Schrijf met de goden

Manamahouse, Ikaria (GR)

13/07/2015

Trefwoorden: schrijven, meditatie, vakantie, schrijfvakantie

 

Schrijf met de goden
op het Griekse eiland Ikaria

7-11 september

 

Aanbod: 5 dagen schrijven, vanuit het hart. En omdat een gesloten lichaam (en geest) geen nieuwe info kan slikken, zullen we ons eerst los schrijven, vrij schrijven. Vrij van zelfkritiek, vrij van beperkende ideeën. Van zodra we gemakkelijk en beweeglijk in ons schrijfvel zitten, komt ruimte vrij voor schrijftheorie.

Werkritme: schrijfworkshops in de voormiddag, relaxen en schrijftijd in de namiddag. Ruimte voor feedback, zowel in groep als individueel. Wat komt er aan bod:

  • "Bezint eer ge begint": je leert het belang van bewuste keuzes
  • Je leert de verschillende verhaalperspectieven kennen
  • Je leert je verhaal opbouwen
  • Je leert overtuigende dialogen schrijven
  • "Ken jezelf, ken je personages": je leert je personages geloofwaardig neerzetten

Bovendien krijg je ook antwoord op praktische vragen, zoals:
  • Hoe krijg ik mijn werk gepubliceerd?
  • Wat zijn de normen van een uitgeverij voor het indienen van een manuscript?
  • Hoe zit dat met publiceren in eigen beheer?
  • Hoeveel verdient een auteur?
  • enz.

 

Voor wie? Voor zowel beginners als gevorderden. Schrijfadvies krijg je op maat en wordt afgestemd op jouw schrijfproject.

Liever geen schrijfcursus? Of na de schrijfweek nog zin om een weekje extra door te schrijven? Kies voor een individueel schrijfverblijf, met persoonlijke coaching!

 

 

Eet en drink met Dionysos

Het centrale hart van onze schrijfweek is onze gastvrouw Thea en haar restaurant, Thea's Inn. Bij haar zullen we elke dag ontbijten, lunchen en schrijven in de speciaal voor ons voorziene schrijfruimte. Thea heeft de gewoonte haar gasten elke dag te verwennen met de heerlijkste lokale en verse producten, 'pure food': geitenkaas, olijfolie, rode wijn en honing van eigen makelij. Geniet van de wijn (je proeft Dionysos op je tong en je gaat ervan zingen, zo sterk is die wijn) en een ondergaande zon.

 

 

Voel de (daad)kracht van Artemis, wandel mee naar krachtplekken

 We verblijven in het kustdorpje Nas, waar de godin Artemis haar tempel heeft. Nas is een kunstenaarsdorpje, en staat bekend als een krachtige, inspirerende plek. Voel de daadkracht van Artemis: zij helpt je je boek eindelijk af te werken!
We zullen ook een uitstap maken naar een andere krachtplek, zodat je letterlijk steun en inspiratie kan halen uit de overweldigende natuur van Ikaria.

 

 

BEGELEIDING: Joey Brown

Joey is schrijfcoach, en 'ook nog veel meer'. Ze woont sinds 2013 op Ikaria. Lees haar verhaal op haar persoonlijke pagina > JOEY BROWN

 

 

HOEVEEL KOST DEZE GODDELIJKE SCHRIJFWEEK?

 

495 euro

 

Inbegrepen: 5 nachten accommodatie op basis van een gedeelde kamer of studio (per 2), ontbijt, lichte lunch (snack), 2 avondmaaltijden, lesgeld en lesmateriaal, vervoer ter plaatse (exclusief benzine). De huur van extra auto’s of een busje (bijvoorbeeld voor een uitstap) wordt gedeeld onder de deelnemers.

Voor alle informatie over deze goddelijke schrijfvakantie: http://www.manamahouse.com/schrijfvakantie-dionysos-ikaria-griekenland/

Voor meer info over het individuele schrijfverblijf: http://www.manamahouse.com/schrijfverblijf-dionysos/

 

 

DEELNEMERS AAN HET WOORD

Joey, met jou, als gids, heb ik mezelf terug gevonden, een rust ervaren in mezelf die ik jarenlang kwijt was. Jij hebt mijn diepere 'ik' door meditatie, dans, en schrijven naar boven gehaald. Ik heb verdriet en pijn naar boven kunnen halen, zonder schroom of schaamte, en ik heb het ook kunnen loslaten. Ik voel mij nu vrij. Ik adem en leef. Jij bent een mooie boom waaronder mensen tot rust kunnen komen. Onze ontmoeting op Ikaria is " not the ending, but just the beginning" ... (Yolande D.)

Joey, ik wil je graag danken voor alles wat je me gegeven hebt. Voor je wijsheid, je kennis met betrekking tot het schrijfproces. Voor de familieopstelling die je met me deed. Voor het creëren van een veilige ruimte waarbinnen ik een transformatie kon doormaken. Het regelen van zo'n mooie plek op een fantastisch eiland. Ik ben echt vervuld en heler, meer als Marjon terug thuis gekomen. Ben echt blij dat ik je heb leren kennen, dat jij de weg bent gegaan die je gegaan bent en de wijze waarop je dit deelt. (Marjon B.)

 

Schrijf je snel in!

Maximum 8 deelnemers

 

INSCHRIJVEN

 

 

 

 

Facebook

Twitter

Website

 


 

Adres:
MANAMAHOUSE
Kambos
P.B.18
Evdilos 83320
Ikaria Island
Greece

E-mail: write@manamahouse.com

 

 

 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy