Start het nieuwe schooljaar met het juiste boek

The New Teaching, Duffel (B)

19/08/2015

Trefwoorden: Hilde Van Bulck, Samtati, schooljaar, leerkracht

Inspirerende projecten en opleidingen voor onderwijs en opvoeding.
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online
Samtati

START HET NIEUWE SCHOOLJAAR MET HET JUISTE BOEK

Win een gratis opleiding

19 augustus 2015 door Hilde Van Bulck
INHOUD
1. Begin het schooljaar met het juiste boek.
2. Wedstrijd. Win een gratis deelname aan de opleiding 'Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder'.
3. Oefening: Met een zucht het schooljaar in.
4. Een oefening die je vrij maakt: 'Honger je monster uit.'
5. Op zoek naar een spreker?
 
1. BEGIN HET SCHOOLJAAR MET HET JUISTE BOEK
 
Een nieuw schooljaar is een beetje zoals het nieuwe kalenderjaar. Iedereen start met een lijstje van goede voornemens. Alle partijen zijn bereid om hun beste beentje voor te zetten. De belevenissen van het vorige schooljaar hebben je rijker gemaakt en meer inzichten gegeven. Die ga je nu implementeren om je kwaliteit als lesgever, directeur, leerling of ouder op te tillen naar een hoger niveau. De eigenwijze kikker kan je daarbij inspireren en onderdompelen in een verfrissend bad van inzichten die je 'aanwezig ZIJN' vergroten. Niet alleen worden inzichten aangereikt om je aanwezig ZIJN te prikkelen, maar het boek biedt oefeningen aan waardoor je onmiddellijk kunt oefenen in veel verschillende omstandigheden. Zoals iemand zei: 'De persoonlijke ervaringen door middel van de oefeningen hebben me verder gebracht.' De eigenwijze kikker is een boek dat niet op je nachtkastje mag ontbreken. Je kunt het op zoveel manieren gebruiken dat je niet verbaasd hoeft te zijn dat het ezelsoren krijgt.

Een heel groot compliment aan jou voor je moed, je inspanning en het delen van de prachtige oefeningen. Je hebt een groot hart. (L.A., coach in NLP en systemisch werk, Nederland)

Ik heb je boek met veel aandacht gelezen. Ik vind het een must-read voor alle opvoeders/lesgevers! Ik heb regelmatig leerkrachten in loopbaancoaching. Ik zal hen zeker voorstellen om jouw boek te lezen. (C.D.K. loopbaancoach, voormalig leerkracht)

Interessant om een aanvraag in te dienen op je school als nascholingsmateriaal. (K.G., leerkracht)

Ongelooflijk bedankt! Je boek leest als een trein. Heerlijk en erg herkenbaar voor me. Ik hou wel van je humor, woordspelingen en beelden: Bewust-ZIJN, lossen en laten, leven is als een dans. VEEL bruikbare oefeningen voor mezelf, voor kinderen, jongeren en leerkrachten. Ook erg kernachtig omschreven, je 10 richtlijnen of regels voor leerkrachten. Het geeft een duidelijk kader. (Leerkracht)

 
 De eigenwijze kikker
Het geheim van lesgeven en opvoeden


 
Je kunt De eigenwijze kikker bestellen via de boekhandel of via onderstaande link. Een boek dat besteld wordt via onderstaande link ontvangt een gratis kikkermagneet.


2. WEDSTRIJD. WIN EEN GRATIS DEELNAME AAN EEN OPLEIDING VAN THE NEW TEACHING
 
Maak een ludieke foto van De eigenwijze kikker en van jezelf in de klas, in volle actie of samen met je leerlingen en maak kans op een gratis opleiding!
Ik geef één gratis tweedaagse opleiding weg voor 1 en 2 oktober: Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder. (waarde € 225)
Uiterste inzenddatum 15 september 2015 met vermelding van naam - e-mail - telefoon - functie - school en titel van de foto. De winnaar van de meest inspirerende foto wordt persoonlijk verwittigd. Je foto wordt gepubliceerd in de nieuwsbrief. Een kans om je werk en je school in de kijker te zetten.
 
3. OEFENING:
MET EEN ZUCHT HET SCHOOLJAAR IN
 
Start je les met iets waar je vroeger misschien een opmerking voor gaf. Laat je leerlingen zuchten, diep zuchten. En vooral zucht zelf mee. 
Door te zuchten laat je spanningsvelden los en maak je ruimte om te leren. Eenvoudig en heel doeltreffend.
Kinderen en jongeren doen allerlei spanningen op: op de speelplaats, in relatie tot hun vriendjes, gebeurtenissen op het thuisfront, angst in een groep, angst voor een vak, laag zelfbeeld enz... Door te zuchten geef je ruimte aan wat is. Het mag er zijn. Bovendien heb je er geen woorden voor nodig. Iedereen kan zuchten volgens eigen noodzaak. Je leerlingen zullen het snel als een meerwaarde gewaarworden. En jijzelf hebt ook een momentje om te ontspannen voor je van start gaat. Heel veel plezier!

4. EEN OEFENING DIE JE VRIJ MAAKT
HONGER JE MONSTER UIT
 
De meeste angsten zijn irreëel. Ze zijn het product van onze mentale denkbeelden en tonen dat we de verbinding met onszelf hebben afgesloten. We hebben eerder de neiging om onze angsten uit de weg te gaan in plaats van ze op te zoeken. Op die manier groeit de angst uit tot een onverslaanbaar monster dat je doen en laten beheerst. Elke keer dat je toegeeft aan je monster geef je het een worstje m.a.w. je geeft het voeding en je monster zal alleen maar harder brullen en klauwen. Stop met je monster vol te proppen met worstjes, maar kijk het recht in de ogen. Elke keer als je dat aandurft en stapje voor stapje doet waarvoor je bang bent, honger je je monster uit. In het begin zal het nog extra stoer doen, maar na een tijdje laat het nog verwaarloosbaar geknor horen en verliest het de scherpte van zijn klauwtjes. 
 • Start met een angst die je echt kwijt wilt. 
 • Focus je niet op wat je niet durft, maar op wat je wel graag zou kunnen of durven. 
 • Adem enkele malen heel goed in en uit tot in de buik.
 • Zucht je spanningsvelden uit. 
 • Kijk de andere of je groep met een volle blik aan.
 • Verwoord welke angst je zou willen vrij maken. 
 • Doe dan wat je altijd al wou doen, maar niet durfde. 
 • Geniet na en ontvang de feedback. 
 • Wees fier op jezelf.
 • Veel plezier.
   
 • Als je graag je succeservaring deelt, mag je het mailen naar info@the-new-teaching.com.
5. OP ZOEK NAAR EEN SPREKER?
 
Ben je nog op zoek naar een spreker voor je pedagogische studiedag, een ouderavond, voor je vereniging, je congres, ... ?
Ik sta klaar om op een inspirerende en creatieve manier de geheimen van lesgeven en opvoeden met jou te delen.

Met levenslustige groet
Expert in THE NEW TEACHING
Spreker, Systemisch opsteller
Auteur van De eigenwijze kikker en van 
De nacht van ons leven
Stichter en be-ziel-ster van Samtati
info@the-new-teaching.com
www.the-new-teaching.com
015 31 54 81
0493 247 547
Samtati op facebook    Hilde Van Bulck op facebook    Stuur deze mail door naar een vriend 
Copyright © 2015 Samtati bvba, All rights reserved.
Dit is de inspiratiemail van The New Teaching - www.the-new-teaching.com.

Mijn contactgegevens zijn:
Samtati bvba
Gasstraat 19
Duffel 2570
Belgium
 

Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy