Speciale doelgroepen leren masseren

IDUNA - Gezond Genieten, Lokeren (B)

26/08/2015

Trefwoorden: massagetherapeuten, zorgverleners, mantelzorgers, kanker 
Massage Voor Iedereen
Massage opleiding
 
 
Massage Voor Iedereen geeft kwaliteitsvolle opleidingen voor professionele massagetherapeuten en voor zorgverleners. Zo kunnen mensen met een beperking, langdurig zieken, hoogbejaarden, enzoverder ook genieten van heerlijke massages. Voor mantelzorgers is er een speciaal aanbod van workshops.

Aanraken is een andere vorm van communicatie dan we gewoon zijn. Massage geeft een dieper contact en geeft een gevoel van welbehagen. Het versterkt het zelfvertrouwen van de ontvanger.
 
 
 
 
Deze cursus is een vervolgopleiding voor massagetherapeuten die zich verder willen bekwamen in hun vakgebied.
Meer dan waarschijnlijk heb jij, als massagetherapeut, ook al de vraag gekregen of je iemand wil/kan masseren die zorgbehoevend is. Je weet dat er bepaalde contra-indicaties zijn. Dat heb je in je opleiding geleerd. Bijvoorbeeld  de uitspraak ‘mensen met kanker mag je niet masseren’. Wanneer je de vraag krijgt slaat de twijfel toe. Je wil de persoon die het vroeg niet teleurstellen, maar tegelijk heb je schrik om iets verkeerd te doen. Een moeilijke kwestie! Tegenwoordig wordt er veel onderzoek gedaan naar het effect van massage bij langdurig zieken. Er worden massages ontwikkeld die voor deze mensen wel geschikt zijn. Gelukkig maar! Tijdens de nieuwe opleiding van
Massage Voor Iedereen leer jij hoe je deze technieken kan toepassen. 
 
Massage mag en kàn zeker voor iedereen. Het is echter heel belangrijk dat je weet wat mag en wat niet. Je kan leren om speciale doelgroepen een relaxerende massage te geven. Het enige wat je nodig hebt is iemand die je kennis laat maken met de juiste technieken. Zo word je zelfverzekerder in wat je doet en kan je ook gerust zijn dat je niets verkeerd doet.
Vind jij het ook belangrijk dat hoogbejaarden, mensen met kanker en anderen kunnen genieten van een deugddoende massage? Dan is deze unieke opleiding zeker iets voor jou! Dit is een intensief traject dat jou laat groeien in je kennis van massage.
 
Deze opleiding is ontwikkeld voor massagetherapeuten die hun doelgroep willen uitbreiden en die bereid zijn om met liefdevolle aandacht speciale mensen te masseren. Ben je niet zeker of je in aanmerking komt, neem dan contact op met Nicole.
 
Wat mag je verwachten?
-         Les in kleine groepen (max. 10 personen)
-         Per doelgroep is er tijd voorzien voor theorie en praktijk.
-         Enkele doelgroepen die aan bod komen:
o   Mensen met een beperking.
o   Mensen met kanker en langdurig zieken.
o   Senioren en hoogbejaarden.
o   Zwangere vrouwen.
-         Communicatietechnieken.
-         Aandacht voor het kiezen van de juiste olie of crème.
-         Aandacht voor jouw houding tijdens het masseren.
-         Tips voor massage in je eigen praktijk en/of masseren in een verzorgingstehuis.
 
Start groep 1: maandag 7 september 2015. Meer informatie
Start groep 2: donderdag 10 september 2015. Meer informatie
Klik HIER voor alle praktische informatie.
 
Deze cursus wordt gegeven door Nicole Van Beek.
Massage is één van haar grootste passies. Net zoals aromatherapie en Bachbloesems. Deze zaken zijn gelukkig heel goed met elkaar te combineren.
Nicole deelt ook heel graag haar ervaring. Verschillende jaren gaf zij workshops en cursussen voor allerlei verenigingen. Over massage, aromatherapie, voeding en gezondheid.

In haar praktijk
IDUNA – Gezond Genieten bestaat haar clienteel niet enkel uit 'gewone' personen. Ook mensen met een beperking, senioren, enzoverder kunnen bij Nicole terecht voor een deugddoende, respectvolle massage.
 

 


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy