Zangopleiding in Antwerpen en Amsterdam

Stembalans, Groet (NL)

05/09/2015

Trefwoorden: Borg Diem Groeneveld, boventonen, stemtherapeut, resonantie 
BORGlogo
 
 
OPLEIDING IN ANTWERPEN EN AMSTERDAM

 
 PICT0042.JPG  klankmeditatie3.jpg  zingenzomerweek.jpg  

Zangopleiding is toegankelijk voor iedereen die zich interesseert voor ‘adem, stem en boventonen’. Je kunt kennismaken door een introductieworkshop te volgen en met de eerste module van 5 lesdagen te beginnen. De eerste twee jaar gaat het alleen om je eigen ontwikkeling. In het derde haar leiden we je op tot stemdocent. In het vierde jaar specialiseer je je tot adem- en stemtherapeut of improviserend zanger.

Onderwerpen van module 1: 
1. Boventoonzang 
2. De vitaliteit van de adem 
3. De kwaliteiten van de klinkers 
4. Eutonie

 
Introductieworkshops
 
Start module 1
 
Borg Diem Groeneveld

Borg-en-Koto.jpg 
borg15b.jpg
Concert tijdens de zomerweek in Frankrijk

Al meer dan tien jaar geeft
Borg Diem Groeneveld in Nederland de vierjarige opleiding ‘adem, stem en boventonen’ met gastdocenten voor Indiase zang, eutonie en ademtherapie.
Borg is adem- en stemtherapeut en geeft concerten als boventoonzanger met meditatieve, geïmproviseerde muziek. Hij schreef boeken over zingen en boventonen en maakte les- en luistercd’s.

 

 
Met een vierjarige opleiding van 15 lesdagen per jaar leidt Borg Diem Groeneveld mensen op tot stemdocent, ademtherapeut, stemtherapeut en improviserend zanger. 

ZINGEN 

Zingen begint bij de adem; wanneer de adem vrij kan bewegen, kunnen we laten horen wie we zijn. De stem komt pas tot klinken wanneer zij door de adem gedragen wordt. Door oefeningen en aandacht te combineren, gaan we voelen dat we zelf het muziekinstrument zijn. We leren het zo te stemmen, dat we van top tot teen zingen. 
Dan zitten we goed in ons vel. Onze stem krijgt daardoor diepte en kleur. En door onze oren te openen, kunnen we dit steeds beter onderscheiden.

ARTICULATIE EN RESONANTIE 

Door de trilling van de klank in ons lijf te voelen, ontwikkelen we de resonantie van de stem. Er ontstaat vanzelf een warme, gedragen klank, vol boventonen. Bij elke klank resoneren de boventonen anders mee. Door het spelen met klinkers en klankkleur ontwikkelen we de resonantie van de stem. In het leren treffen van boventonen oefenen we articulatie op een zeer verfijnde en exacte manier.

GEZONDHEID 

Door met aandacht met ons lichaam om te gaan, worden we ons bewust van druk, spanning en pijn. Het is belangrijk deze gevoelens de ruimte te geven. Dat betekent dat we kunnen merken, wanneer we onszelf forceren. We kunnen het dan even rustiger aan doen of even een pauze inlassen. Zo leren we het evenwicht te bewaren tussen doen en laten, tussen luisteren en zingen, en in- en uitademen.
 
Vraag de opleidingsgids aan

Is dit niet het goede moment?


 


Blijf op de hoogte

Online
Via de nieuwsbrief

wij respecteren uw privacy