een week schrijfverblijf in juli (7 nachten) heb je voor 825 euro voor 7 dagen. Inbegrepen: dagelijks schrijfbegeleiding, heerlijk vriendelijk hotel aan zee, zwembad, internet op de kamer, ontbijt. Niet inbegrepen: reisverzekering, heen- en terugreis.

 

Tenzij je iemand meebrengt en de hotelkamer deelt: dan heb je al een schrijfverblijf voor 735 euro. En als het bovendien een schrijver is, betalen jullie samen maar 1190 ofwel 595 euro per persoon voor 7 dagen schrijfverblijf.

Meer info: stuur me een persoonlijke mail:

write@manamahouse.com

Deze actie staat niet op de website vermeld, en is enkel geldig voor de abonnees van Inimail. Ken je echter iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Dan mag je hen deze mailing aanbevelen. Dankjewel! 


 

.

INSCHRIJVEN
 
 
Ikaría?

Ikaría is een a-typisch, afgelegen eiland in de Noord-Egeïsche Zee. Buureilanden zijn o.a. Samos, Mykonos en Chios. Het is de gedroomde omgeving om ongestoord te schrijven. 

Joey: "Ikaria is erg bijzonder. Hier kom je schrijven omdat je niet anders kan. Het eiland roept je, en niet alleen dat: ze roept je terug naar je kern. Ze inspireert en daagt uit, ze verrast en verandert, ze schenkt je hoop, een nieuwe adem, een eigen stem. Je keert als een ander mens weer naar huis."

 
 
 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF

 
Share
Forward to Friend
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 MANAMAHOUSE, All rights reserved.

Adres:
MANAMAHOUSE
Kambos
P.B.18
Evdilos 83320
Ikaria Island
Greece

E-mail: write@manamahouse.com

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy